5/5/17

Επικύρωσε η Αλληλεγγύη - Νικόλας: «Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος»

Το Κεντρικό Συμβούλιο του κινήματος αποφάσισε επίσημα την υποστήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου
Έχοντας εκτιμήσει την όλη κατάσταση στη βάση επιστημονικής μελέτης και ανάλυσης όλων των δεδομένων, έχουμε την αταλάντευτη γνώμη ότι η πολιτική αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη διεκδίκηση και την εκλογή εκπροσώπου του πατριωτικού χώρου, αναφέρει η Αλληλεγγύη στο σκεπτικό της

Με 102 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 5 αποχές, το Κεντρικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλληλεγγύης ενέκρινε, χθες, την εισήγηση της Πολιτικής Επιτροπής για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου στις Προεδρικές Εκλογές. Η εισήγηση η οποία εγκρίθηκε είναι η ακόλουθη:
«H Κυπριακή Δημοκρατία υφίσταται συνεχή επίθεση κατά της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ίδιας της ύπαρξής της από την Τουρκία, που μεθοδικά απεργάζεται τη διάλυση του Κυπριακού Κράτους, ενώ οι τελευταίες Κυβερνήσεις την έχουν οδηγήσει σε πλήρη ανυποληψία και υποβάθμιση, με αναβάθμιση ταυτόχρονα του ψευδοκράτους.
»Οι συνομιλίες για το Κυπριακό είναι ουσιαστικά νεκρές, με την τουρκική αδιαλλαξία να παραμένει ανυποχώρητη. Είναι διάχυτη η διαπίστωση ότι προωθούνται, ανοικτά ή συγκαλυμμένα, προσεγγίσεις που δεν απαντούν στοιχειωδώς στην ανάγκη διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού Ελληνισμού και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων όλων των πολιτών του κράτους μας».

Πρωτόγνωρη κρίση
Η εισήγηση συνεχίζει ως εξής: «Η Κυπριακή πολιτεία διέρχεται μια πρωτόγνωρη οικονομική, κοινωνική, ηθική, πολιτική, πολιτισμική και θεσμική κρίση. Ο λαός κρατείται μακριά ή ακόμα παραπληροφορείται, με αποτέλεσμα το μειωμένο ενδιαφέρον του για τα πολιτικά δρώμενα και η γενικότερη απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς. Για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, βαρύτατη ευθύνη φέρουν οι κυβερνώντες και η νοσηρή νοοτροπία παραγοντισμού, νεποτισμού, κομματοκρατίας και διαφθοράς που καλλιέργησαν.

»Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών και τη δραματική αλλαγή του γεωστρατηγικού μας περιβάλλοντος και θέλοντας να συμβάλουμε στην προσπάθεια διεκδίκησης μιας δίκαιης λύσης, συμπορευόμαστε με όλους όσοι αγωνίζονται σθεναρά μαζί μας και αγωνιούν για το μέλλον της πατρίδας μας. Σε μια εποχή που οι συσχετισμοί δυνάμεων αναδιαμορφώνονται συνεχώς και οι ευκαιριακές συμμαχίες καταρρέουν, εμείς δεν μπορούμε να παραμένουμε περιοριστικά άτολμοι, ουραγοί των εξελίξεων.

»Η πολιτική αλλαγή που πρεσβεύουμε μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων που συμμερίζονται τις προαναφερθείσες θέσεις και ανησυχίες, αλλά και από τους πολίτες, τα οργανωμένα σύνολα και τους κοινωνικούς φορείς που επιζητούν την αλλαγή και τον επαναπροσδιορισμό της τακτικής και στρατηγικής μας.

»Έχοντας εκτιμήσει την όλη κατάσταση στη βάση επιστημονικής μελέτης και ανάλυσης όλων των δεδομένων, έχουμε την αταλάντευτη γνώμη ότι η πολιτική αυτή αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη διεκδίκηση και την εκλογή της Προεδρίας της Δημοκρατίας από εκπρόσωπο του Πατριωτικού χώρου. Πολλαπλές υποψηφιότητες από τον πατριωτικό χώρο θα οδηγήσουν σε εκλογή προέδρου που θα συνεχίσει την ίδια επικίνδυνη και αδιέξοδη πολιτική».

