11/4/17

Ζήτω το Ενωτικό Δημοψήφισμα

Μετά τα όσα τραγελαφικά, απαράδεκτα και επιπέδου χαμαιτυπείου είδα, μέσω διαδικτύου, τηλεοράσεως και πληροφορήθηκα, δεν νιώθω καθόλου υπερήφανος για το επίπεδο ικανού αριθμού μελών του Κοινοβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εστίν ουν γνωστόν τοις πάσι, ότι τα μέλη της Βουλής είναι οι εκλεκτοί και εκλελεγμένοι εκπρόσωποι του κυπριακού λαού, και ως τέτοιοι οφείλουν αυτοσεβασμό και ετεροσεβασμό των συναδέλφων τους.
Για εμένα, που θεωρώ εαυτόν ακραιφνή δημοκράτη, είναι αδιανόητο βουλευτές των κομμάτων που διαφωνούν με τον εις το βήμα της Βουλής ομιλούντα συνάδελφό τους να τον υβρίζουν και να τον αποκαλούν παλιόπαιδο, αλήτη, φασίστα και ναζί. Πολύ δε περισσότερο όταν οι υβριστές προέρχονται από προοδευτικό κόμμα, που κόπτεται για τη δημοκρατία. Προφανώς, η έννοια της λέξης δημοκρατία είναι άγνωστη στους εν λόγω άτυχους «βουλευτές», οι οποίοι μάλλον ακουστά και εξ αποστάσεως γνωρίζουν τη δημοκρατία.
Τι όμως να περιμένει κάποιος από ανθρώπους που ευήθεις οσφυοκάμπτες και εξευτελισμένοι δούλοι του εισβολέα, σαδιστή, βιαστή, σφετεριστή και γενοκτόνου κατ' επανάληψιν Τούρκου δυνάστη, υπακούουν στις εκβιαστικές του προσταγές; Το χειρότερο όμως είναι ότι ως υπερφίαλοι και ανερμάτιστοι, κατά το επιεικέστερον, ξεχνούν την ιστορία των προγόνων τους.

Στο ίδιο χαράκωμα βρίσκονται και οι ούτω καλούμενοι εθνικόφρονες, που έκτισαν το κόμμα και τις αργυροβόρες καριέρες τους στα αγνά ιδανικά των παραπλανηθέντων, για τέσσερις και πλέον δεκαετίες, αφελών εθνικοφρόνων συμπατριωτών μας, που πίστεψαν στα έωλα συνθήματά τους.

Μόνο αισθήματα πικρίας, αγανάκτησης και απογοήτευσης δημιούργησε η κατά παραγγελίαν του Μουσταφά Ακιντζί απόφαση της Βουλής, με την πλειοψηφία των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που προσήγγισαν το όλο θέμα. Πρόκειται για μια παρά φύσιν προσέγγιση δύο κομμάτων με εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική φιλοσοφία, με κοινό παρονομαστή που επέβαλε η υποταγή προς τον κατακτητή. Ενισχυτικό στοιχείο της υπακοής των δύο προαναφερθέντων κομμάτων ήταν η άρνησή τους να συγκατανεύσουν στην αίτηση γνωμάτευσης από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Είναι πολύ μεγάλη κατάντια, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Κύπρου να υποκύπτουν στις εκβιαστικές απαιτήσεις του εγκαθέτου της Τουρκίας, τη στιγμή μάλιστα που όλη η Ευρώπη έχει προβλήματα με την Τουρκία και παράλληλα να γυρνούν την πλάτη περιφρονητικά στους αγωνιστές και τους ήρωες της ΕΟΚΑ, που με τη θυσία και το αίμα τους, οι εν λόγω βουλευτές κατέχουν σήμερα θέσεις στο Κοινοβούλιο.

Η απόφαση της Παρασκευής των δυο κομμάτων στη Βουλή δεν θα περάσει απαρατήρητη, πολύ δε περισσότερο για την «εθνικόφρονα» παράταξη του ΔΗΣΥ, που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα με μεγάλη απώλεια ψηφοφόρων, γιατί για χρόνια τους εξαπατούσε με ψεύτικα και εύηχα κενά περιεχομένου συνθήματα.

Σ' ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, που με άκομψο, κατά το επιεικέστερον, τρόπο υποκίνησε αυτή την ενέργεια, αποδεικνύεται περίτρανα η ανικανότητά της στη διαπραγμάτευση, που υπέκυψε στα κελεύσματα του Ακιντζί, ούσα ανίκανη να απαιτήσει έστω κάποια ανταλλάγματα, όπως πχ την απάλειψη του εξαμβλωματικού εκτρώματος της σημαίας του ψευδοκράτους από τον ποτισμένο με ελληνικό αίμα Πενταδάκτυλο. Κρίμα...

Σχετικά με τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αποτελεί πεποίθησή μου ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θα επανέλθει με νέες παράλογες απαιτήσεις, τις οποίες δεν αποκλείω να επιτύχει.

Αν οι φωστήρες διαπραγματευτές και πολιτικάντηδες της πλευράς μας είχαν έστω ακροθιγώς αναγνώσει τον Πελοποννησιακό Πόλεμο του Θουκυδίδη, είμαι σίγουρος ότι ο όλος χειρισμός του θέματος θα ήταν διαφορετικός.

Ων σίγουρος ότι ο Παντοδύναμος Θεός μάς βλέπει, σίγουρα δεν θα συγκρατεί τα δάκρυά Του για την κατάντια των πολιτικών ηγεσιών των δυο μεγάλων κομμάτων μας.

ΑΝΤΗΣ ΛΟΙΖΟΥ
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.