10/4/17

Ποιοι είναι οι βαθύτεροι στόχοι Τραμπ μετά το χτύπημα στη Συρία

Σάββας Καλεντερίδης
Στη Συρία παίζεται ένα δράμα το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, τότε που άνθισαν τα άνθη της «Αραβικής Άνοιξης», και δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Στη διάρκεια αυτών των έξι χρόνων έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι, ενώ περίπου 15 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας και σε διάφορες χώρες στο εξωτερικό.
Όσον αφορά τις υλικές απώλειες, έχουν καταστραφεί οι κρατικές και βιομηχανικές υποδομές της χώρας, η παραγωγή έχει σχεδόν μηδενιστεί σε πολλές περιοχές, και η οικονομία στέκεται στα πόδια της κυριολεκτικά από χρηματικές ενισχύσεις που έρχονται από το εξωτερικό – κυρίως από τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα.
Όσο για την κατάσταση στη χώρα, στο έδαφος της Συρίας δρουν στην κυριολεξία δεκάδες χιλιάδες ξένοι εγκληματίες, συνήθως υπό το κάλυμμα του «μαχητή του Ισλάμ» και τμήματα ξένων στρατών – της Ρωσίας, του Ιράν, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Τουρκίας κ.ά.
Επίσης, σε μια εκτεταμένη περιοχή, βόρεια και ανατολικά του ρου του Ευφράτη, δρα και ένας στρατός περίπου 60.000 ανδρών και γυναικών υπό το όνομα Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, που έχει ραχοκοκαλιά τους Κούρδους των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG) και κατέχει περιοχή που αντιστοιχεί περίπου στο 25% του εδάφους της χώρας.
Χονδρικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ένα τέταρτο της επικράτειας της Συρίας το ελέγχει ο στρατός της Συρίας, συνεπικουρούμενος από τη Ρωσία και το Ιράν, το ένα τέταρτο οι Κούρδοι συνεπικουρούμενοι από τις ΗΠΑ, αλλά και από τη Ρωσία και τη Συρία, το ένα τέταρτο το ΙΚ και το υπόλοιπο ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός, μαζί με ομάδες σκληρών τρομοκρατών – παρακλάδια της Αλ Κάιντα που υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και άλλες αραβικές χώρες και παράγοντες.
Η κατάσταση αυτή έχει δυναμική αλλαγής, με το ΙΚ να υποχωρεί από εδάφη που κατέχει να αποσύρεται στην αλ Καΐμ, στην έρημο του Ιράκ.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news 

24 σχόλια:

  1. Αμερικάνοι και Ρώσοι στρατηγιστές ας μας κάνουν τη χάρη να σταματήσουν την κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών, τους έχουν καταστρέψει τον εγκέφαλο. Οι ΗΠΑ μπορούν να ενώσουν τις Χριστιανικές Εκκλησίες και να τις υποχρεώσουν να σταματήσουν να λατρεύουν τον Σατανά του Χριστιανικού Διχασμού. Με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ θα δοξαστούν και θα αγαπηθούν από όλα τα Χριστιανικά δόγματα, εξασφαλίζοντας την παγκόσμια ηγετική θέση τους. Όλες οι άλλες στρατηγικές των ΗΠΑ είναι αντιαμερικανικές και ενάντια στη βελτίωση του παγκόσμιου πολιτισμού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε,
      Θα μπορούσες να μας παραθέσεις λίγο αναλυτικότερα τις θέσεις σου?
      Δυστυχώς δυσκολεύομαι να κατανοήσω τι ακρίβως γράφεις.

      Διαγραφή
    2. Ούτε ο φίλατος Νάτιβιστ να ήσουν.
      Εάν κρίνω από τους αιώνιους ενδοχριστιανικούς πολέμους στην Ευρώπη ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές δυνάμεις, καμία Ευρωπαϊκή Χριστιανική δύναμη δεν έχει τη δυνατότητα να ενώσει το Χριστιανισμό.

      Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που την έφτιαξαν ενωμένοι οι Χριστιανοί διαφορετικών δογμάτων, οι οποίοι έφυγαν από την Ευρώπη. Επίσης, οι ΗΠΑ σκοπό έχουν την παγκόσμια κυριαρχία. Είναι λοιπόν στην ουσία η μόνη δύναμη η οποία έχει φτιαχτεί από όλους του Χριστιανικούς λαούς και δόγματα, και που ταυτόχρονα θέλει να είναι και παγκόσμιος ηγέτης.

