19/4/17

Ο Ράμα χαρίζει φιλέτα της Χιμάρας σε καναλάρχες και εγκληματίες για να του παρέχουν στήριξη στις εκλογές

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η αλβανική κυβέρνηση προχωρά στην κήρυξη καναλαρχών και εγκληματιών ως ιδιοκτήτες σε τεράστιες παραθαλάσσιες εκτάσεις στην περιοχή Δραλαίος στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας, εγγράφοντας αμφισβητούμενους τίτλους ιδιοκτησίας στο επίσημο κτηματολόγιο με συνοπτικές διαδικασίες.
Πριν λίγες ημέρες το Δημαρχείο της Χιμάρας δημοσίευσε την ανακοίνωση της τοπικής υπηρεσίας κτηματολογίου Αυλώνας η οποία ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει στην εγγραφή ιδιοκτησιών στην περιοχή του Δραλαίου με συνοπτικές διαδικασίες στους φερόμενους ιδιοκτήτες οι οποίοι καταγράφονται στον κατάλογο πέντε σελίδων που επισυνάπτεται στην κοινοποίηση. Πρόκειται για μία έκταση μερικών εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που εγγράφετε ως κρατική περιουσία αλλά το μεγαλύτερο μέρος της περνά στην ιδιοκτησία ιδιωτών.
Οι ταχύτατες διαδικασίες της εγγραφής δικαιολογούνται σύμφωνα με τον περιβόητο νόμο "Περί ανάπτυξης τουρισμού" ο οποίος είναι αντισυνταγματικός αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να εφαρμόζετε εντατικά στην περιοχή της Χιμάρας. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η εγγραφή πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν την 8η Μαΐου, δηλαδή σαράντα ημέρες πριν τις αλβανικές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου.
Με μια πρώτη μάτια προκύπτει πως η μεγαλύτερη έκταση περνά στην ιδιοκτησίας των εταιριών του Zamir Mane και στην ιδιοκτησία του Artan Dulaku. Και οι δύο τους είναι ιδιοκτήτες δύο τηλεοπτικών καναλιών< εθνικής εμβέλειας
Τα αλλά δύο ονόματα που κηρύσσονται ιδιοκτήτες σε πολλά οικόπεδα είναι ο Petrit Pellumbaj και ο Neritan Haziraj. 

Για τη συνέχεια Himara

1 σχόλιο:

  1. Ανδρέα, να είσαι καλά που μάς θυμίζεις κατά καιρούς την προ πολλού λησμονημένη Β. Ήπειρο. Είσαι ο μόνος που το κάνει εδώ μέσα και κάνεις πολύ καλά, αν και το αθηναϊκό κράτος ουδεμία διάθεση έχει ν' ασχοληθεί μαζί της.
    Δεν ξέρω πόσοι από τούς αναγνώστες την θυμούνται κι ενδιαφέρονται γι αυτήν, αλλά δεν νομίζω να είναι και τόσοι πολλοί. Ακριβώς γι αυτό δεν πρέπει να πάψεις να αναρτάς νέα της, για να θυμούνται κάποιοι ότι ο εκεί Ελληνισμός υφίσταται συστηματική πολιτισμική (και ίσως όχι μόνο) γενοκτονία, ενώ σχεδόν ο μισός πληθυσμός τής Αλβανίας ψωμίζεται στην Ελλάδα. Επί πλέον δε, οι Αλβανοί πάντα μισούσαν την Ελλάδα και ο,τιδήποτε ελληνικό και συμμαχούσαν με τον κάθε εχθρό της (Τούρκους, Ιταλούς, Γερμανούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.