5/4/17

Εκβιάζουν τον Αβέρωφ για "ενωτικό" - Τα τσιράκια των Άγγλων ζητούν την ακύρωση του αντιαποικιακού αγώνα

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Υποχρεωμένος να περάσει την πρόταση νόμου για το ενωτικό δημοψήφισμα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Έντονα δυσαρεστημένος με τον Ακιντζί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις, ο κ. Νεοφύτου πρώτα εκτέθηκε με τη δημοσιοποίηση του δείπνου στα κατεχόμενα και τώρα πρέπει πάση θυσία να μην υπάρξει άλλο «λάθος» από τη Βουλή
Στα δυο στενά βρίσκεται ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την ανακοίνωση του κ. Έιντε για επανέναρξη των συνομιλιών. Το μήνυμα του κατοχικού ηγέτη ήταν ξεκάθαρο λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, καθώς δεν έκανε βήμα πίσω σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ενωτικού δημοψηφίσματος και του «λάθους» που θέλει να διορθωθεί.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονος εκνευρισμός ανάμεσα στον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί με φόντο το πρόσωπο του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εξοργισμένος από το γεγονός ότι η κατοχική πλευρά έδωσε στη δημοσιότητα το δείπνο του κ. Ακιντζί με τον κ. Νεοφύτου και μάλιστα «σε περιοχή που δεν ελέγχεται από την ΚΔ».

Πάντως, για να φτάσουμε στο χθεσινό tweet του κ. Έιντε, προηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο με τον Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και με τον Άντρο Κυπριανού, από τους οποίους ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα την Παρασκευή και θα ψηφιστεί η Συναγερμική πρόταση.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Νορβηγό Διπλωμάτη, κατά την οποία τονίστηκε ότι το θέμα μέχρι την Παρασκευή θα έχει τελειώσει. Ο κ. Έιντε ενημέρωσε Ακιντζί και Τουρκία για τις προεδρικές διαβεβαιώσεις.

Αίσθηση την ίδια ώρα προκαλεί ένα tweet της Ελένης Θεοχάρους αργά χθες το βράδυ. «Ποιος κοροϊδεύει ποιον για το δείπνο; Νομίζουν ότι μας δουλεύουν; Αργά ή γρήγορα ο Ακιντζί μιλά και τους καρφώνει».

Έβγαλαν τον φερετζέ
Από χθες οι Τούρκοι και πάλι την έχουν «καθαρή». Με άλλα λόγια, το μπαλάκι έχει μεταφερθεί στην πλευρά που ουσιαστικά με εκβιασμό πια δηλώνει ότι επιστρέφει στις συνομιλίες.

Την ίδια ώρα, σε σίριαλ τείνει να εξελιχθεί το κατά πόσο η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τον καθορισμό των επετείων, κατά τις οποίες θα γίνεται αναφορά μέσα στις τάξεις, θα οδηγηθεί προς ψήφιση στην επόμενη ολομέλεια της Βουλής.

Την περασμένη Δευτέρα, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, ότι ο ΔΗΣΥ κάνει δεύτερες σκέψεις σε σχέση με το αν θα προωθηθεί προς ψήφιση η συγκεκριμένη πρόταση νόμου, ή αν θα ζητήσει αναβολή της συγκεκριμένης πρότασης νόμου για μεταγενέστερο στάδιο. Υπήρχαν ακόμη και σκέψεις για απόσυρση της συγκεκριμένης πρότασης.

Με χθεσινές του δηλώσεις στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να αποσύρει την πρόταση νόμου ο ΔΗΣΥ, καθώς τίθεται θέμα αξιοπιστίας, αλλά και πραγματικών εκπαιδευτικών ζητημάτων, όπως τόνισε.

Ξεκαθάρισε ότι μπορεί η συγκεκριμένη πρόταση από την πρώτη στιγμή να κατατέθηκε για εκπαιδευτικούς λόγους, ωστόσο, εξελικτικά, όπως ανέφερε, προφανώς έχει εξελιχθεί σε πολιτικό ζήτημα. «Άν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να εξετάσουμε τα πράγματα, θα έπρεπε να είχαμε απορρίψει τη συγκεκριμένη πρόταση του ΕΛΑΜ αντί να τηρήσουμε αποχή», τόνισε.

«Ο ΔΗΣΥ εφαρμόζει τη δημοκρατία από την ημέρα της δημιουργίας του. Υπήρχαν στελέχη που υποστήριζαν την καταψήφιση αλλά και την υπερψήφιση. Η κοινοβουλευτική ομάδα αποφάσισε να τηρήσει αποχή, λέγοντας ότι θα ετοιμάσει πρόταση νόμου. Είμαστε αξιόπιστοι από την πρώτη στιγμή», ανέφερε. Δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, αν το κόμμα του θα ζητήσει αναβολή.

Ματιές στη Νομική Υπηρεσία
Την ίδια ώρα όμως, εκτός από τα όσα συμβαίνουν στον ΔΗΣΥ, πληροφορίες του Sigmalive αναφέρουν ότι η ΕΔΕΚ, από την Παρασκευή 31 Μαρτίου, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας όπως απευθυνθεί στη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα για γνωμάτευση επί της συνταγματικότητας της συγκεκριμένης πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Συλλούρης έχει ήδη μεταβιβάσει το αίτημα από τη Δευτέρα στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος, με τη σειρά του, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχει σαφής εικόνα σε σχέση με το αν η ΕΔΕΚ, διά του προέδρου της Μαρίνου Σιζόπουλου, προτίθεται να ζητήσει αναβολή στην ψήφιση της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ, κάτι που θα εξαρτηθεί, όπως μαθαίνουμε, από το περιεχόμενο της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα και αν αυτή θα δοθεί στη Βουλή εγκαίρως, πριν από την Παρασκευή. Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.