10/4/17

Αμερικανικές επιδρομές: Πύραυλοι Τόμαχοκ πράγματι καταρρίφτηκαν (βίντεο)

Frappes US : Les missiles Tomahawk auraient bel et bien été interceptés (vidéo)
34 από τους 59 πυραύλους Τόμαχοκ (Tomahawk) καταρρίφτηκαν
Μετά την εκτόξευση 59 πυραύλων Τόμαχοκ (Tomahawk) τη Παρασκευή εναντίον ενός αεροδρομίου της Χομς, ένα ερώτημα εξακολουθεί να βγαίνει σε όλες τις αναλύσεις: 23 από τους 59 αμερικανικούς πυραύλους κρουζ χτύπησαν το στόχο τους. Τι έγιναν οι 34 άλλοι πύραυλοι Τόμαχοκ που εκτοξεύτηκαν από δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στη Μεσόγειο; Η απάντηση μπορεί να την φέρει αυτό το βίντεο που προβλήθηκε το Σάββατο από την Al-Alam: η συριακή αεράμυνα εγκλώβισε και κατέρριψε 34 πυραύλους Τόμαχοκ (Tomahawk) πριν φτάσουν στην αεροπορική βάση αλ Σαϊρατ. 


Η πληροφορία υπογραμμίζει ότι εκδόθηκε διάταγμα της συριακής Προεδρίας για τη παρακολούθηση και τη κατάρριψη των πυραύλων των ΗΠΑ από τη στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση. Άλλοι αναλυτές τονίζουν το ρόλο των ρωσικών ραντάρ που λειτούργησαν αμέσως μετά την εκτόξευση του πρώτου πυραύλου. Πρόκειται για συριακά S-300 ή ρωσικά S-400 που αναπτύχθηκαν στη Συρία; Γιατί αποκρύβεται αυτή «αστραπιαία απάντηση» και να μιλήσουν μόνο δύο ημέρες μετά την επίθεση;

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από συριακές στρατιωτικές πηγές αποδεικνύει ένα πράγμα: αν η Συρία και ο ρωσικός σύμμαχός της απέφυγαν το διαδώσουν στις ώρες που ακολούθησαν οι αμερικανικές επιδρομές, ήταν να αποφευχθεί μια κλιμάκωση. Αλλά κάτω από την έντονη εκστρατεία απειλών κατά της Συρίας και της Ρωσίας, ίσως να μην υπάρχουν πλέον λόγοι για να μην αποκαλυφθούν «οι αδυναμίες των αμερικανικών πυραύλων» και «η δύναμη της συριακής αεράμυνας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Κυριακή μέσω της φωνής του εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου, Sean Spicer, ότι δεν προειδοποίησαν τη Ρωσία πριν από την επίθεση που θα ξεκινούσε εναντίον του συριακού εδάφους. Ερωτηθείς από το Fox News, ο εκπρόσωπος Τύπου επιβεβαίωσε ότι «δεν είχαμε καμία επαφή με τη ρωσική πολιτική ηγεσία», που σημαίνει ότι πράγματι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν να «ξεγελάσουν» τους Ρώσους. Αλλά η έκπληξη φαίνεται να μη «έπιασε τόσο καλά!».

Οι αναλυτές εξακολουθούν να λένε ότι η Ρωσία, της οποίας τα πολεμικά πλοία επιστρέφουν στη Μεσόγειο, έδειξε αυτοσυγκράτηση για να αποφύγει έναν  «βαλλιστικό πόλεμο» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα «πυρηνικό πόλεμο».

Μετάφραση, Κριστιάν Ακκυριά
Βίντεο Πηγή: Al-Alam



11 σχόλια:

  1. Το βίντεο που δείχνετε έχει ήδη αναρτηθεί το 2014 στο youtube και προέρχεται απο βιντεοσκόπηση βολών Phalanx CIWS LPWS 20mm >


    https://www.youtube.com/watch?v=VQ6YChXRn_A

    Οι Σύριοι κάνουν κι αυτοί τη προπαγάνδα τους με fake news.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Al Alam είναι ιρανική τηλεόραση στα αραβικά.

      Διαγραφή
    2. Κρίμα σας θεωρούσα και αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης
      Παραδεχτήτε ότι την πατήσατε

      Διαγραφή
    3. Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω...

