7/4/17

Η Ρωσία προχώρησε στην ακύρωση της Συμφωνίας Συντονισμού Αεροπορικών Επιχειρήσεων με τις ΗΠΑ στον εναέριο χώρο της Συρίας

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Ρωσία
  • Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητά η Ρωσία
    (Φωτ.: mid.ru)
Μετά τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, ήρθε και η πρώτη αντίδραση της Ρωσίας με ουσιαστική επίδραση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ αλλά και στο επιχειρησιακό περιβάλλον της Συρίας με αφορμή την επίθεση σε αεροπορική στρατιωτική βάση της Συρίας. Αφενός ζήτησε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αφετέρου ανέστειλε συμφωνία που είχε υπογράψει με τις ΗΠΑ.

Η Μόσχα παγώνει συγκεκριμένα τη Συμφωνία Ασφάλειας Αεροπορικών Επιχειρήσεων που έχει υπογράψει με την Ουάσιγκτον για τις επιχειρήσεις στον εναέριο χώρο της Συρίας.
«Η Ρωσία αναστέλλει το μνημόνιο που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή επεισοδίων και τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;
Ότι από εδώ και στο εξής, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα της αναχαίτισης των αμερικανικών αεροσκαφών που πετούν και επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Συρίας.
Πρόκειται για μια σοβαρή εξέλιξη, οι συνέπειες της οποίας μένει να διαπιστωθούν στον εναέριο χώρο και το επιχειρησιακό περιβάλλον της Συρίας.
Η παρέμβαση της Τουρκίας
Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων, καθώς και χερσαίων ζωνών ασφαλείας στη Συρία, χωρίς καθυστέρηση, χαρακτηρίζοντας τα αμερικανικά πλήγματα κατά της συριακής αεροπορικής βάσης «θετική απάντηση σε εγκλήματα πολέμου».
«Η καταστροφή της αεροπορικής βάσης Αλ Σαϊράτ αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλισθεί ότι χημικές και συμβατικές επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού δεν μένουν ατιμώρητες», δηλώνει ο εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν σε γραπτή ανακοίνωση.

1 σχόλιο:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Η κατάσταση θυμίζει τα «πυρηνικά» του Σαντάμ Χουσεΐν.
    https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/33513110670/in/dateposted-public/
    https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/33084823533/in/dateposted-public/
    Τουλάχιστον τότε οι ΗΠΑ πήγαν το θέμα με τα ψευδή στοιχεία, στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Σήμερα χωρίς ούτε πόρισμα ανεξάρτητης επιτροπής, ούτε Συμβούλιο Ασφαλείας, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε επίθεση εναντίον ανεξάρτητου κράτους. Παραβιάζοντας προφανώς κάθε αρχή του διεθνούς δικαίου. Για άλλη μια φορά, μετά τη διαβόητη Αραβική Άνοιξη (που ήταν βαρύς φασιστικός χειμώνας) , μετατρέπουν την διεθνή σκηνή σε ζούγκλα τύπου Τουρκίας του Ερτογάν.

    Θυμίζει επίσης η κατάσταση τα ψεύδη της προηγούμενης administration ΗΠΑ, περί χρήσης χημικών από τη Συριακή κυβέρνηση.
    UN's Del Ponte says evidence Syria rebels 'used sarin', 6 May 2013, http://www.bbc.com/news/world-middle-east-22424188

    Υπενθυμίζω ακόμα ότι με έλεγχο του ΟΗΕ το Συριακό καθεστώς κατέστρεψε όλα τα χημικά του όπλα.

    Η περίεργη αυτή και εγκληματική ενέργεια των ΗΠΑ, θα παρατείνει τη γενοκτονία στη Συρία. Από τον ISIS της Τουρκία κτλ (Columbia University Researchers Confirm Turkey’s Links to ISIS November 24, 2015 http://asbarez.com/142150/columbia-university-researchers-confirm-turkeys-links-to-isis/ , και από τους ονομαζόμενους δήθεν αντικαθεστωτικούς.

    Τους δήθεν αντικαθεστωτικούς, τους πράκτορες της Τουρκίας, των ΗΠΑ, του Κατάρ, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας (θυμηθείτε τους συλληφθέντες στο Χαλέπι αξιωματικούς τους, Ο ΣΥΡΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 130 ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ, https://www.youtube.com/watch?v=2RZV5O7KhSM ) .
    Όλα αυτά δείχνουν να είναι αποτέλεσμα της επίσκεψης του νέου ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Τουρκία. Δυστυχώς.
    Προφανώς ο Ερτογάν έγινε η διεκδικούμενη νύφη από τις ΗΠΑ. Θλιβερή εξέλιξη για την παγκόσμια τάξη και ειρήνη. Δείτε:

    Το πράσινο φως για τη διεξαγωγή μιας νέας στρατιωτικής επιχείρησης φαίνεται ότι ήταν το μόνο που πήρε η Τουρκία από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα, παρά το γεγονός ότι του τέθηκαν διάφορα ζητήματα.

    Αποκάλυψη! Πού θα γίνει η νέα στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας (χάρτης), Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση με την ονομασία «Ασπίδα του Τίγρη» θα είναι εναντίον των Γεζίντι της επαρχίας Σιντζάρ, οι οποίοι είναι πιστοί σε οργάνωση φιλική στο PKK, http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/04/blog-post_374.html

    Ακόμα:
    Ρ. Τ. Ερντογάν: «Θετική η αμερικανική επίθεση στη Συρία - Καιρός να προστατεύσουμε τον συριακό λαό» (!!!!!!!!!!!!!), http://www.pronews.gr/portal/20170407/defencenet/toyrkia-politiki/63/rterntogan-thetiki-i-amerikaniki-epithesi-sti-syria-kairos

    Επίσης. Και το Ισραήλ συνωμότης για το ψέμα. Και πίσω από αυτά. Μαζί με τη την φασιστική Τουρκία
    Πούτιν προς Νετανιάχου: Απαράδεκτο να αποδίδονται αβάσιμες κατηγορίες για τη Συρία. «Πριν διεξαχθεί έρευνα»
    http://www.naftemporiki.gr/story/1222363/poutin-pros-netaniaxou-aparadekto-na-apodidontai-abasimes-katigories-gia-ti-suria

    Όλα τα «δημοκρατικά» συμφώνησαν με την εγκληματική ενέργεια κατάργησης του διεθνούς δικαίου από τον Τραμπ. Που στηρίχθηκε ως όλα δείχνουν σε ψευδή στοιχεία. Δείτε:

    Μέρκελ, Γιούνκερ, Ολάντ, οι γνωστοί Άραβες κτλ., επικροτούν !!!!!
    Δείτε: Συρία: Έτσι η Δύση αγάπησε τον Τραμπ!, http://www.newsit.gr/kosmos/Syria-Etsi-i-Dysi-agapise-ton-Tramp/713071

    Ο δε Ερτογάν ξαναθυμήθηκε ότι πρέπει να φύγει ο Άσσαντ.
    Τσαβούσογλου: Να φύγει ο Άσαντ, τώρα!, http://www.newsit.gr/kosmos/Tsavoysogloy-Na-fygei-o-Asant-tora/713013
    Κρίμα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.