      Αφού βλέπω να έχουν το ανθρώπινο δυναμικό με καταγωγή από όλα τα Χριστιανικά δόγματα, με αποδείξεις ότι ένωσαν τους Χριστιανούς ειρηνικά μέσα στη χώρα τους, και έχουν και τη διάθεση για ηγεσία, αυτό που ρωτάω είναι γιατί οι ΗΠΑ δεν παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως Ηγέτη του παγκόσμιου Χριστιανισμού; Οι ίδιες είναι αποτέλεσμα της Χριστιανικής ενότητας.

      Οι ΗΠΑ εύκολα μπορούν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως ενοποιό, ενωτική δύναμη του Χριστιανισμού, και να ανακυρήξουν τη χώρα τους σε προστάτη όλων των Χριστιανών του Πλανήτη. Αντί αυτού, οι σημερινές ΗΠΑ στηρίζουν την επέκταση του Ισλάμ στην Ευρώπη και την Ασία για να το εχουν ως όπλο εκβιασμού προς τους ανταγωνιστές τους.

      Οι δύο άνθρωποι που καθοδηγούν την Αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι επικίνδυνες προσωπικότητες, έχουν Παλαιοευρωπαϊκή σκέψη. Δεν πιστεύουν στην ενότητα του Χριστιανικού κόσμου και τα μεγάλα κέρδη που θα έχουν οι ΗΠΑ απο μια τέτοια πολιτική. Ο Αμερικανικος λαός όμως θα τα δώσει όλα για να δει την ανθρωπότητα ενωμένη και ειρηνική, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ελπίδα και δύναμη που θα μπορούσαν να δώσουν οι Αμερικάνοι στρατηγιστές στο λαό τους.

      Τα λέω αυτά δίχως κάν να είμαι Μονοθεϊστής, και ερωτώ σε ποιόν τελικά Θεό πιστεύουν οι Μονοθεϊστές; Μήπως υπηρετούν μια θεότητα που θέλει αιώνιους πόλεμους, διχασμούς και αδικίες; Μήπως έχουν βάλει τελικά το Διάβολο μέσα στις Εκκλησίες, τα Τζαμιά, τις Συναγωγές και τα Ιερά τους βιβλία; Αν όχι, τι χάλια είναι αυτά που κάνουν εδώ και τόσους πολλούς αιώνες, και τι σχέση έχουν ακριβώς με ένα καλό Θεό;


      Διαγραφή
    3. Συγχώρεσε με, αλλά αυτά που γράφεις δεν βγάζουν νόημα και δεν στηρίζονται ούτε υποστηρίζονται απο ιστορικές πηγές.Πρόκειται για κάποιες αξιολογικές κρίσεις δικές σου ή κάποιες συνομωσιολογικές θεωρίες που υπάρχουν άφθονες στο διαδίκτυο.
      Και εξηγούμαι: Γράφεις "Εάν κρίνω από τους αιώνιους ενδοχριστιανικούς πολέμους στην Ευρώπη ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές δυνάμεις, καμία Ευρωπαϊκή Χριστιανική δύναμη δεν έχει τη δυνατότητα να ενώσει το Χριστιανισμό" Ο τελευταίος θρησκευτικός πόλεμος στην Ευρώπη και η τελευταία προσπάθεια για ένωση της (καθολικής μόνο) Ευρώπης έγινε τον 16ο αιώνα. Τα τελευταία 500 περίπου χρόνια οι διαμάχες στην Ευρώπη (και όχι μόνο) δεν έχουν να κάνουν με την θρησκεία.
      Γράφεις:"Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που την έφτιαξαν ενωμένοι οι Χριστιανοί διαφορετικών δογμάτων, οι οποίοι έφυγαν από την Ευρώπη. Επίσης, οι ΗΠΑ σκοπό έχουν την παγκόσμια κυριαρχία. Είναι λοιπόν στην ουσία η μόνη δύναμη η οποία έχει φτιαχτεί από όλους τους Χριστιανικούς λαούς και δόγματα, και που ταυτόχρονα θέλει να είναι και παγκόσμιος ηγέτης."
      Οι πρώτοι Αμερικάνοι άποικοι ήταν όλοι προτεστάντες ενώ οι λεγόμενοι founding fathers οι οποίοι θεωρούνται οι πατέρες του Αμερικάνικού έθνους ηταν κατα την συντριπτική τους πλειοψηφία (96%) Προτεστάντες.Επιπρόσθετα η πρώτη προσθήκη του αμερικανικού συντάγματος μιλάει ξεκάθαρα για την επιβολή της ανεξιθρησκείας και την απαγόρευση κάθε νόμου ο οποίος θα επιβάλει μια συγκεκριμένη θρησκεία.Σταματώ εδώ καθώς δεν θέλω να γίνω κουραστικός.
      Bottom line που λένε και στο χωριό μου: Προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε γιατί μπορεί να εκτεθούμε, ιδιαίτερα σε ιστολόγια που είναι σε γενικές γραμμές καλά πληροφορημένα, παρουσιάζουν ενδιαφέροντα θέματα με τρόπο ολοκληρωμένο και "επαγγελματικό'' και δεν έχουν σχέση με τους Ελωχείμ,Νεφελείμ Σεραφείμ με τους οποίους είναι γεμάτο το διαδικτυο.
      Ενίοτε, είναι καλό μόνο να διαβάζουμε και όχι να γράφουμε.

