5/5/17

Η Τουρκία πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη

Στις 3 Μαΐου το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu μετέδωσε ότι συνελήφθησαν στη Μαλαισία δύο Τούρκοι πολίτες, οι Τουργκάι Καραμάν και Ιχσάν Αλάν, επειδή συνδέονταν με τον Φετουλλάχ Γκιουλέν και οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τις μαλαισιανές να τους θέσουν υπό κράτηση.
Μία μέρα μετά, στις 4 Μαΐου η Κουάλα Λουμπούρ ανακοίνωσε ότι πράγματι συνελήφθησαν δύο Τούρκοι, όμως, εξαιτίας των σχέσεών τους με τον ISIS και ιδίως επειδή χρηματοδοτούσαν την τρομοκρατική αυτή οργάνωση, διαψεύδοντας έτσι τόσο την είδηση όπως μεταδόθηκε από το πρακτορείο Anadolu, όσο και την προσπάθεια προπαγάνδας που έκανε η Άγκυρα.

Η αντιτρομοκρατική μονάδα της μαλαισιανής Αστυνομίας ερευνούσε για δύο άνδρες μεταξύ άλλων, οι οποίοι "διέδιδαν, επηρέαζαν και χρηματοδοτούσαν" το ISIS, είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Μαλαισίας Αχμάντ Ζαχίντ Χαμίντι. 
Ο Αντιπρόεδρος είπε ότι θα κρατηθούν προσωρινά με βάση τον νόμο της Μαλαισίας για 28 μέρες. 
Την ίδια μέρα και λίγο αργότερα κατά την πρόοδο των ερευνών, οι μαλαισιανές αρχές συνέλαβαν έναν ακόμη Τούρκο τον Ισμέτ Εζτσελίκ.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Μαλαισίας Κχαλίντ ΑΜπού Μπακάρ αρνήθηκε ότι ενήργησαν κατόπιν τουρκικών αιτημάτων και τόνισε ότι "όποιος απειλεί την εθνική μας ασφάλεια δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ".
Σχόλιο: Το πρακτορείο ειδήσεων  της Τουρκίας Anadolu, οργανισμός που εξαρτάται και ελέγχεται απολύτως από την κυβέρνηση, προσπάθησε να διασπείρει κυβερνητική προπαγάνδα για τις συλλήψεις των Τούρκων πολιτών στη Μαλαισία, μεταδίδοντας ότι συνελήφθησαν για σχέσεις με τον Γκιουλέν και ύστερα από τουρκικό αίτημα.
Έτσι, πίστεψε η Άγκυρα ότι θα μπορέσει να αποφύγει την αποκάλυψη της αλήθειας, που είναι ότι ακόμη και στη Μαλαισία υπάρχουν Τούρκοι που χρηματοδοτούν το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, η μαλαισιανή κυβέρνηση και οι αρχές του κράτους διέψευσαν την επίσημη Τουρκία και αποκάλυψαν ότι το δίκτυο των Τούρκων χρηματοδοτών του ISIS έχει φτάσει μέχρι εκεί.

Π.Μ.

www.hurriyetdailynews.com
Two Turkish nationals arrested in Malaysia are being held on suspicion of funding the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL), Kuala Lumpur said May 4, contradicting a state-run Anadolu Agency report which a day earlier claimed the suspects were members of the Gülen network, widely believed to have orchestrated last year's coup attempt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.