23/5/17

Ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του τζιχαντισμού

Τιερί Μεϊσάν
Η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ προς τους ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου σηματοδοτεί μια ριζική αλλαγή στη στρατιωτική πολιτική των ΗΠΑ. Από τούδε και στο εξής, ο εχθρός δεν είναι πλέον η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, αλλά ο τζιχαντισμός, δηλαδή το στρατηγικό εργαλείο του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας.

Δίκτυο Βολταίρος | Δαμασκός (Συρία) | 23 Μάιου 2017

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει  ότι δεν θέλει να ανατρέψει καθεστώτα και ταυτόχρονα ότι θέλει να βάλει τέλος στην ισλαμική τρομοκρατία. Μετά την εκλογή του, οι αντίπαλοί του προσπαθούν να του επιβάλλουν να συνεχίσει τη πολιτική τους: στηριζόμενοι στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, να ανατρέψουν την Συριακή Αραβική Δημοκρατία.

Τα πάντα χρησιμοποιήθηκαν για να καταστρέψουν την ομάδα που είχε κτίσει ο υποψήφιος Τραμπ, μεταξύ των άλλων προκαλώντας την παραίτηση του σύμβουλου εθνικής ασφαλείας του, στρατηγού Μάικ Φλιν. Ο τελευταίος είχε αντισταθεί το 2012, στο σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα για τη δημιουργία του Νταές και δεν σταμάτησε ποτέ να ορίσει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ως η μήτρα της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Χρησιμοποιήθηκαν τα πάντα για να περάσει το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ ως ισλαμοφοβικό. Έτσι, επικρίθηκε επειδή εξέδωσε ένα διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα των υπηκόων έξι μουσουλμανικών Κρατών.  Δημοκρατικοί δικαστές καταχράστηκαν τις θέσεις τους για να υποστηρίξουν αυτή την κατηγορία. Στην πραγματικότητα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέστειλε την είσοδο σε άτομα των οποίων τα προξενεία τους δεν μπορούν να εξακριβώσουν τις ταυτότητες, διότι εξαρτώνται από έξι διαταραγμένες χώρες ή χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ντόναλντ Τραμπ δεν τίθεται από την επιβίωση της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, αλλά από την απώλεια που θα αποτελούσε για ορισμένους συμμάχους της Ουάσιγκτον το τέλος της τρομοκρατικής στρατηγικής. 
Είναι γνωστό, σε όλα τα διεθνή συνέδρια, όλα τα Κράτη αντιτάσσονται δημοσίως στην ισλαμική τρομοκρατία, αλλά ιδιωτικώς ορισμένα από αυτά την οργανώνουν εδώ και 66 χρόνια.

Αυτή είναι καταρχάς η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο δημιούργησε το 1951 την Αδελφότητα των Αδελφών Μουσουλμάνων πάνω στα ερείπια της ομώνυμης οργάνωσης που είχε διαλυθεί δύο χρόνια πριν και της οποίας σχεδόν όλοι οι παλιοί ηγέτες είχαν φυλακιστεί. 
Είναι έπειτα η περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, η οποία, μετά από αίτημα του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον, δημιούργησε τη Παγκόσμια  Ισλαμική Λέγκα (World Islamic League) για να υποστηρίζει τόσο τους Αδελφούς όσο και το Τάγμα των Νακσμπαντι (Naqshbandi). Είναι αυτή η Λέγκα της οποίας ο προϋπολογισμός υπερβαίνει εκείνο του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία παρέχει τα χρήματα και όπλα σε όλο το τζιχαντιστικό σύστημα σε όλο το κόσμο. 
Είναι επίσης η περίπτωση της Τουρκίας, η οποία εξασφαλίζει σήμερα την διεύθυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων αυτού του συστήματος.

