19/4/17

Stratfor : Τι παιχνίδι έπαιξε ο Ερντογάν στις πλάτες των ευρωπαίων

Ο Τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποιεί την «αποδοκιμασία» της Δύσης για να τονώσει το εθνικιστικό αίσθημα όπως και όταν τον βολεύει. Οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαική Ενωση και το προσφυγικό.

Η αλληλεπίδραση της Τουρκίας με τη Δύση ακολουθεί έναν περίεργο κύκλο. Πρώτα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει βήματα για να συγκεντρώσει εξουσίες, πλέκοντας τη μοίρα της Τουρκικής Δημοκρατίας με τη δική του πολιτική τύχη. Η Δύση ακολουθεί καταδικάζοντας την απολυταρχική στροφή της Τουρκίας, θρηνώντας για την εγκατάλειψη των πιο «φωτισμένων» ευρωπαϊκών ριζών της χώρας.
Η Τουρκία, με τη σειρά της, εκμεταλλεύεται την κατάσταση διαστρεβλώνοντας τα κηρύγματα αυτά ώστε να μοιάζουν με συνωμοσία της Δύσης ώστε να μείνει κάτω η Τουρκία, δίνοντας στον Ερντογάν νέα εθνικιστικά «πυρομαχικά» με τα οποία να περιχαρακώσει τη στήριξη του μισού περίπου Τουρκικού πληθυσμού που εξακολουθεί να τον βλέπει με λατρεία ως σουλτάνο αντί για δυνάστη.  


Για τη συνέχεια Euro2Day

3 σχόλια:

  1. Υποκρισια ολων και στημμενα σκηνικα ενώ οι αποβλακωμένοι αιθεροβάμονες λαοι πιστευουν ότι κρατανε στα χερια τους τις εξελιξεις ειτε με ψηφο ειτε με οπλα.
    Παντα ευκολόπιστοι και παντα προδομενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως ειναι πολυ ενδιαφερον οτι στην τουρκια εχουμε περαν των αλλων δυο βασικα χαρακτηριστικα: 1)εκλογολογια αναλογη της αμερικανικης(περι νοθευμενων εκλογων)
    και 2)Εξουσια ενος ανδρος αναλογη της ρωσιας.
    Πιστευω επισης οτι η Δυση απογοητευεται απο τον ερδο οσο και ελπιζει σαυτον...
    Δεν ξερω αν θαχει την τυχη του Σανταμ & Κανταφι (αν κιεγω ετσι πιστευα πριν απο λιγα χρονια).
    Το σιγουρο ειναι οτι η τουρκια δεν θα σταθει "σε ολο" το υψος των προσδοκιων των δυτικων και παρολα αυτα θα φιλοδοξησει να επιβιωσει,προσφεροντας σαυτους εναλλακτικους ρολους, ισχυροποιωντας συνεχως την θεση της στο παγκοσμιο γιγνεσθαι...
    Αγκαθι σαυτην την πορεια μπορει να θεωρηθει το ελλειμμα ισοζυγιου πληρωμων που ισως ειναι δυσκολο να καμφθει οχι ομως κιαδυνατο...
    Τελος,ισως η Δυση εχει ηδη αντιληφθει οτι οσα ζητα απο την τουρκια ειναι σχεδον αδυνατα και θα πρεπει να αναζητησει αλλου εναλλακτικες.
    Αυτον τον ρολο παιζουν εξαλλου κιοι κουρδοι.
    Αντι λοιπον να αναλωνομστε με την τουρκια και την αμερικη,ισως θαταν φρονιμωτερο να ασχοληθουμε με μεγαλυτερη σοβαροτητα με τα δικα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ομως που τα δικα μας ειναι αρρηκτα δεμενα με τα τεκταινομενα εν τουρκια,ιραν,ισραηλ τε και περιχωρων...
      Οποτε καταλαβαινουμε φανταζομαι ολοι,το οτι εμεις ως ελληνες ουδεμιαν ελπιδαν εχομεν,μιας και συνεχως και αδιαλειπτως παιζομεν ως καλοι ταπεινωμενοι αλλοφιλοι,τα παιγνια αλλων...
      Και δη των δυτικων και κατεπεκταση των τουρκων...
      Δια αλλην μια φορα,θυσια στην ανθρωποτητα...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.