26/4/17

Τουρκο-Αλβανικές Σχέσεις (Μέρος Ε΄- τελευταίο)

Τουρκο-Αλβανικές Σχέσεις (Μέρος Γ΄)
Τουρκο-Αλβανικές Σχέσεις (Μέρος Δ΄)
Οι πολυδιάστατες σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας,  έλαβαν μια δυναμική μορφή,  όταν η νέα κυβέρνηση του Έντι Ράμα ανήλθε στην εξουσία τον Σεπτέμβριο του 2013.
Άρχισαν εντατικές συναντήσεις μεταξύ των ηγετών του αλβανικού κράτους και της Τουρκίας με κυρίαρχο θέμα την εμβάθυνση της συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα. 
Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα  λίγους μήνες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού  Έντι Ράμα στην Άγκυρα και αρκετές εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αλβανία, Αλβανοί στρατιωτικοί θα μεταβούν στην Τουρκία για εντατική εκπαίδευση ‘στο πλαίσιο της ανάπτυξης  της στρατιωτικής δύναμης της Αλβανίας στα Βαλκάνια».
Στις 4 Ιουνίου του 2015 τουρκικά δημοσιεύματα σημειώνουν τη στρατιωτική βοήθεια της Τουρκίας προς τον αλβανικό στρατό στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Αλβανίας.
 Χορηγήθηκαν  δωρεάν 27 οχήματα τύπου ‘Land Rover’.  Σε ειδική τελετή για την παράδοση των οχημάτων αυτών ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αλβανία, Χινταγέτ Μπαϊρακτάρ τόνισε ότι η βοήθεια αυτή προβλέπεται από τις στρατιωτικές συμφωνίες και καλύπτουν την περίοδο 2010- 2013.
Για τη συνέχεια Echedoros

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.