Αφιερώνοντας την ομιλία του στο Ριάντ στην άρση των ασαφειών σχετικά με τη σχέση του με το Ισλάμ και στην επιβεβαίωση της βούλησης του να τερματίσει το εργαλείο των αγγλοσαξονικών μυστικών υπηρεσιών, ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλλε τη θέλησή του στην πενηνταριά των Κρατών που συγκεντρώθηκαν για να τον ακούσουν. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο υπουργός Άμυνας του, James Mattis, είχε εξηγήσει δύο ημέρες νωρίτερα τη στρατιωτική στρατηγική του: να περικυκλωθούν οι τζιχαντιστικές ομάδες και μετά, να τις εξοντώσουν χωρίς να τις αφήνουν να διαφύγουν…

Δεν είναι γνωστή μέχρι στιγμής ποια θα είναι η αντίδραση του Λονδίνου. 
Όσο για το Ριάντ, ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσεξε επιμελώς να ασπρίσει τους Σαούντ από τα εγκλήματα τους του παρελθόντος. Η Σαουδική Αραβία δεν αμφισβητήθηκε, αλλά στιγματίστηκε το Ιράν ως αποδιοπομπαίος τράγος. Είναι προφανώς παράλογο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι Νασκμπαντι είναι σουνίτες, ενώ η Τεχεράνη είναι σιίτική.

Εν πάση περιπτώσει, για την αντι-ιρανική κατηγορία της ομιλίας του, η Τεχεράνη ξέρει για τι πρόκειται. Για 16 χρόνια, η Ουάσιγκτον  -η οποία δεν έπαψε ποτέ να την φτύνει στο πρόσωπό της-  καταστρέφει ένα προς ένα όλους τους εχθρούς της: τους Ταλιμπάν, τον Σαντάμ Χουσεΐν και σύντομα το Νταές.

Αυτό που διακυβεύεται σήμερα, και που ανακοινώσαμε πριν από οκτώ μήνες, είναι το τέλος των Αραβικών Ανοίξεων και η επιστροφή στη περιφερειακή ειρήνη.


- “Donald Trump’s Speech to the Arab Islamic American Summit”, by Donald Trump, Voltaire Network, 21 May 2017. 
- “Trump’s Speech at Riyadh focuses on eradicating terrorism, not Islam”, Translation Anoosha Boralessa, Voltaire Network, 22 May 2017.


Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)

7 σχόλια:

  1. Μακάρι να ήταν στο χέρι τού Τραμπ να κάνει την στροφή στην πολιτική των ΗΠΑ, αλλά πολύ φοβούμαι ότι δεν είναι.

    Η προεδρία Ομπάμα (συνειδητά δεν γράφω, όπως πολλοί το συνηθίζουν, ο Ομπάμα) αναλώθηκε εν πολλοίς στην επαναφορά τού ψυχροπολεμικού κλίματος με την Ρωσία και τις "αραβικές ανοίξεις".

    Πάντα ευχόμουν να βρεθούν κάποιοι λογικοί, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον του επερχομένου κοινού κινδύνου, που δεν είναι άλλος από το ΙΚ.

    Αλλά οι πράξεις δεν συνάδουν με τα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Tραμπ τα κάνει πλακάκια με το Ισλαμ Το οποίο πάντα θα είναι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ διότι το Κοράνι είναι υπέρ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΑΛΛΟΠΙΣΤΩΝ!!!
    Γιατί ο Τράμπ μας λέει αυτές τις αρλούμπες και γιατί παραδίδεται η ΕΥΡΩΠΗ στα χέρια του ισλάμ?
    Για να χτίσουν οι Εβραίοι τον ΝΑΟ του Σολομώντα και να υλοποιήσουν την ΝΤΠ με SS τους μουσουλμάνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Για να χτίσουν οι Εβραίοι τον ΝΑΟ του Σολομώντα και να υλοποιήσουν την ΝΤΠ με SS τους μουσουλμάνους <

      Κάποιοι ανεγκέφαλοι, σαν και τού λόγου σου, Κουμή, ευθύνονται που η Ελλάδα έχει χαρακτηρισθεί το πιο αντισημιτικό κράτος τής Ευρώπης, με όποια ζημία αυτό συνεπάγεται για τα εθνικά μας συμφέροντα.
      Περιττό να σού πω πόσο χρειαζόμαστε την στήριξη τού αμερικανικού εβραϊκού λόμπι και όχι μόνο τού αμερικανικού, για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.
      Αλλά και η συνεργασία με το κράτος τού Ισραήλ θα αποβεί προς όφελός μας, διότι έχομε να μάθομε πολλά απ' αυτό. Η Τουρκία, όλα αυτά τα χρόνια που εμείς βλακωδώς στηρίζαμε τούς μαντηλοφόρους ισλαμοκαμηλιέρηδες, συνεργαζόταν με το Ισραήλ, το μόνο "δυτικού τύπου" κράτος στην περιοχή μας και ωφελήθησαν τα μέγιστα.