      Διαγραφή
    4. Μεγάλε Διδάσκαλε, ξέχασες τον τριακονταετή πόλεμο, 17ος, ξέχασες τους καθολικούς και προτεστάντες που μέχρι τον Μπλερ βάζαν βόμβες ο ένας στον άλλο, ξέχασες την απόρριψη του πάπα στην Ιερά Συμμαχία των Καθολικών, Ορθοδόξων και Προτεσταντικών Χριστιανικών δυνάμεων στις αρχές του 19ου, ξέχασες τις σφαγές των Ορθοδόξων επι Κατοχής από Καθολικούς στη Σερβία, ξέχασες και πάρα πολλά άλλα που σημαίνει ότι πρώτα μιλάς και μετά μελετάς.
      Οι δε Προτεστάντες στην Αμερική έφτιαξαν μια χώρα για όλους ισότιμα, Καθολικούς και Ορθόδοξους και ότι θες, αυτό είναι το καλό που αναφέρω. Δεν ενδιαφέρει τον Αμερικάνο τι είδους Χριστιανός είσαι, αλλά αν είσαι Χριστιανός, ενώ στην Ευρώπη ακόμα υπάρχουν μεγάλες αντιπάθειες ανάμεσα σε πολλούς Χριστιανούς. Η Ευρώπη έχει μια ιστορία διχασμών, ανίκανη να ενωθεί. Ο Κάιζερ αν θυμάσαι απαφόρευσε στη Σοφία να πάει στη Γερμανία επειδή έγινε Ορθόδοξη, και ακόμα παίζει το σήριαλ. Οι Προτεστάντες σε γενικές γραμμές στην ευρώπη θεωρούν τους Καθολικούς και Ορθοδόξους κάτι σαν τα ζωντανά, γελάνε μαζί μας.

      Διαγραφή
    5. Μην εξάπτεσαι ¨Σιδηρούντιε¨
      Όπως έγραψα και προηγουμένως όσα γράφεις είναι αυθαίρετες αξιολογικές κρίσεις δικές σου οι οποίες δεν στηρίζονται σε ιστορικές πηγές αλλά ούτε και μπορούν να υποστηριχθούν.Τώρα εάν θεωρείς οτι ο τριακονταετής πόλεμος ήταν θρησκευτικός πόλεμος, τότε μπράβο σου γιατί ξαναγράφεις την ιστορία.Επιπρόσθετα για την Ιρλανδία που αναφέρεις (τουλάχιστον σύμφωνα με την βιβλιογραφία) τα αίτια ήταν καθαρά πολιτικά, και αΦοτούσαν την αντίθεσης της πλειοψηφίας (Ιρλανδούς) να διαφεντευεται απο την μειοψηφία (Άγγλους).

