11/4/17

Τα Δύο Πρόσωπα της Τρομοκρατίας: Γιατί η Δύση Χάνει

Ο Σμήναρχος ε.α. GMurphy Donovan είναι βετεράνος του Βιετνάμ και υπήρξε αξιωματικός πληροφοριών στην αμερικανική πολεμική αεροπορία. Επιπλέον έχει εργαστεί στην DIA, την NSA και τη CIA.

Σε άρθρο του, που ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, προσεγγίζει το ζήτημα του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και της ισλαμιστικής τρομοκρατίας με ευθύ και αιχμηρό τρόπο.
Ο πόλεμος εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας έχει δύο πρόσωπα σήμερα: δημόσιες σχέσεις και στρατηγική ανοησία. Η πρόσφατη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Ήττα του ΙΚ (Global Coalition on the Defeat of ISIS - GCDI) στην Ουάσινγκτον καταδεικνύει αυτά τα δύο πρόσωπα. Ενώ οι υπουργοί εξωτερικών των «68 εθνών» έτρωγαν, έπιναν και καμάρωναν τους εαυτούς τους, άλλος ένας στρατιώτης του Ισλάμ χτύπησε με επιτυχία το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο. Όποιος κι αν ήταν ο σκοπός της συγκέντρωσης στην Ουάσινγκτον κατέρρευσε από την πράξη ενός και μόνο μάρτυρα του Ισλάμ στο Λονδίνο, ο οποίος είχε ισχυρότερο κίνητρο και προσόντα από οποιονδήποτε από τους άπιστους υπουργούς εξωτερικών. Και επιπλέον η σφαγή στη Γέφυρα του Westminster ήταν θέμα στις εφημερίδες σε όλο τον κόσμο για πάνω από μία βδομάδα.

Αντίθετα, ο ίδιος ο τίτλος της αυτοαποκαλούμενης συμμαχίας κατά του ΙΚ εξυπηρετεί τη συσκότιση της πραγματικότητας. ΗGCDI δεν είναι ούτε παγκόσμια, ούτε συμμαχία και ούτε είναι πιθανό να σταματήσει τη διάδοση του ισλαμισμού ή της τρομοκρατίας. Από τα 68 κράτη που προσήλθαν για ορεκτικά και κοκτέιλ πολύ λίγα έχουν κάνει κάτι για την τρομοκρατία, τους τζιχαντιστές, το ΙΚ ή τον παγκόσμιο ισλαμισμό.

Η κτηνωδία στο Λονδίνο σε μία νύχτα παραμερίσθηκε από την κτηνωδία στη Συρία. Η υποτιθέμενη συριακή επίθεση με χημικά αέρια σε παιδιά εξαφάνισε την ισλαμική τρομοκρατία από τα πρωτοσέλιδα. Πριν προλάβετε να πείτε qui bono? (ποιος κερδίζει;)ο Άσαντ και η Ρωσία υπέστησαν και πάλι την επίθεση του τύπου για να ακολουθήσει μία πραγματική επίθεση με πυραύλουςcruise εναντίον της αεροπορικής βάσης Shayrat. Πενήντα εννέα πύραυλοι cruise (60 εκ. $) χτύπησαν τον στόχο τους, όμως την επόμενη μέρα αεροσκάφη MIG επιχειρούσαν από το συριακό αεροδρόμιο.
Για τη συνέχεια Con-ops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.