10/4/17

Ο ΠτΔ έχει ανάψει το πράσινο φως στα ΗΕ για έμμεση επιδιαιτησία, λέει η Ε. Θεοχάρους

Είναι ξεκάθαρο ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει ανάψει το πράσινο φως στα Ηνωμένα Έθνη για έμμεση επιδιαιτησία, την οποία έχουν βαφτίσει ως προφορική κατάθεση γεφυρωτικών προτάσεων και ως διαμεσολάβηση”, δηλώνει η Ελένη Θεοχάρους. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.
Είναι ξεκάθαρο ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει ανάψει το πράσινο φως στα Ηνωμένα Έθνη για έμμεση επιδιαιτησία, την οποία έχουν βαφτίσει ως προφορική κατάθεση γεφυρωτικών προτάσεων και ως διαμεσολάβηση”, δηλώνει η Ελένη Θεοχάρους. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Είναι ξεκάθαρο ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει ανάψει το πράσινο φως στα Ηνωμένα `Εθνη για έμμεση επιδιαιτησία, την οποία έχουν βαφτίσει ως προφορική κατάθεση γεφυρωτικών προτάσεων και ως διαμεσολάβηση”, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του κινήματος “Αλληλεγγύη” Ελένη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις της ύστερα από συνάντησή της με τις ηγεσίες της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, η κ. Θεοχάρους είπε ακόμη πως ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί “έχει βγάλει πλέον κάθε περιορισμό στη συμπεριφορά του, στα κυπριακά θα λέγαμε `έχει βγάλει και τα παλλούκια`, και δηλώνει ότι η τ/κ πλευρά θέλει αυτή την επιδιαιτησία, την οποία χαρακτηρίζει ως γεφυρωτικές προτάσεις, αλλά παράλληλα μας απειλεί ότι, εάν επιχειρήσουμε την οποιαδήποτε ενέργεια εντός της κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία θα αντιδράσει με τον τρόπο που αυτή ξέρει και θα υπάρξουν εντάσεις”.

Η Πρόεδρος του κινήματος “Αλληλεγγύη” ανέφερε πως “μετά το γεγονός ότι ενέδωσε η κυπριακή βουλή την περασμένη Παρασκευή σε αυτό το ιταμό, σε αυτό το άθλιο αίτημα του Μουσταφά Ακιντζί, είναι πάρα πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες ενδοτικές συμπεριφορές, γιατί πραγματικά ήταν μια ημέρα ντροπής για την κυπριακή βουλή και για τον κυπριακό λαό στο σύνολό του αυτό που έγινε την περασμένη Παρασκευή”.

Πρόσθεσε πως “η διαμορφωθείσα πλειοψηφία μέσα στη βουλή, όπως φάνηκε την περασμένη Παρασκευή, είναι σε θέση να περάσει και κομμάτια της οποιασδήποτε λύσης, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να δούμε ότι η μισή λύση έχει συμφωνηθεί από μέρους της κυπριακής βουλής, και εκείνο στο οποίο θα συμφωνήσουν οι πολίτες, αν κληθούν στο τέλος να δώσουν την άποψή τους, θα αφορά κάποια περιουσιακά ζητήματα, τα οποία εκ των πραγμάτων θα έχουν ήδη επιλυθεί”.

Η κ. Θεοχάρους παρατήρησε πως “η Τουρκία επιμένει στην εφαρμογή των τεσσάρων βασικών ελευθεριών και δυστυχώς οι ΗΠΑ εμφανίζονται αυτή τη στιγμή να είναι σύμμαχος της Τουρκίας” και έκανε αναφορά σε σενάριο για πανευρωπαϊκή διευθέτηση “τόσο της κρίσης στη Μέση Ανατολή, στη Συρία και στη Βόρειο Αφρική, δηλαδή της σύγκρουσης του Ισλαμικού με το Χριστιανικό κόσμο” , που “θα γίνει αναλώμασι της Κύπρου”.

“Κι εμείς θα πληρώσουμε το βαρύ τίμημα, δίνοντας τη δυνατότητα στην Τουρκία κάποια στιγμή να φθάσει στην κρίσιμη μάζα των Τούρκων πολιτών στην Κύπρο, όπως επιθυμεί ο κ. Ερντογάν και να προχωρήσει στην προσάρτηση της Κύπρου στην Τουρκία”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/04/2017 15:25
mignatiou

1 σχόλιο:

  1. Εύγε στην κυρία Θεοχάρους. Υπερασπίζεται τα δίκαια του Ελληνισμού με θάρρος και γενναιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.