      Διαγραφή
    6. Και συνεχίζω, Γράφεις:Οι δύο άνθρωποι που καθοδηγούν την Αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι επικίνδυνες προσωπικότητες, έχουν Παλαιοευρωπαϊκή σκέψη. Δεν πιστεύουν στην ενότητα του Χριστιανικού κόσμου και τα μεγάλα κέρδη που θα έχουν οι ΗΠΑ απο μια τέτοια πολιτική. Ο Αμερικανικος λαός όμως θα τα δώσει όλα για να δει την ανθρωπότητα ενωμένη και ειρηνική, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ελπίδα και δύναμη που θα μπορούσαν να δώσουν οι Αμερικάνοι στρατηγιστές στο λαό τους.Ποιοί είναι οι δύο άνθρωποι που αναφέρεις?Ποιά έιναι η Παλαιοευρωπαϊκή σκέψη?Τι υποστηρίζει και απο ποιούς υποστηρίζεται?Εφόσον μιλάς για Παλαιοευρωπαϊκή υπάρχει και Νεοευρωπαική σκέψη?Δώσε μας τα φώτα σου.

      Διαγραφή
    7. Αν δεν υπήρχε η διαφορά ανάμεσα σε προτεστάντες και καθολικούς, θα είχαμε τον τριακονταετή; Πως εξηγείς οι Ιρλανδοί Καθολικοί σχεδόν όλοι να είναι εναντίον των Άγγλων, και οι Ιρλανδοί Προτεστάντες σχεδόν όλοι στο πλευρό των Άγγλων, αν η θρησκεία δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας; Τι πηγές θέλεις να σου δώσω; Μήπως το παράδειγμα το πρόσφατο του Ντάισελμπλουμ δεν έχει υπόβαθρο τη θρησκευτική διαφορά ανάμεσα στο Νότο και το Βορά; Πάντως αυτό που είπε έχει μια βάση, ότι οι νότιοι τρώμε τα λεφτά σε γυναίκες και ποτά. Αυτό όμως που δεν είπε ότι στο βορά οι άνδρες τρώνε τα λεφτά τους σε άνδρες και ναρκωτικά. Μιλάμε για βασικές διαφορές στην Ευρώπη.

      Τι άλλες πηγές ζητάς; Ψάξε τη στάση του πάπα προς την πρωτοβουλία των διπλοματών για την ένωση του Χριστιανικού κόσμου, και τη δράση Καθολικών κατά Ορθοδόξων με πολλά πογκρόμ ανα εποχές στην Ανατολική Ευρώπη. Συμπαθώ τους Καθολικούς, Προτεστάντες, Εβραίους και Ορθόδοξους, αλλά ότι βλέπω στραβό δεν το κρύβω, δεν έχω καμία υποχρέωση σε κανένα δόγμα και θρησκεία. Πάνω από όλα είναι για εμένα οι πανανθρώπινες αξίες.

      Με το Παλαιοευρωπαϊκή ενοώ τη στρατηγική των διχασμών ανάμεσα σε διαφορετικές Ευρωπαϊκές δυνάμεις. Νεοευρωπαϊκή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος της στρατηγική για την ενότητα της Ευρώπης.

      Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ειδικός στη μελέτη Αμερικάνων στρατηγιστών. Έχω μελετήσει περισσότερο τα έργα των Κίσιντζερ, Μπρεζίνσκι και Σόρος. Αν οι γερμανόμυαλοι Κίσιντζερ και Μπρεζίνσκι δεν είναι οι δύο κορυφαίοι Αμερικάνοι στρατηγιστές κάνω λάθος, δώσε μου εσύ τι ονόματα γνωρίζεις. Αυτοί οι δύο πάντως θέλουν τους διχασμούς μέσα σε μια Ευρώπη για να την κάνουν κουμάντο καλύτερα, το λένε σε κάθε ευκαιρία, και στο σχέδιό τους είναι να βάλουν και τη Ρωσία κάτω από Γερμανικό μάνατζμεντ και Αμερικάνικη ιδιοκτησία. Όχι πως και τώρα ακόμα δεν έχει ξένους ιδιοκτήτες η Ρωσία. Ο Μπρεζίνσκι πρόσφατα δήλωσε ότι ευτυχώς που είναι ο Πούτιν στα πράγματα διότι ελέγχει τα λεφτά του που έχει στο εξωτερικό. Θα του τα πάρουν αν δεν υπακούει στις εντολές που του δίνουν.

