22/4/17

Τουρκικός Τρομοκρατικός Πυρήνας Χρηματοδότησε Την Επίθεση στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Examining investigation's request for Akram Azimov's arrest
Alex Christoforou, The Duran, 20-4-17
Η επίθεση στο Μετρό Χρηματοδοτήθηκε από τρομοκρατική ομάδα στη Τουρκία.
Είναι πασίγνωστο  ότι η Τουρκία έχει βαθειά ανάμιξη στη χρηματοδότηση και την εκγύμναση τζιχαντιστών τρομοκρατών, που αποστολή τους έχουν να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία και (σε συνεργασία με τους εταίρους τους της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και των ΗΠΑ) να ανατρέψουν τον πρόεδρο ΄Ασαντ.
Δυστυχώς η  τουρκική παραγωγή τζιχαντιστών τρομοκρατών προκαλεί την ευρεία διασπορά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη και στη Ρωσία.
΄Όπως μετέδωσε το Sputnik News:

Το άτομο που θεωρείται ο δράστης της έκρηξης βόμβας στο Μετρό της Αγ. Πετρούπολης στις αρχές του μηνός είχε λάβει χρηματικό ποσό από μια «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση» στη Τουρκία, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος ανακριτής. Ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση, ανέφερε ότι τα χρήματα τού εστάλησαν από τρομοκρατική ομάδα στην Τουρκία, που συμμετέσχε στην προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Απριλίου μια επίθεση αυτοκτονίας έπληξε με βόμβα ένα βαγόνι του υπογείου μετρό, μεταξύ δύο σταθμών στο Κέντρο της Αγ. Πετρούπολης, προκαλώντας τον θάνατο 15 επιβατών -συμπεριλαμβανομένου του δράστη- και 50 περίπου τραυματιών. Η ρωσική ανακριτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι ύποπτος ως  αυτουργός της τρομοκρατικής επίθεσης κρίνεται ο Ακμπάρζον Τζαλίλοβ, Ρώσος Κιργκιζιανής καταγωγής, που  δεν αποκλείεται να είχε συνεργούς.
Την Δευτέρα αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τον Αμπρόρ Αζίμοβ, ως ύποπτο για την εκπαίδευση του Τζαλίλοβ και τον παρέδωσαν στην ανακριτική επιτροπή. Την επομένη ο δικηγόρος του Αρμέν Ζαντογιάν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο πελάτης του ομολόγησε την ενοχή του. Την Τετάρτη συνελήφθη και ο Ακράμ Αζίμοβ, μεγαλύτερος αδελφός του Αμπρόρ, ο οποίος, κατά τους πράκτορες της εσωτερικής ασφάλειας, βοήθησε στη μεταφορά των χρημάτων, στην προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης και στη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με απεσταλμένους διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων.
Ο ίδιος ο τελευταίος συλληφθείς αρνήθηκε στο δικαστήριο την Πέμπτη οποιαδήποτε δική του συμμετοχή στη τρομοκρατική επίθεση της Πετρούπολης, μετέδωσε ο απεσταλμένος του Σπούτνικ στη δίκη. ΄Ενας ανακριτής είπε στο δικαστήριο ότι κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο Ακράμ κατέθεσε εναντίον του αδελφού του Αμπρόρ, λέγοντας ότι ο ίδιος και ο αδελφός του συνέβαλαν με ενέργειές τους στην πολύνεκρη επίθεση.
Παρά την άρνηση ενοχής από τον Ακράμ, το Δικαστήριο Μπάσμανυ της Μόσχας διέταξε τη σύλληψή του.
Αιτιολογώντας την απόφαση, η Δικαστής Γιελένα Λένσκαγια ανέφερε ότι η ανακριτική επιτροπή εσημείωσε ότι ο Ακράμ Αζίμοβ είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοβ και του μετεβίβασε χρήματα που είχαν σταλεί από την Τουρκία από μέλος μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργανώσεως.
« Η ανάκριση  παρέσχε πληροφορίες ότι ο Αζίμοβ επικοινώνησε με τον Τζαλίλοβ και του μετέφερε χρήματα. Είχε λάβει αυτά τα χρήματα από ένα ενεργό μέλος μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης στη Τουρκία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής ενέργειας. Ο Αζίμοβ ειδικευόταν επίσης στην πλαστογράφηση εγγράφων για την εξασφάλιση στα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης την δυνατότητα ελευθέρων μετακινήσεων στη Ρωσία.»

Μετάφραση: Μ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.