20/4/17

Αρχίζει έρευνες το «Μπαρμπαρός» στον κόλπο Αμμοχώστου

Με «διακριτικές» προκλήσεις προχωρά η Τουρκία με νέα Οδηγία προς Ναυτιλλόμενους (NAVTEX) που εξέδωσε σήμερα από τον σταθμό Αττάλειας. Συγκεκριμένα, «δέσμευσε» περιοχή μεταξύ του Κόλπου της Αμμοχώστου και του Αποστόλου Ανδρέα, για «σεισμογραφικές έρευνες» από το ερευνητικό-σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros Hayrettin Pasa» που θα συνοδεύεται από το βοηθητικό πλοίο «M/V Bravo».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι «σεισμογραφικές έρευνες» θα διαρκέσουν από αύριο Παρασκευή μέχρι και τις 30 Ιουνίου.
Η περιοχή που το «Μπαρμπαρός» θα διεξαγάγει «σειμογραφικές έρευνες» σημειώνεται με λευκό χρώμα στον χάρτη. 
Πρόκειται για περιοχή που δεν περιλαμβάνει ερευνητικά τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, εκτός των περιοχών που το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν νέες σεισμογραφικές έρευνες για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προφανώς η αποστολή έχει πολιτικό χαρακτήρα και όχι τεχνικό, όπως και στις προηγούμενες αποστολές του «Barbaros Hayrettin Pasa».

Το σεισμογραφικό στάλθηκε εσπευσμένα από την Μαύρη Θάλασσα στην περιοχή μας την Κυριακή του Πάσχα και βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Σινίφκης απέναντι από τις βόρειες ακτές της Κύπρου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση το δεύτερο συνοδευτικό πλοίο  -υπό σημαία Νορβηγίας- που συνοδεύει το τουρκικό σεισμογραφικό, στην δραστηριότητά του στην Μαύρη Θάλασσα τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το νορβηγικό σεισμογραφικό είχε αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ το 2014, όταν ασκήθηκαν νομικές πιέσεις για ποινικές διώξεις λόγω παράνομης δραστηριότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.
 Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.