      Διαβάζετε "αντιπληροφόρηση" και όλες αυτές τις μ.λακίες, αναμεταδίδετε άκριτα, διότι δεν έχετε μυαλό να κρίνετε, τις αηδίες που διαβάζετε και κάνετε ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα. Ύστερα αυταρέσκως αυτοχαρακτηρίζεσθε "πατριώτες".

      Διαγραφή
  3. Ντροπη σου Νατιωιστ να λες ανεγκεφαλο καποιο που εχει αντιθετη αποψη απο τη δικη σου .Οι αναγνωστες κρινουν.Οι εβραιοι πουλησαν και τους Τουρκους μετα απο χρονια.Οσοι εκφρασουν αποψη που ειναικατα του Ισραηλ αυτοματα ειναι αντισημητες.Το Ισραηλ μπορη να βομβαρδηζη τα γυρω κρατη ,να δολοφονη παλαιστινιους ,λιβανεζους ,Συριους χωρις κυρωσεις και οποιος κανη σχολια κατα αυτων των ενεργειων ειναι αντισημητης και πρεπει να τιμωρηθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είναι μεγαλύτερη ντροπή, ενώ είσαι το ίδιο άτομο με τον από κάτω, να παριστάνεις τον διαφορετικό τρολλάροντας;

      Το ποιους και προπαντός γιατί χαρακτήρισα ανεγκέφαλους είναι φανερό (σε όσους βέβαια δεν είναι ανεγκέφαλοι και μπορούν να καταλάβουν).

      Διαγραφή
  4. Ο Κος Nativist λεει ανεγκεφαλους και χαρακτηριζη με ασχημες λεξεις οσους ειναι αντιθετοι με την αποψη του.Οι αναγνωστες κρινουν αυτα που γραφουμε Οι εβραιοι παντα στηριζαν μονο τα συμφεροντα τους και αδιαφορουν για τα συμφεροντα αλλων.Η Τουρκια ειναι ενα καλο παραδειγμα.Οι εβραιοι μπορουν ατιμωρητα να βομβαρδιζουν και να δολοφονουν.Οποιος υποστηρηξη την αληθεια οτι αυτα ειναι εγκληματα ειναι αντισημιτης.Το εχουν αντιμετωπιση πολλοι πολιτικοι.Ολα τα ευρωπαικα κρατη χρωστανε τρισεκατομυρια και καθε χρονο δινουν τρισεκατομυρια για τοκους που πανε αυτα τα χρηματα σε ποια σεντουκια ?Γνωριζουν ολοι οτι οι τραπεζες ειναι εβραικων συμφεροντων.!!Αυτα τα λιγα.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέσσερεις ερωτησούλες για τον nativist
      1.O Στρός Κάν και ο ΓΑΠ είναι εβραίοι και όπως λέει ο ΙΔΙΟΣ ο Στρός ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΑΝ για να μας βάλουν στο ΔΝΤ!!!!
      ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ - Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ για ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κ ΔΝΤ
      Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐ 2011
      ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: Με τον Παπανδρέου δουλεύαμε πολλούς μήνες υπογείως για να βάλουμε στο ΔΝΤ την Ελλάδα (www.tromaktiko.gr)
      https://www.youtube.com/watch?v=vIsvVZl16VA
      2.H εβραία Μπάρμπαρα μας λέει ότι η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ευρωπαικών Εθνών απο την μωαμεθανική εισβολή είναι εβραικό σχέδιο!!!!
      American activist Barbara Lerner Spectre calls for destruction of European ethnic societies
      https://www.youtube.com/watch?v=8ERmOpZrKtw
      3.Ο εβραίος Σόρος μας λέει
      ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
      https://www.youtube.com/watch?v=liZrkHvLqPc
      4.Τέλος ο Σόρος δήλωσε σε πρές κόνφερενς
      ΕΝΤΕΚΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
      http://nikosxeiladakis.gr/%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5/?doing_wp_cron=1495676979.3259999752044677734375
      ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
      Αλλωστε δεν υπαρχει Ελληνας που να μην γνωρίζει ότι το κόλπο με την Δανειακή είναι για να μας ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.Καντε μια βόλτα στην αγορά και να δείτε τι θα σας πουν.
      Γιατί αλήθει μπήκε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και οχι στην Γερμανία πχ που χρωστά ΤΡΙΣ

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.