3/4/17

Θέλουν «Λύση Τώρα» - Εννοούν καταστροφή της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργία εκτρώματος;

Στην Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, παρέδωσαν τελικά το μήνυμά τους προς τους δύο ηγέτες που άρχισαν αμέσως συζήτηση με την άφιξή τους στο Λήδρα Πάλας, οι συγκεντρωθέντες έξω από το ξενοδοχείο στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, μέλη της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος».
Το αρχικό αίτημα της Πρωτοβουλίας ήταν αντιπροσωπεία αυτής να παρέδιδε το μήνυμα στους δύο ηγέτες. Έγινε γνωστό όμως ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί άρχισαν τη συζήτηση και έτσι λίγη ώρα μετά, του ξενοδοχείου εξήλθε η κ. Σπέχαρ.

Παρέλαβε το μήνυμα της Πρωτοβουλίας, με τον Τάκη Χατζηδημητρίου να δηλώνει ότι φοβούνται πως εάν το αδιέξοδο συνεχιστεί δεν θα είναι προς όφελος κανενός στην Κύπρο. Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, ανέφερε προς την κ. Σπέχαρ ότι ως Κύπριοι έχουν υποφέρει πολύ για πολλά χρόνια και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για λύση, χωρίς οδοφράγματα και ξένους στρατούς.
ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΠΕΧΑΡ

Ένας νεαρός παρέδωσε επίσης στην κ. Σπέχαρ ένα έγγραφο 55 σελίδων με τη συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο ώστε να γνωρίζουν, όπως είπε, οι ηγέτες τις ανάγκες και τις ιδέες του κόσμου σε ολόκληρο το νησί. Πρόκειται για ομάδα μπλόγκερ από την Κύπρο που εξελίχθηκαν σε ομάδα πρωτοβουλίας «Λύση τώρα».

Μιλώντας προς τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Λήδρα Πάλας, ο Τάκης Χατζηδημητρίου δήλωσε ότι δεν δεχόμαστε πλέον αδιέξοδα.

«Απόψε γράψατε ιστορία. Δείξατε ότι δεν είναι μόνο οι ηγέτες που συζητούν μεταξύ τους κάποια προβλήματα, αλλά ότι υπάρχει και λαός, υπάρχει ενδιαφέρον, συμμετοχή και απαίτηση να αρχίσουν οι συνομιλίες και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό».

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας, η πρόεδρος της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σέλμα Εϊλέμ κάλεσε τους δύο ηγέτες, χωρίς να βρίσκουν δικαιολογίες, να καθίσουν άμεσα στο τραπέζι των συνομιλιών και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Μιλώντας στα τούρκικα ανέφερε ότι «τους μεταφέρουμε απόψε τη σημασία να καθίσουν άμεσα και να ολοκληρώσουν αυτό που άρχισαν. Είμαστε απόψε εδώ γι’ αυτούς».

Στο μήνυμά της προς τους δύο ηγέτες η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης εκφράζει την πεποίθηση ότι σήμερα οι δύο ηγέτες «θα λάβετε απόψε αποφάσεις που θα στοχεύουν στην επαναφορά της όλης διαδικασίας στη σωστή τροχιά».

Πιο σημαντικό, προστίθεται, θεωρούν ότι οι δύο ηγέτες θα πάρουν εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό σε συμφωνία επί των κυριοτέρων θεμάτων της εσωτερικής πτυχής του προβλήματος.

Πηγή: Ρεπόρτερ Κύπρου

1 σχόλιο:

  1. Τραγικές φιγούρες που έχουν την υπεροψία και το θράσος να νομίζουν,αυτοί, λίγες δεκάδες εθελότυφλων,οτι μπορούν να υποκαταστίσουν τον Κυπριακό Λαό καινα παραγράψουν την Ιστορία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.