      Διαγραφή
  2. σε αυτό εδώ το βίντεο φαίνεται πολύ καθαρά ο Τόμαχωκ που καταρρίπτεται

    https://youtu.be/N-o6FoBhFbI?t=11s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βιντεο που λεσ εχει τιτλο: United States ships fire AA (Anti Aircraft) guns at Japanese Kamikaze airplane in...HD Stock Footage ?????

      Διαγραφή
  3. Νομιζω ότι πρεπει να αναρωτηθούμε εάν πραγματι τα συστηματα προστασιας των Ρωσων,S300-S400,παρεχουν πληρη καλυψη σε τέτοιες περιπτώσεις.
    Εάν το βιντεο είναι αληθινο και εάν λειτουργουσαν τα συστηματα προστασιας,τοτε η ασφαλεια είναι αξιοθρηνητη δηλ. ποσοστο προστασιας 57%.
    Είναι δυνατον τα πολυδιαφημισμένα αυτά συστηματα να είναι τρυπια η συνεβη κατι άλλο εν γνωσει των Ρωσων ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχει μια ενδιαφερουσα αναλυση απο τον Saker, για το συμβαν στα Εγγλεζικα. http://thesaker.is/a-multi-level-analysis-of-the-us-cruise-missile-attack-on-syria-and-its-consequences/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με βίντεο του 2014, καταρρίπτουν πυραύλους Τόμαχοκ το 2017. Σε αυτό κύριε Καλεντερίδη, μόνο μια λέξη ταιριάζει... ΘΑΥΜΑ!!!
    http://ellinikahoaxes.gr/2017/04/11/tomahawk-not-shot-down-by-russian-artillery/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Θάνο Επαχτίτη,

      Καταρχάς γιατί τα βάζετε με τον κ. Καλεντερίδη;

      Σημειώνω ότι πάντα οι έρευνες σας είναι επιλεκτικές και στοχευμένες.
      Τα hoaxes του ιρανικού διαύλου τηλεόρασης (στα αραβικά -εμείς παρουσιάσαμε μια ελληνική μετάφραση- προφανώς απευθύνονται σε αραβικό κοινό του Λεβάντε για λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι και ασφαλώς κάνουν τη δουλειά τους. Η προπαγάνδα αυτή όμως αφορά τους ντόπιους πληθυσμούς και η δική μας ανάρτηση έχει απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα, δεν προσθέσαμε η αφαιρέσαμε τίποτα ούτε ισχυριστήκαμε ότι αντικαθρεφτίζει την αλήθεια.

      Δεν την πατήσαμε αγαπητέ, εμείς αναρτούμε άρθρα από όσες περισσότερες διαφορετικές πηγές –στο μέτρο των φτωχών δυνατοτήτων μας-, ιδίως όσον αφορά τη δική μου συμμετοχή στο ιστολόγιο, και από τις λεγόμενες εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης.

      Από τη πλευρά σας όμως, παρατηρώ ότι το ιστολόγιο ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES – ο τίτλος του οποίου αφήνει να εννοηθεί ότι καλύπτει ό,τι δημοσιεύεται στην Ελλάδα για την σωστότερη ενημέρωση του ελληνικού κοινού- εξετάζει μόνο επιλεκτικά άρθρα από ορισμένες πηγές και σπάνια, για να μη πω ποτέ, από το συστημικό Τύπο η από τα συστημικά πρακτορεία ειδήσεων, σαν να μην υπάρχουν ψευδο-ειδήσεις σ'αυτά.

      Προσωπικά μου κάνει εντύπωση ότι δεν σας ενδιαφέρουν καθόλου όλες αυτές οι πρόσφατες ανακοινώσεις, αναρτήσεις και άρθρα σχετικά με τη χρήση τοξικών αερίων από το συριακό καθεστώς. Δεν φαίνεται να σας προβληματίζουν, αλλά τις/τα θεωρείτε αληθή/είς και αντικειμενική πληροφόρηση του ελληνικού κοινού, και κατά τη γνώμη μου, τέτοια συμπεριφορά δείχνει κάποια έλλειψη αντικειμενικότητας από πλευρά σας και μου δημιουργεί απορία σχετικά με το πραγματικό σκοπό ύπαρξης του ιστολογίου σας.

      Διαγραφή
    2. Πείτε ότι την πατήσατε και αφήστε τις δικαιολογίες
      Το βίντεο είναι του 2014 Ναι ή όχι;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.