6/4/17

Δημοσιεύεται με επιφύλαξη - Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: « Ο Μπασάρ αλ Άσαντ διέταξε τη χημική επίθεση»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε σήμερα «100%» σίγουρος ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διέταξε προσωπικά τη χημική επίθεση στη Χαν Σεϊχούν, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 86 άνθρωποι.
Η επίθεση διεξήχθη «έπειτα από άμεση και προμελετημένη διαταγή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με συριακά αεροπλάνα. Το λέω αυτό με 100% βεβαιότητα», δήλωσε ο Λίμπερμαν στην Yediot Ahronot, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξής του που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εφημερίδας.
Πάντως δεν διευκρίνισε πού βασίζει τη βεβαιότητά του.

Ο Ισραηλινός υπουργός επέκρινε επίσης την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, εκτιμώντας ότι η αντίδρασή της είναι «μηδενική».

Όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ θα εμπλεκόταν σε έναν πόλεμο στη Συρία, ο Λίμπερμαν απάντησε: «Γιατί να κάνουμε τη δουλειά άλλων; Είναι ευθύνη της διεθνούς κοινότητας».

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση για τη χημική αυτή επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται να διεξαχθεί κανονική έρευνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Παράλληλα το υπουργείο απέρριψε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η επίθεση αυτή σημαίνει πως απέτυχε η συμφωνία που είχε υπογράψει η Συρία για να εξαλείψει το χημικό της οπλοστάσιο, απαντώντας ότι στην πραγματικότητα η διαδικασία ήταν «αρκετά επιτυχημένη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Μετά τον Ρετζέπ νά τος και ο Αβίγκντορ: "Δολοφόνος ο Άσαντ".
    Τούτος εδώ μάλιστα δήλωσε «100%» σίγουρος ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διέταξε προσωπικά τη χημική επίθεση , η οποία διεξήχθη «έπειτα από άμεση και προμελετημένη διαταγή του Σύρου προέδρου ..με 100% βεβαιότητα».
    Σαν να το είδε και να τον άκουσε δηλαδή, να διατάξει:"ρίξτε τους χημικά".
    Σε όλα τα ανθρώπινα ο κοινός λογικός άνθρωπος κρατάει και μιαν επιφύλαξη.
    Αλλά αυτός ο Αβίγκντορ μάς λέει ότι είναι 100% βέβαιος, χωρίς αμφιβολία. Πού το στηρίζει αυτό; δεν λέει τίποτα. "Πιστέψτε με. Είμαι αξιόπιστος."
    Για να είμαι κομψός και κόσμιος στους χαρακτηρισμούς μου θα αρκεσθώ μόνο σε τούτο: Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά! Για τόσο σημαντικές κατηγορίες ή λες και όποια στοιχεία τυχόν έχεις, ή εάν είσαι σοβαρός και υπεύθυνος, σωπαίνεις και περιμένεις να διεξαχθούν έρευνες και να βγεί πόρισμα.
    Είναι πολύ σοβαρό και ιδιαίτερα σημαντικό κράτος το Ισραήλ για να ανέχεται να εκτίθεται με τέτοιες επιπόλαιες δηλώσεις, που μάλιστα συνδεόνται και με μομφή προς την απρόσωπη "διεθνή κοινότητα" ότι τάχα δεν αντέδρασε αρκούντως αυστηρά προς την Συρία.
    Στην διεθνή κοινότητα δεν εντάσσει την χώρα τής οποίας είναι υπουργός ο Αβίγντορ;
    Πολύ φοβάμαι ότι τέτοιες τόσον οξείες και επιθετικές δηλώσεις ίσως κάτι άλλο υποκρύπτουν.
    Κάτι άλλο που αν συνδυαστεί με δηλώσεις και τού Τράμπ και τα απίστευτα προπαγανδιστικά εξώφυλλα συγκεκριμένων εντύπων (Liberation και Bild) ίσως
    και να είναι κάποιας μορφής συντονισμένη, ενορχηστρωμένη, αποφασιστική έως απονενοημένη κίνηση προσωπικά (πάλι) κατά τού Άσαντ.
    Να την λοιπόν την διεθνή κοινότητα.
    Όταν αλωνίζουν και γαβριούν γνωστοί φονιάδες (π.χ. Ρετζέπ), κάποιοι και των τελευταίων αυτών περιλαμβανομένων, προσπαθούν να κατασκευάσουν "ένοχο" τον γνωστό ενοχλητικό ανεπιθύμητο.
    Μήπως όμως τούς γυρίσει ως μπούμερανγκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.