14/4/17

Συνεχίζουν τις προκλήσεις με «πραγματικά πυρά» ανοικτά της Μόρφου οι Τούρκοι

ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΜΕ NAVTEX ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ
Προκαλεί, για άλλη μια φορά, η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, προχωρώντας σε δέσμευση της θαλάσσιας περιοχής πλησίον του Καστελόριζου για στρατιωτικές ασκήσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Antalya NAVTEX Station, η Τουρκία δεσμεύει την περιοχή που φαίνεται στον χάρτη για «ασκήσεις σκοποβολής» με πραγματικά πυρά από τις 18 Απριλίου 2017, από τις ώρες 05:00 - 15:00.
Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση για παράνομη δέσμευση μέρους της κυπριακής ΑΟΖ στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μόρφου, επίσης για σκοπούς στρατιωτικών ασκήσεων, κι εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα έντασης που επιχειρεί να προκαλέσει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο φόντο δημοψήφισμα
Η απόφαση για νέες στρατιωτικές ασκήσεις πάρθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, το οποίο εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον της χώρας συναρτήσει των πολιτικών επιδιώξεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κι ερμηνεύεται ως μέρος της προσπάθειας που καταβάλλει το επιτελείο του Τούρκου Προέδρου να συσπειρώσει τους ακροδεξιούς και εθνικιστές ψηφοφόρους, την ώρα που τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια πρόβλεψης του αποτελέσματος.
Σημερινή

1 σχόλιο:

  1. "Σημεία των καιρών , μια Ορθόδοξη θεώρηση"

    ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

    Published on Apr 5, 2017
    Ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος συνομιλεί με την Ελίτα Μιχαηλίδου στην εκπομπή "Μαζί" του ΡΙΚ με θέμα, "Σημεία των καιρών" (4.4.2017).

    https://www.youtube.com/watch?v=Bb7LIuCyrGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.