      Τα κόπλα Μρεζίνσκι και Κίσιντζερ είναι γέννημα μια παλιάς κουτοπόνηρης ευρωπαϊκής σκέψης μέσα στην οποία και οι δύο μεγάλωσαν. Και οι δύο έπεσαν θύμε πλύσης εγκεφάλου από Γερμανούς σε μικρή ηλικία. Είναι καμμένες φλάτζες, πως το λένε. Από τότε που τους έβαλαν οι Αμερικάνοι στα πράγματα, και τους δύο μαζί, την ίδια εποχή, στο ίδιο συμβούλιο ως επικεφαλής, η Αμερική έχει πάρει την κάτω βόλτα.

      Διαγραφή
    8. O τριακονταετής πόλεμος ήταν ένας πόλεμος μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων της εποχής οι οποίες επικουρούνταν απο περιφερειακές δυνάμεις.Ουσιαστικά αποτελεί την δεύτερη φάση της σύγκρουσης των Αψβούργων(Καθολικοί) εναντίον της Γαλλίας (Καθολικοί) η οποία είχε την υποστήριξη των Σουηδών,Δανών,Βοημών,Τσέχων κλπ.

      Διαγραφή
    9. Κατα την δεύτερη περίοδο του πολέμου (μετά το θάνατο του Γουσταύου Αδόλφου της Σουηδίας)η Καθολική Γαλλία του Καρδινάλιου Ρισελιέ πολεμάει ουσιαστικά μόνη εναντίον των Καθολικών Αψβούργων και των συμμάχων τους.Ακριβώς για όλα τα παραπάνω ο Τριαντακονταεής πόλεμος δεν είναι θρησκευτικός πόλεμος και η πολιτική της
      (ακραιφνώς Καθολικής Γαλλίας υπο τον Ρισελιέ)να συνταχθεί με ετερόδοξους (Προτεστάντες) θεωρείται οτι εγκαινιάζει την πολιτικη του ρεαλισμού στις διεθνείς σχέσεις.
      Όσον αφορά την διαμάχη στην Ιρλανδία (σύμφωνα με την βιβλιογραφία πάντα) θεωρείται ως εθνοτικο-πολιτική διαμάχη και έχει τις ρίζες της στην εγκατάσταση μεγάλου αριθμού Σκωτσέζων πρεσβυτεριανών στην περιοχή του Ulster το 1611 (το Ulster είναι διοικητική περιοχή της νήσου της Ιρλανδίας απο την οποία οι 6 κομητείες ανήκουν στην Β.Ιρλανδία και οι 3 στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας).Οι Σκώτοι εγκαθίστανται στην περιοχή και εκτοπίζουν τους με Γαελικές ρίζες Ιρλανδούς κατάσχοντας την γη και την ακίνητη περιουσία τους.Στην σύγχρονη εποχή η διαμάχη είναι γνωστη ως The Troubles και η λύση που δόθηκε (με την συμφωνία της Μ. Παρασκευής) ήταν αμιγώς πολιτική και όχι θρησκευτική.Το δικαίωμα των Ιρλανδών στην συμμετοχή στην εκτελεστική εξουσία της Β. Ιρλανδίας αποτέλεσε το βασικό στοιχείο της συμφωνίας.Συνεπώς και η διαμάχη στην Ιρλανδία κάθε άλλο απο θρησκευτική είναι.
      Γράφεις οτι "Παλαιοευρωπαϊκή ενοώ τη στρατηγική των διχασμών ανάμεσα σε διαφορετικές Ευρωπαϊκές δυνάμεις" ενώ ''Νεοευρωπαϊκή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τη στρατηγική για την ενότητα της Ευρώπης.''
      Η προσπάθεια για ενοποίηση της Ευρώπης υπο μια θρησκεία και μια πολιτική αρχή έλκει την καταγωγή της απο την εποχή του Καρλομάγνου όποτε αυτό που εσύ θεωρείς Νεοευρωπαϊκο έχει ηλικία αρκετών αιώνων.
      Όσον αφορά τον Κίσινγκερ και τον Μπρεζίνσκι δεν γνωρίζω εάν είναι ''γερμανόμυαλοι'' ή έχουν εάν υποστεί πλύση εγκεφάλου εάν εσυ το γνωρίζεις θα ήταν ενδιαφέρον να μας πείς ποιά είναι η πηγή της πληροφόρησης σου.
      Πάντως ο Κίσινγκερ είναι ενεργός ως ακαδημαικός,διπλωμάτης,πολιτικός, αναλυτής τα τελευταία 60 χρόνια τα οποία συμπίπτουν ουσιαστικά με την κυριαρχία των Η.Π.Α στον κόσμο.Όποτε και η αξιολογική σου κρίση ότι "Αμερική έχει πάρει την κάτω βόλτα απο τότε που ο Κίσσινγκέρ μαζί με τον Μπρεζίνσκι τους έβαλαν οι Αμερικανοί στα πράγματα" θεωρώ οτι είναι ατυχής.









