18/4/17

Stratfor : Το παιχνίδι των ΗΠΑ με όπλο το εμπόριο

Οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο θα βρίσκονται στο επίκεντρο το β' τρίμηνο της χρονιάς. Η αμερικανική επίθεση στη Συρία και το «μήνυμα» σε Πεκίνο και Πιονγκγιανγκ. Η απειλή για την Ευρώπη.
Tο εμπόριο θα βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών ηγετών αυτό το τρίμηνο καθώς η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ εγκαθίσταται στον Λευκό Οίκο. Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να βρίσκεται σε τέλμα λόγω των μαχών στο Κογκρέσο και των ισχυρισμών για ανάρμοστες σχέσεις με τη Ρωσία, η ομάδα του θα προσπαθήσει να επαναφέρει την προσοχή του κοινού στην εμπορική του ατζέντα.
Για τον σκοπό αυτό, η Ουάσινγκτον θα εργαστεί ώστε να αποσαφηνίσει την στρατηγική της για την πάταξη της χειραγώγησης νομισμάτων στο εξωτερικό, την αυστηροποίηση της επιβολής των υφιστάμενων εμπορικών νόμων και την προετοιμασία επαναδιαπραγμάτευσης της NAFTA. Όμως η αβεβαιότητα που περιβάλει τις προθέσεις του Λευκού Οίκου θα συνεχιστεί, ωθώντας τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ να αναζητήσουν νέες οικονομικές σχέσεις αλλού.
Την ίδια ώρα, κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν τη συνεργασία στην ασφάλεια και τις υποσχέσεις για επενδύσεις για να τα πάνε καλά με την Ουάσινγκτον –ή, τουλάχιστον, να προσπαθήσουν να απομακρύνουν τα τιμωρητικά εμπορικά μέτρα.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.