5/4/17

ΗΠΑ και Κατάρ σύμμαχοι της Κύπρου μετά τη συμφωνία με Exxon Mobil-Qatar Petroleum

(Φωτ.: offshoreenergytoday.com)
Μια συμφωνία με πολιτική διάσταση είναι αυτή που υπογράφθηκε σήμερα μεταξύ της Κύπρου, της ExxonMobil και της Qatar Petroleum για γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10. Η Λευκωσία υπέγραψε τα συμβόλαια παραχώρησης των δικαιωμάτων ερευνών και γεωτρήσεων του τεμαχίου 10 της κυπριακής ΑΟΖ.
Η πρώτη διερευνητική γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί εντός του 2018.
Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης χαιρέτησε τη δέσμευση των εταιρειών που θα δραστηριοποιηθούν στο τεμάχιο 10, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία της Exxon έκανε λόγο για τεράστια επιτυχία λέγοντας ότι συνολικά στα τρία τεμάχια που παραχωρήθηκαν θα πραγματοποιηθούν δώδεκα ερευνητικές γεωτρήσεις συνολικά στα τεμάχια 6, 8 και 10.
Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Exxon 'Αντριου Σουίγκερ δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν καταρχήν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες για να προσδιοριστούν οι καλύτερες τοποθεσίες για γεωτρήσεις. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qatar Petroleum, Σαάντ Σιερίντα Αλ Γκάαπι, είπε στο AP ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η περιοχή όπου θα γίνουν οι γεωτρήσεις να διαθέτει υδρογονάνθρακες.
Τα συνολικά έσοδα για την Κυπριακή Δημοκρατία από τις υπογραφές των συμβολαίων ανέρχονται στα 103,5 εκατομμύρια ευρώ.
 http://www.pontos-news.gr/article/162392/ipa-kai-katar-symmahoi-tis-kyproy-meta-ti-symfonia-me-exxon-mobil-qatar-petroleum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.