      Διαγραφή
    10. Μπορεί να έχει όρεξη και κάθε καλή διάθεση για σοβαρά θέματα, εγώ όμως δεν θεωρώ σοβαρή την ενασχόληση με τα σχόλια. Αυτά που έχω υπόψη είναι ότι για μεγάλες περιόδους οι Χριστιανοί της Ευρώπης κατέσφαξαν ο ένας τον άλλο, και ότι για θρησκευτικούς λόγους και άλλους λόγους γέμιζε με αίμα η Ευρώπη τακτικά. Μας να μου βγάλεις και το μίσος ανάμεσα σε Καθολικούς και Προτεστάντες ως πολιτικό μόνο θέμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε θρησκεία από πολιτική.
      Η προσπάθεια για ενωμένη Ευρώπη άρχισε από τους Ρωμαίους αν το πάμε έτσι. Ένας αγράμματος βασιλιάς, ο Καρλομάγνος, και το συμβούλιό του που έτρωγε με τα χέρια και δεν έκανε μπάνιο, δεν είναι το πρόσωπο με το οποίο μας έχουν παραμυθιάσει οι Γερμανοί. Έφτιαξαν ένα ήρωα και μια διάνοια μέσα από απάτες. Μην τσιμπάς. Τον ανέστησαν στο πλαίσο της πολιτικής τους να γίνουν ιδιοκτήτες της Ευρώπης.

      Για το άλλο: οι ΗΠΑ μέχρι το 50 ήταν αγαπημένη χώρα στον κόσμο. Όταν οι δύο κύριοι την καβάλησαν για τα καλά, πήρε την κάτω βόλτα στα μάτια όλου του κόσμου. Δεν έχει σημασία μόνο πόσο χρήμα ή όπλα έχεις. Αυτά ποτέ δεν άντεξαν στο χρόνο. Οι ΗΠΑ μάλλον διάλεξαν δύο βρυκόλακες να τους δείχνουν το δρόμο προς την κόλαση. Από Χριστιανοί κατάντησαν εργοδότες Ναζιστών και Τζιχαντιστών, αυτό τα λέει όλα. Τους έπιασαν κότσους οι βρυκόλακες που κουβάλησαν από την γηραιά Ευρώπη των διχασμών και των ακραίων ιδεολογιών.

      Διαγραφή
    11. Δεν θεωρείς σοβαρή ενασχόληση το να σχολιάζεις αλλά στο συγκεκριμένο
      θέμα του ιστολογίου παραπάνω απο τα μισά σχόλια είναι δικά σου.Αυτό που προσπαθώ εδώ και τρείς ημέρες να σου πώ είναι οτι εαν θέλεις η συζήτηση να μην είναι μια συζήτηση που ο καθένας θα λέει οτι του κατέβει χωρίς να μπορεί να το υποστηρίξει με λογικά επιχειρήματα,Θα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αξιολογικές κρίσεις αλλά θα πρέπει να αναφέρεις τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα την αλήθεια των οποίων είναι εύκολα να την αναζητήσει ο οποιοσδήποτε.Εάν πάλι έχεις κάποια πληροφορία η οποία είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό καλό θα είναι να αναφέρεις την πηγή της.Εάν θέλεις να κάνεις κάποια αξιολογική κρίση το δόκιμο είναι να την δικαιολογείς επαρκώς επικαλούμενος γεγονότα,μαρτυρίες,έγγραφα ή όποια άλλη απόδειξη εσύ θεωρείς επαρκή, ωστε τα λεγόμενα σου να μην απαξιώνονται ως αρλούμπες.
      Ειλικρινά πιστεύεις οτι θα μπορούσες να υποστηρίξεις με λογικά επιχειρήματα αυτά που αναφέρεις για βρυκόλακες,πλύσεις εγκεφάλου εργοδότες Ναζιστών και τα ρέστα?