Κεντρικοί άξονες
«Η κοινή υποψηφιότητα ενός και μόνο εκπροσώπου των πατριωτικών δυνάμεων θα πρέπει να στηρίζεται σε ένα βασικό πλαίσιο θέσεων, που να έχει ως κεντρικούς στόχους και επιδιώξεις:
1. Την καθολική απελευθέρωση της Κύπρου με την επίτευξη μιας δημοκρατικής συμφωνίας για λύση που θα θεμελιωθεί και θα εδράζεται πάνω σε ανθρώπινες ελευθερίες, αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

2. Την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης και συνεχιζόμενης πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής και ηθικής παρακμής που βιώνει η κυπριακή πολιτεία και συντελεί στην αποσύνθεση του κράτους και της κοινωνίας. Την καταπολέμηση της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, της διαπλοκής, της ατιμωρησίας, της αναξιοκρατίας, της ανεπάρκειας και της έκπτωσης του φρονήματος του λαού που υπονομεύουν τη λειτουργία του κράτους.

3. Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς με την εφαρμογή των νόμων, την απόδοση δικαιοσύνης, την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και την εξιχνίαση μέχρι τέλους όλων των σκανδάλων.

4. Την επίτευξη των θεσμικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Κύπρος ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο, ασφαλές, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, ανταγωνιστικό, με θέσεις εργασίας, εύρωστη οικονομία και ισχυρή άμυνα. Ένα κοινωνικό κράτος συνοχής που να διαθέτει αξιόπιστους, διαφανείς δημοκρατικούς θεσμούς -και όχι ένα κράτος συνεχών και μη στοχευμένων παροχών- που θα σέβεται τους πολίτες του και θα τους προσφέρει ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ίσες ευκαιρίες.

»Προτάσσοντας όλα τα πιο πάνω και με γνώμονα το γενικότερο καλό, το Κίνημα Αλληλεγγύη, ενεργώντας σύμφωνα με το Καταστατικό του, αποφάσισε να υποστηρίξει και υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, κρίνοντας ότι η υποψηφιότητα αυτή συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεσματικής διακυβέρνησης με τον σχηματισμό Κυβερνήσεως Εθνικής Σωτηρίας», καταλήγει η εισήγηση.

Νικόλας: «Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος»
Θερμές ευχαριστίες προς το Κίνημα Αλληλεγγύη εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μετά την ανακοίνωση της απόφασης. «Ιδιαιτέρως ευχαριστώ την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης, φίλη Ελένη Θεοχάρους, για την πατριωτική απόφασή της να αποσύρει τη δική της υποψηφιότητα και για την τιμή που μου έκανε να προτείνει και να υποστηρίξει τη δική μου. Ευχαριστώ επίσης και όλα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου του Κινήματος που επικύρωσαν αυτή την πρόταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Με την Ελένη Θεοχάρους και την Αλληλεγγύη μάς συνδέει ο κοινός στόχος για απελευθέρωση της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή, για συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, για πλήρη και έμπρακτο σεβασμό όλων ανεξαιρέτως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών των νομίμων πολιτών στο πλαίσιο μιας λύσης, αλλά και ο στόχος για οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Για υλοποίηση αυτών των κοινών στόχων, μπαίνουμε και επίσημα, μαζί, στον αγώνα των Προεδρικών Εκλογών. Για να δώσουμε στον κυπριακό λαό αξιοπρέπεια, ελπίδα, προοπτική. Διαβεβαιώνω τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές της Αλληλεγγύης ότι, με τη σκληρή δουλειά όλων μας, αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Απολογήθηκε για την αναφορά του
Στο μεταξύ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Έχω το θάρρος να παραδεχτώ ότι ήταν ατυχής η χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) διατύπωσή μου στον @stavrosrik. Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητώ την ακεραιότητά του. Σε μια ζωντανή συζήτηση γίνονται και λάθη. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι οι εύκολες ατάκες κάποτε πλήττουν τον εποικοδομητικό διάλογο», πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ΕΣΚ εξέδωσε ανακοίνωση επικρίνοντας τον κ. Παπαδόπουλο και χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του ατυχή. Μεταξύ άλλων, η ΕΣΚ αναφέρει πως ο δημοσιογράφος του ΡΙΚ Σταύρος Κυπριανού έτυχε άκομψης, ατυχούς και προσβλητικής αντιμετώπισης σε τηλεοπτική συνέντευξη, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση την περασμένη Τρίτη 2 Μαΐου.
Σημερινή

2 σχόλια:

  1. Εχει συγγενική σχέση με τον Τάσσο Παπαδόπουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε και πάλι εύγε στην Κυρία Θεοχάρους.Έκανε υπέρβαση των ανθρωπίνων φιλοδοξιών για το καλό της Κύπρου. Εύχομαι ο Θεός να της δίνει υγεία και δύναμη.Περιμένουμε να πράξει το ίδιο και ο Κύριος Λιλίκας, για να δούμε εάν το ενδιαφέρον του για την πορεία του Κυπριακού είναι όντως πραγματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.