15/5/17

Εκδήλωση: «Ένα εναλλακτικό όραμα για την παραγωγή στον αγροδιατροφικό τομέα» (Αθήνα – 18/5/17

Η ομάδα για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Άρδην οργανώνει την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 19.00 εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:
«Ένα εναλλακτικό όραμα για την παραγωγή στον αγροδιατροφικό τομέα»
Θα μιλήσουν: 
Νίκος Εμμανουήλ, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας, Θέμα εισήγησης: Η αναγκαιότητα σύνδεσης της πανεπιστημιακής έρευνας με τις ανάγκες του πρωτογενή τομέα. Νέες συλλογικότητες- συνέργειες  παραγωγών  (το παράδειγμα της μελισσοκομίας)
·Παντελής Ρίτσος, γεωπόνος –δ/νων σύμβουλος της εταιρείας Panagro Ltd, Θέμα εισήγησης: Οι δυνατότητες της διατροφικής αυτάρκειας – προοπτικές κινήματος χωρίς μεσάζοντες – Η αναγκαιότητα ενός νέου διατροφικού μοντέλου ( Μεσογειακή Διατροφή)  
·   Μαΐστρος Καραμπάσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής, Θέμα εισήγησης: Το παράδειγμα των παραγωγών βιολογικών προϊόντων – προοπτικές και δυνατότητες των υφιστάμενων αγορών
Συντονιστής: Νίκος Ντάσιος, περιβαλλοντολόγος – ομάδα για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Άρδην
Στον χώρο πολιτικής και πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, Σύνταγμα, τηλ. επικοινωνίας 2103826319 και mail perardin@gmail.com

1 σχόλιο:

  1. Είναι το βασικότερο θέμα αυτό της πρωτογενούς παραγωγής που έπρεπε να έχει προωθήσει - επιλύσει η ηγεσία μιας πτωχευμένης χώρας.
    Δυστυχώς ότι και να λένε οι ειδικοί και οι ανυσηχουντες ,οι καρεκλοκενταυροι πραιτωριανοί των κομμάτων της διαφθοράς που έχουν επανδρώσει το Υπουργείο Γεωργίας μπλοκάρουν με κάθε τρόπο οποιαδήποτε θετική προσπάθεια διάλυσης του κατεστημένου (πχ ακόμη και σήμερα δεν έχουν ενταχθεί στους πίνακες τους οι υπερτροφες,ΓΚοτζι-Μπερι,Αρωνια, Μύρτιλα κλπ με αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό νέων απελπισμένων που υπέβαλαν φακέλους νέων Αγροτών να πάρουν ελάχιστα μόρια παρότι έχουν δαπανήσει πολλά χρήματα των γονιών τους).
    Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα ενώ υπάρχουν εκατοντάδες άλλα που μόνο προβλήματα δημιουργούν και ουδόλως βοηθούν. Γιατί δεν εφαρμόζεται οργανωμένα κατά περιοχές η διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες; Χρειάζονται χρήματα να οργανωθεί από τις περιφέρειες ,δήμους κλπ με κρατική συνδρομή; Μήπως καλύπτουν κάποιους εμπόρους των λαχαναγορων που φέρνουν χωρίς έλεγχο οτιδήποτε από κάθε υποαναπτυκτη χώρα έναντι εξευτελιστικων τιμών καταστρέφοντας την Ελληνική παραγωγή (βλέπε πχ όσπρια στα Σούπερ μάρκετ υπάρχει ένα Ελληνικό προϊόν και σε ποιά τιμή);
    Πόσα χρήματα δίνουμε για εισαγωγές κρεατων από Ευρώπη, Αφρική, Ασία; Διάβασα για 1-2 δις € ? Εάν είναι δυνατόν; Δεν είναι το κλίμα της Ελλάδας καλό για Γεωργικη και κτηνοτροφική παραγωγή; Είναι το κύριο πλεονέκτημα που έχει έναντι των περισσότερων χωρών της ΕΕ.
    Πότε δημιουργήθηκε το μητρώο Αγροτών; Ποιοί περνουν τις επιδοτήσεις πλήν των επαγγελματιών Αγροτών;κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.