15/4/17

Οι Κούρδοι μπήκαν στην Τάμπκα και ακολουθεί η Ράκα

Στο τελευταίο προπύργιο, πριν από την ολοκληρωτική περικύκλωση και απομόνωση της πόλης Ράκα, της οιονεί πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν ότι εισήλθαν σήμερα το πρωί οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), τη ραχοκοκκαλιά των οποίων αποτελούν οι Κούρδοι του YPG.

Οι μαχητές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας μπήκαν στην πόλη Αλ Θάουρα, που είναι η τελευταία πόλη στην περίμετρο της πόλης Ράκα. Οι τζιχαντιστές, κατέχοντας την πόλη αυτή, ελέγχουν μέρος του φράγματος Τάμπκα, που είναι το μεγαλύτερο της Συρίας και από τα μεγαλύτερα της Μέσης Ανατολής.
Σημειώνεται ότι πριν από τρεις μέρες, στη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης Άλ Θάουρα, που ονομάζεται και Τάμπκα, από το μεγαλύτερο φράγμα της Συρίας που καταλήγει στο βόρειά της, έγινε και ο βομβαρδισμός τμήματος των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, στον οποίο σκοτώθηκαν εκ λάθους 18 μαχητές των φίλιων δυνάμεων.
Με την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της Αλ Θάουρα και του ελέγχου του φράγματος Τάμπκα θα έχει περατωθεί η τέταρτη φάση των επιχειρήσεων του μετώπου της πόλης Ράκα, για να ακολουθήσει το πέμπτο και τελευταίο, που είναι η απελευθέρωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.