5/4/17

Βεβαίως θέλουμε λύση

Φωτογραφία του Christos Iacovou.
Χρίστος Ιακώβου
Μέσα σ' ένα νεφελώδες πλαίσιο ακούμε καθημερινώς τις απαξιωτικές ετικέτες από τους θιασώτες της όποιας λύσης ότι δηλαδή «όσοι διαφωνούν με τον πρόεδρο δεν θέλουν λύση» (sic). 
Οι παλαιοί θιασώτες του σχεδίου Ανάν και σήμερα υποστηρικτές του διαδόχου σχεδίου υπό εκκόλαψη επαναφέρουν τα αβάσιμα επιχειρήματα εν ονόματι του φιλοευρωπαϊσμού (μέσα από το ίδιο πρίσμα δηλαδή που το 2004 η φαντασία τους έφτιαχνε τον Ερντογάν ως μέγα δημοκράτη) έναντι του «αναχρονιστικού» (sic) εθνοκεντρισμού όσων εκφράζουν ανησυχίες για την ανησυχητική πορεία του Κυπριακού λόγω των χειρισμών του προέδρου Αναστασιάδη. 

Βεβαίως μας ανησυχεί το ενδεχόμενο τουρκοποίησης των κατεχομένων, αλλά περισσότερο μας ανησυχεί μία κακή λύση να μην τουρκοποιήσει και τις ελεύθερες περιοχές. 
Αν η Τουρκία δεν βιάζεται για καλή λύση, δεν σημαίνει ότι εμείς θα βιαζόμαστε για κακή λύση, για λύση εθνικής αυτοκτονίας. 

Θέλουμε λύση δίκαιη και βιώσιμη και όχι την όποια λύση, την οποία να επιβάλλει ο ρεαλισμός των τουρκικών όπλων. 

Θέλουμε λύση δίκαιη και βιώσιμη αλλά όχι λύση που να δίδει ρόλο στην Τουρκία μετά τη λύση. 

Θέλουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση και όχι λύση που αντί για επιστροφή στην κατεχόμενη γη μας θα δίδει την ευκαιρία σε λίγους να αποκτήσουν εξοχικά στο τουρκικό συνιστών κρατίδιο. 

Τέλος, αν οι θιασώτες της όποιας λύσης δικαιούνται να έχουν τις όποιες απόψεις τότε γιατί οποιοσδήποτε άλλος δεν δικαιούται να έχει διαφορετική άποψη;


Φωτογραφία του Christos Iacovou.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.