9/5/17

Παραβιάσεις «γιοκ» σήμερα: Ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ έρχεται Αθήνα

Μάκης Πολλάτος
«Παύση» των παραβιάσεων μέχρι την Πέμπτη προβλέπουν επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας λόγω της Διαβαλκανικής Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στο Hilton με τη συμμετοχή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ από εννέα βαλκανικές χώρες 
Η διπλωματία είναι ο καλύτερος τρόπος για να λύνονται ή έστω να «κουκουλώνονται» τα προβλήματα. Το αξίωμα αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα στο Αιγαίο όπου δεν καταγράφηκαν παραβιάσεις (μόνο... μισή απροειδοποίητη είσοδος ενός τουρκικού αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235) από τουρκικά μαχητικά ή άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη. 

Μπορεί η σημερινή παύση στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να είναι συμπτωματική, μπορεί όμως να συνδέεται με την αναμενόμενη άφιξη του αρχηγού του τουρκικού γενικού επιτελείου στην Αθήνα, λόγω της Διαβαλκανικής Συνόδου η οποία ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 11 Μαΐου, όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Τούρκος στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, γνωστός μας από την πρόσφατη επίσκεψή του στα Ίμια, όπου μετέβη τον Ιανουάριο του 2017 μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού,ναυτικού και αεροπορίας, σχεδόν επιθεωρώντας τις αμφισβητούμενες νησίδες είχε σχεδόν τρολάρει την ελληνική πλευρά δηλώνοντας με κυνισμό ότι ο τουρκικός στρατός «δρα πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των τουρκικών συμφερόντων στο Αιγαίο». 

Από την ελληνική πλευρά περιμένουν με ανυπομονησία για να διαπιστώσουν α ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ θα επαναλάβει τις απόψεις του αυτές στις συνομιλίες που θα έχει με τον Έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη και τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ 
της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, του Μαυροβουνίου, της πΓΔΜ, της Ρουμανίας και της Σερβίας οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εργασίες της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου, η οποία ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαΐου. 
Στη Διαβαλκανική Σύνοδο των αρχηγών ΓΕΕΘΑ που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton -βλέπετε οι σκληρές διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τους εκπροσώπους των πιστωτών υπό την Ντέλια Βελκουλέσκου ολοκληρώθηκαν με... επιτυχία, όπως υποστηρίζουν στο πρωθυπουργικό γραφείο- δεν αναμένεται κάποια εντυπωσιακή συμφωνία πέραν του κοινού ανακοινωθέντος στο οποίο οι εννέα αρχηγοί ΓΕΕΘΑ θα εκφράσουν την κοινή τους βούληση για συνέχιση της στρατιωτικής συνεργασίας.





Στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της συνόδου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
- Παρουσίαση δράσεων και έγκριση των ετησίων αναφορών ομάδων εργασίας.
- Ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Πρέσβυ Lamberto Zannier, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Γεωπολιτική Σταθερότητα στη ΝΑ Ευρώπη-Ενεργειακές Οδοί».

Την σύνοδο έχει προσκληθεί να τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και θα απευθυνθεί στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και στους λοιπούς προσκεκλημένους, ενώ θα παρίστανται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.















Πρώτο Θέμα

5 σχόλια:

  1. ναι...η διπλωματια εχει μεγαλυτερη σημασια οταν γινεται προς το εσωτερικο παρα στο εξωτερικο ή τουλαχιστον οταν αυτες οι δυο ειναι σε σχετικη ισορροπια.
    Αλλιως η διπλωματια καταντα ενδοτισμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.militaire.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%8C-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1/

      Διαγραφή
    2. πιο αναλυτικα:https://youtu.be/uBqDgpe6xVw

      Διαγραφή
  2. Ας τον οδηγήσουν να καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, όπως οδήγησαν τα δικά μας πρόβατα Παπανδρέου, Καραμανλή, στρατηγό Γράψα, στρατηγό Βούλγαρη και κατάθεσαν στεφάνι στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ, του σφαγέα του Ποντιακού Ελληνισμού.
    Τιμή και δόξα στον Π. Μολυβιάτη που αρνήθηκε να καταθέσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.