21/4/17

Τουρκία-Ρωσία: Συνομιλίες για αγορά πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400

Οι συνομιλίες της Τουρκίας με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 έχουν φθάσει σε ένα «τελικό στάδιο», αν και αυτό δεν σημαίνει πως θα υπογραφεί άμεσα μια συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ.
Ο Ισίκ δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου πως οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν παρουσιάσει μια «οικονομικά αποτελεσματική» προσφορά για ένα εναλλακτικό αμυντικό σύστημα.
Η Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ακύρωσε το 2015 μια προσφορά 3,4 δισεκ. δολαρίων ΗΠΑ για την αγορά ενός αμυντικού συστήματος πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς την οποία είχε κατακυρώσει προσωρινά στην Κίνα.

Στη συνέχεια η Τουρκία είχε πει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να παραχθεί στη χώρα ένα πυραυλικό σύστημα, αλλά η στάση αυτή αργότερα άλλαξε.
«Είναι σαφές πως η Τουρκία χρειάζεται ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα αλλά οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν υποβάλει προσφορά που να είναι οικονομικά αποτελεσματική», δήλωσε ο Ισίκ σε συνέντευξη Τύπου.
«Η εργασία για τους S-400 έχει φθάσει σε τελικό σημείο. Όμως το τελικό στάδιο δεν σημαίνει “ας υπογράψουμε μια συμφωνία αύριο το πρωί”».
Ο Ισίκ διευκρίνισε πως η Τουρκία δεν θα μπορέσει να ενσωματώσει τους S-400 στο σύστημα του ΝΑΤΟ.

Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στις 3 Μαΐου

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στις 3 Μαΐου στο Σότσι, το ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα, για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

6 σχόλια:

  1. He will get US at half price and pressure Greece to give up its S300

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ερντογάν θα συνεχίσει το ψιλό γαζί και τους εκβιασμούς για άλλα δύο χρόνια με τους S-400 όπως έκανε και με τους Κινέζικους.

    Η Ρωσσία δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμμετέχει στο δρώμενο λόγω των σχετικών νεύρων που θα έχει το ΝΑΤΟ σε όλη την περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή χώρα μέλος του ΝΑΤΟ αγοράζει από την Ρωσία σύγχρονα οπλικά συστήματα. Να τα χρησιμοποιήσει απέναντι σε ποιους; Η επόμενη κίνηση από πλευράς Τουρκίας ίσως είναι και η συμμετοχή στη παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων. Εδω ισχύει η φράση: "Τι γίνεται ρε παιδιά; Ποιος είναι με ποιον";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν τους δείτε και είναι και επιχειρησιακοί να μου τηλεγραφήσετε!!!Πάλι βρε Ταγίπ θέλεις να ψωνίσεις τσάμπα από τους σταυροφόρους??Θα σε μαλώσω..Δεν καίγεται για τους S-400 o Ταγίπ για την τεχνογνωσία καίγεται.Οι σταυροφόροι,κουτόφραγκοι κ.λ.π δεν του την δίνουν.Ψάχνεται τώρα σε Ρώσους μήπως και καταφέρει και βγάλει εγχώριο σύστημα Α/Α.Θα του δώσει και βαρύγδουπη ονομασία τύπου καρατσογλαν, atesli osuruk...κλπ και οι μισοί θα πέφτουν προτού απογειωθούν και στο τέλος θα τους πουλήσει στο Κατάρ και τους Σαουδάραβες που θα πάρουν και τις stelth φρεγάτες που το μόνο που έχουν σε stelth είναι οι λαμαρίνες που έχουν μπει στραβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατα καμμια επιφυλαξη γιατι και οι Ισραηλινοι 30 χρονια ερωτα με τους τουρκους στο τελος καταλαβαν ότι τους ειχαν για πασατεμπο οι μογγολοι και επεσαν από τα συνεφφα.
      Λες να είναι πιο γατονι ο Βλαδίμηρος από τους Εβραιους ;.

      Διαγραφή
  5. Δηλαδη δεν μας τα λενε καλα οι γερονταδες του Αγιου ορους? Τζαμπα τα βιβλια του Λιακοπουλου και του Βελοπουλου .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.