11/4/17

Αίγυπτος / τρομοκρατικές επιθέσεις: Ο Σίσσυ στο κέντρο του στόχου;

Égypte/explosions : Sissi en point de mire ?
Η τιμωρία του προέδρου της Αιγύπτου για τη στάση του καταδικάζοντας τις αμερικανικές επιδρομές στη Συρία δεν περίμενε για πολύ. Η Αυτοκρατορία δεν της αρέσει να αποδοκιμαστούν οι παράνομες ενέργειες της. Είτε τις επικροτεί κανείς είτε το βουλώνει. Το μήνυμα στο Σίσι είναι αρκετά σαφές για να προειδοποιήσει ότι υπάρχει ασφάλεια στην Αίγυπτο μόνο επειδή η αυτοκρατορία το θέλει, και μπορεί να οργανώσει από τη μια μέρα στην άλλη και σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τις οποίες οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. 
Μέσα σε λίγες ώρες, η Αίγυπτος γνώρισε τρεις επιθέσεις, από τις οποίες η μία ματαιώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Μια πρώτη επίθεση καμικάζι στόχευε μια εκκλησία στο Κάιρο με ένα βαρύ τίμημα νεκρών και τραυματιών. Ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο επίσης τη κοπτική μειονότητα, αυτή τη φορά στην Αλεξάνδρεια, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου, Μ. Ταουάντρος.

Το Νταές μόλις διεκδίκησε αυτές τις επιθέσεις που προκάλεσαν την έκπληξη και τα συλλυπητήρια του προέδρου Σίσι ο οποίος, στο μήνυμά του, είπε ότι συμπάσχει με τους Κόπτες της Αιγύπτου, εύκολη λεία μιας «τυφλής τρομοκρατίας».
Αυτές οι αλυσιδωτές επιθέσεις που χτύπησαν την ασφάλεια του κράτους και θέτουν σε αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας, έγιναν 24 ώρες μετά την έντονη καταδίκη του Αιγύπτιου πρόεδρου, ο οποίος είχε το θάρρος να κολυμπήσει ενάντια στο ρεύμα των άλλων χωρών του Αραβικού Συνδέσμου «καταγγέλλοντας τις βαλλιστικές επιδρομές των ΗΠΑ της Παρασκευής 7 Απριλίου» κατά της συριακής αεροπορικής βάσης στη Χομς ως ενέργεια «που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και θέτει σε  αμφισβήτηση την πραγματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας.»

Παίρνοντας το ρίσκο  να καταγγείλει τη στάση της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ μόλις λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του με τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου που περιγράφτηκε ως «εγκάρδια», ο πρόεδρος της Αιγύπτου, ένας γνωστός θαυμαστής του Πούτιν, δεν πίστευε να έχει να αντιμετωπίσει τόσο γρήγορα τις συνέπειες της οργής του «Big Brother», ο οποίος, από τις 7 Απριλίου, αλλάζει εντελώς ύφος και μέθοδο.

Αλλά ο γενναίος πρόεδρος της Αιγύπτου, ο οποίος αποδεικνύει πώς τα ρούχα του «υποτελούς» δεν του ταιριάζουν, δεν θα βρει όμοιο του στον αραβικό κόσμο. Θα πρέπει να κοιτάξει πιο πέρα, από Βόρεια πλευρά και συγκεκριμένα προς τις σκανδιναβικές χώρες για να βρει πολιτικούς που του μοιάζουν.

Η Σουηδία γνώρισε και αυτή μια τρομοκρατική επίθεση, λίγες ώρες μετά την καταγγελία της στρατηγικής τρέλας του Τραμπ. Αλλά εδώ, το τοπίο ήταν διαφορετικό. Εδώ ήταν ένα φορτηγό που οδηγήθηκε στο πλήθος σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους. 
Τελειώνει η λίστα ως εδώ; Το Βέλγιο έχει ήδη ανακοινώσει ότι ανέστειλε τη συμμετοχή του στις αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού των ΗΠΑ, όπως και η Γερμανία ...
Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά

Διαβάστε περισσότερα στο http://reseauinternational.net/egypteexplosions-sissi-en-point-de-mire


1 σχόλιο:

  1. Παραφροσύνη συνστᾶ :
    α) Τό νά συστήσουν οἱ ὑπουργοί τῶν G7 στήν Ρωσία, νά ἐγκαταλείψῃ τόν Ἄσσαντ, δηλαδή τήν Συρία στό ἀπόλυτο χάος.
    β) Τό νά τούς ἀκούσει ἡ Ρωσία τώρα,
    γ) Τό νά πληρώνῃ ἡ Αἴγυπτος προκαταβολικά ἤδη μέ τά ὡς ἄνω κτυπήματα τήν παραφροσύνη ὑπό στοιχεῖον α, καί
    δ) Τό νά κληθῆ τυχόν, ὅλη ἡ Μέση Ἀνατολἠ, ἡ Ρωσία, καί ἡ παγκόσμια ἰσορροπία πού μόλις διαμορφώνεται, νά πληρώσουν τήν παραφροσύνη ὑπό στοιχεῖον β.
    Λογική, συνιστᾶ ἡ μετ' ὑπομονῆς καί ἄνευ ἐπί πλέον αἵματος, ὁλοκλήρωσις τῆς ἐπεξεργασίας τῆς παγκόσμιας ἰσορροπίας, πού μόλις διαμορφώνεται, οὕτως ὥστε αὐτή νά καταστῆ λειτουργική γιά ὅλους, καί ὄχι καταστροφική γιά ὅλους ἐν τέλει.
    Μάλιστα. Ἐκεῖ φθασαμε: Νά πρέπῃ ἐμεῖς οἱ ἁπλοί ἄνθρωποι, μέ κλασσική ὅμως πολιτική σκέψη καί ἀληθινή αἴσθηση εὐθύνης, νά λέμε, στούς παροικοῦντες τό μέγαρο τοῦ "Big Brother" καί τῶν "καλῆς θελήσεως" ὑπηρετῶν του, τί εἶναι τό λογικό καί τί συνιστᾶ παραφροσύνη, δηλαδή τά αὐτονόητα, διότι τά ἔχουν κάνει θάλασσα.
    Ἄς εἶναι ὅμως.
    Δοκοῦσιν ἄρχειν τῶν ἐθνῶν...., τί νά τούς πῆς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.