26/4/17

Τελικά ο Ερντογάν κατάφερε να διαφθείρει και τις ΗΠΑ - Είναι πολλά τα μαύρα λεφτά του Ζαράμπ

Εσωτερικός πόλεμος στις ΗΠΑ για τα μαύρα δις του Ρεζά Ζαράμπ

Οι δικηγόροι του Reza Zarrab διετάχθησαν από το Δικαστήριο να αποκαλύψουν την πηγή των νομικών αμοιβών τους
Chris Dolmetsch και Bob Van Voris, Bloomberg
Ένας ομοσπονδιακός δικαστής θέλει να μάθει ποιός πληρώνει τους λογαριασμούς για τον Rudy Giuliani και άλλους δικηγόρους για να εκπροσωπήσουν έναν Τούρκο επιχειρηματία που κατηγορείται για παραβίαση κυρώσεων κατά του Ιράν.
Ο Giuliani και ο πρώην γενικός εισαγγελέας Michael Mukasey προσλήφθηκαν από τον Reza Zarrab, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε το δίκτυό του για την επεξεργασία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε πληρωμές μέσω τραπεζών των ΗΠΑ εξ ονόματος του Ιράν και των συναφών εταιρειών.
Ο αμερικανός περιφερειακός δικαστής Richard Berman την Τετάρτη προγραμματίζει ακρόαση για τις 24 Απριλίου. Ο δικαστής θέλει ο δικηγόρος του Zarrab, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, να υποβάλει έγγραφα που περιγράφουν τους ρόλους του Giuliani και του Mukasey μέχρι τις 14 Απριλίου και επίσης να αναφέρει αν τα δικηγορικά γραφεία εκπροσωπούσαν κάποιο από τα υποτιθέμενα τραπεζικά θύματα στην περίπτωση.
Ο Brafman διατάχθηκε να περιγράψει τη σχέση μεταξύ της επιχείρησης του Giuliani, του Greenberg Traurig και της Τουρκίας, και της συμμετοχής του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης σε αυτό το έργο. Πρέπει επίσης να προσδιορίσει ποιός καταβάλλει τις νομικές αμοιβές αν δεν είναι Zarrab. Ο Berman δήλωσε ότι οι πληροφορίες θα μπορούσαν να υποβληθούν σφραγισμένες.

Η πρόσληψη του Giuliani και του Mukasey, οι οποίοι και οι δύο υπήρξαν σύμβουλοι του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, εγείρει ανησυχίες ότι εκτάκτως «επιστρατεύθηκαν» για να χρησιμοποιήσουν τις σχέσεις τους και να επηρεάσουν τη νέα διοίκηση για να επιλύσουν την υπόθεση ευνοϊκά για τον Zarrab και την τουρκική κυβέρνηση.
Σε επιστολή προς τον Berman την περασμένη εβδομάδα, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Giuliani και ο Mukasey συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάποτε μετά τις 24 Φεβρουαρίου για να συζητήσουν τρόπους επίλυσης της υπόθεσης. Οι δύο δικηγόροι ενημέρωσαν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ Jeff Sessions για τα σχέδιά τους εκ των προτέρων, σύμφωνα με την επιστολή.

Η υπόθεση είναι η: U.S. v. Zarrab, 15-cr-867, στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης (Μανχάταν).

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-04-05/reza-zarrab-lawyers-are-ordered-to-disclose-source-of-legal-fees

3 σχόλια:

  1. Αν το κατάφερε κι αυτό, μπράβο του! Όχι ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχει διαφθορά, κάθε άλλο, όμως, ποτέ δεν θα μπορέσει κανείς να αρνηθεί ότι ο Ερντογάν δεν είναι ένας τυχαίος πολιτικός.
    Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι μεγάλος παίκτης στην διεθνή σκακιέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το τι θα εξελιχθεί σίγουρα κανείς δεν ξέρει, το θέμα είναι πως άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια οι υπόγειες κινήσεις χρημάτων, αυτό σίγουρα κάτι θα επιφέρει ανάμεσα στις δύο χώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.