9/4/17

Μόνη δημοκρατική θεραπεία: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Π Ρ Ο Ω Ρ Ε Σ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ βουλευτικές εκλογές θα έπρεπε να ήταν τώρα η πιο δημοκρατική απάντηση του πολιτεύματος στην εκκωφαντική παραβίαση της Λαϊκής Εντολής που ο Εντολέας Λαός είδε ότι διέπραξαν προχθές Παρασκευή, 7η Απριλίου 2017, στην Ολομέλεια της Βουλής, οι 30 εκ των 56 Εντολοδόχων του, Βουλευτές των κομμάτων ΔηΣυ & ΑΚΕΛ.
- ΕΙΔΕ ο Εντολέας Λαός τους εκλεγμένους από τον ίδιο 30 Εντολοδόχους του να υπακούουν και να συμμορφώνονται υποτασσόμενοι στις Εντολές που έλαβαν από τον επικεφαλής του κατοχικού ψευδοκράτους των Τούρκων Κατακτητών κ. Ακιντζί.
- ΕΝΤΟΛΕΣ Ακιντζί, για την πρώτη στην ιστορία υποταγή της κυπριακής Βουλής, στην εκβιαστική και ταπεινωτική κι εξευτελιστική απαίτηση των Τούρκων (του Ψευδοκράτους και της Τουρκίας). Για την ανατροπή της προηγούμενης απόφασης, 10ης Φεβρ. 2017 της Βουλής. Επί ενός «ασήμαντου θέματος»: Του ετήσιου ολιγόλεπτου σχολικού εορτασμού στα θρανία, για το ιστορικό γεγονός τού ενάντιου στην Αγγλοκρατία, Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950:

- «ΑΣΗΜΑΝΤΟ θέμα», το οποίο, όμως, δολίως και σκοπίμως, εκτίναξε σε διαστάσεις «μείζονος κρίσης» ο εντεταλμένος των Τούρκων Κατακτητών. Προκειμένου να ταπεινώσει και να εξευτελίσει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τη Βουλή και το σύνολο των Ελλήνων Κυπρίων. Περιλαμβανομένων και των ελληνικών σχολείων.
Ε Μ Α Θ Ε, ΕΠΙΣΗΣ, ο Εντολέας Λαός ότι, δύο εκ των κομματικών ηγετών των δικών του Εντολοδόχων, οι κ.κ. Άντρος Κυπριανού του ΑΚΕΛ και Αβέρωφ Νεοφύτου του ΔηΣυ, μετέβησαν έκαστος χωριστά, σε εκτός δημοσιότητας -«απορρήτως γενόμενες»- συναντήσεις με τον κ. Ακιντζί στα σκλαβωμένα από τους Τούρκους εδάφη.
- ΟΠΟΥ συνομίλησαν αυτοπροσώπως μαζί του τα καθέκαστα των απαιτήσεών του. Κανένα όμως κείμενο των πρακτικών, ή ανακοίνωση επί του περιεχομένου, εκείνων των ιδιαίτερων συνομιλιών Άντρου - Ακιντζί και Αβέρωφ - Ακιντζί δεν κοινοποίησαν στον Εντολέα Λαό οι δύο ηγέτες των ΔηΣυ & ΑΚΕΛ. Ούτε καν αποκάλυψαν μάλιστα το περιεχόμενο των συνομιλιών τους με τον Ακιντζί, στην Ολομέλεια της Βουλής. Πίσω από τις πλάτες του Εντολέα Λαού. Χωρίς να λογοδοτούν ενώπιόν του.
Μ Ε Γ Α ΜΕΡΟΣ του λαού, κατά πάσαν πιθανότητα και η πλειοψηφία των 107.825 & 90.204 ψηφοφόρων οι οποίοι εξέλεξαν στις εκλογές της 22ας Μαΐου 2016 τους 18 και 16 αντιστοίχως βουλευτές των ΔηΣυ & ΑΚΕΛ, αισθάνονται τη βεβαιότητα ότι:
- ΣΤΗΝ Ολομέλεια της Βουλής προχθές Παρασκευή, παραβιάστηκε η Εντολή που οι ίδιοι έδωσαν, έκαστος με την ψήφο του, στις προ 11μηνου εκλογές. Ότι, την Εντολή του Εντολέα Λαού της 22ας Μαΐου 2016, παραβίασαν υποτασσόμενοι στις εντολές του κ. Ακιντζί οι 30 εκ των βουλευτών ΔηΣυ & ΑΚΕΛ:

1. Νεοφύτου Αβέρωφ,
2. Κυριακίδου Στέλλα,
3. Τορναρίτης Νίκος,
4. Κασίνης Σόλων,
5. Δημητρίου Δημήτρης,
6. Νουρής Νίκος,
7. Δίπλαρος Ευθύμιος,
8. Χατζηγιάννης Κυριάκος,
9. Κάρουλας Γεώργιος,
10. Κουλλά Ονούφριος,
11. Γεωργίου Γεώργιος (Αμχ),
12. Δημητρίου Αννίτα,
13. Ζαχαρίου Ζαχαρίας,
14. Κωνσταντίνου Κώστας,
15. Μαυρίδης Μάριος,
16. Αριστείδου Μαριέλλα,
17. Κυπριανού Άντρος,
18. Χαραλαμπίδου Ειρήνη,
19. Στεφάνου Στέφανος,
20. Δαμιανού Άριστος,
21. Λουκαΐδης Γιώργος,
22. Καυκαλιάς Ανδρέας,
23. Κώστα Κώστας,
24. Γεωργίου Γεώργιος (Λ/σου),
25. Κούτρα Κουκουμά Σκεύη,
26. Τζιοβάνης Χριστάκης,
27. Κέττηρος Νίκος,
28. Γεωργίου Γεώργιος (Λ/κας),
29. Σάββα Ευανθία,
30. Φακοντής Ανδρέας.

Ε Α Ν ΤΟ πολίτευμα είχε θεσμοθετήσει, με νομοθεσία υπέρ του Εντολέα Λαού, την πρακτική διαδικασία Ανάκλησης της Εντολής και αποπομπής εκείνων των εκλελεγμένων Εντολοδόχων, για τους οποίους η δημοκρατική πλειοψηφία του λαού κρίνει και αποφασίζει ότι παραβίασαν την Εντολή, τότε αυθημερόν, μετά την 13:00 ώρα της Παρασκευής, 7.4.2017, που ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία 30 έναντι 20 της Βουλής, θα έπρεπε να είχε αρχίσει η διαδικασία του Ανακλητού για τους 30.
Ο Μ Ω Σ ΤΟ πολίτευμα δεν έχει ακόμη φτάσει σε τέτοιο ευεργετικό επίπεδο δημοκρατικής λειτουργίας και εγκαίρως αποφασιστικής άσκησης της λαϊκής κυριαρχίας. Δεν το επιτρέπει εισέτι η, φθίνουσα μεν κραταιά δε, ολιγαρχικών δομών κομματική ηγετοκρατία.
Ω Σ ΕΚ τούτου, μπροστά στην υπάρχουσα ολοφάνερη πλέον διάσταση, ανάμεσα στην πλειοψηφία του Εντολέα Λαού και την πλειοψηφία των Εντολοδόχων Βουλευτών του που παραβίασαν την Εντολή, προτού τα πράγματα εκτραχυνθούν προσβλητικότερα για το δημοκρατικό πολίτευμα με όρους απεχθούς Διχόνοιας, μία μόνη δημοκρατική θεραπεία απομένει: Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

- See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/420778/moni-dimokratiki-therapeia-proores-vouleftikes-ekloges#sthash.N7zKlc56.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.