      Διαγραφή
    12. Καλά τα λες, δεν είναι βρυκόλακες τελικά, δεν πληρώνουν τους Ναζιστές, δεν κάνουν πλύσεις εγκεφάλου, δε μιλάω με βάση πηγές και γεγονότα, είμαι παράλογος. Στα σχόλια ξεδίνω, μου το συνέστησε ο ψυχίατρός μου. Βγάζε τα αποθημένα σου, μου λέει.

      Διαγραφή
    13. Εάν το έλεγες απο την αρχή θα είχαμε γλιτώσει πολύ χρόνο και εσύ και εγώ.Όπως και να έχει το πράγμα να είσαι καλά.Σου εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση.

      Διαγραφή
    14. Τώρα τελευταία μου έκαναν δώρο πολύ χρόνο και είπα να τον ξοδέψω, να φύγει από πάνω μου. Επίσης, καλές γιορτές

      Διαγραφή
  2. Οι παγκόσμιοι τρομοκράτες και η πορνη Βαβυλώνα θα ενώσει τον Χριστιανισμό....
    Τι άλλο θα ακούσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αμερικανικος λαός όπως και ο Ρωσικός και άλλοι, δεν έχει ιδέα για το βρώμικο παιχνίδι και είναι υπερ της ενωσεως ολων των Χριστιανών. Ο Αμερικάνος πολίτης ουδεμία σχέση έχει με την τρομοκρατία, όπως δεν έχει ούτε ο μέσος Αμερικάνος στρατιωτικός. Οι Αμερικάνοι, όπως και οι Έλληνες, μισούν τους τρομοκράτες, τους τραπεζίτες και όσα λαμόγια τους έχουν κάτσει στο κεφάλι. Ας βάλουμε όλοι την κοινή μας Χριστιανική πίστη πάνω από όλα να ενωθούμε ενάντια στους διάφορους Σατανάδες.

    Δεν έχει μόνο ο Ισλαμισμός ή ο Εβραϊσμός μια σατανική διάσταση, έχει και ο Χριστιανισμός, Καθολικός, Ορθόδοξος ή Προτεσταντικός, ας είμαστε δίκαιοι. Διαφορετικά πως να εξηγήσω τους αιώνιους διχασμούς και τους πολέμους ανάμεσα στους Χριστιανούς; Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά κάτι μάλλον δεν πάει καλά με τις Μονοθεϊστικές Θρησκείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχωρήστε με για παρέμβαση. Μιά διόρθωση. Ο Ορθόδοξος χριστιανισμός ΔΕΝ έχει καμμία σατανική διάσταση. Ο Ορθόδοξος χριστιανός, ίσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστη η αποψη του Σιδηρουντος και νομιζω οτι ειναι κατι για το οποιο πασχιζει και καποια μεριδα των Εβραιων: Η επανακαμψη του Χριστιανισμου στην ευρωπη και η καταδιωξη του Ισλαμ.Σαυτον δε τον στοχασμο, πρωτευοντα ρολο παιζει κιη Χριστιανικη Ρωσια του Ορθοδοξου Πουτιν.
    Φαινεται ομως πως οι παγκοσμιοποιητες της Ουασιγκτον και των Βρυξελων εχουν σκοπο να ηγηθουν και των Μουσουλμανων αυτου του κοσμου.Ετσι επενδυνσαν στην εννοια του "καλου" Μουσουλμανου δηλ.αυτου που υποτασσεται και για την επιτευξη αυτου του σκοπου εχουν δωσει ωθηση στους σαλαφιστες δηλ. στους φανατικους μουσουλμανους που αρεσκονται να πετσοκοβουν τους ανυποτακτους...χαχαχαχα!!! δηλ. βρασε ορυζα...Στο τελος,μας βλεπω ολους ,Ορθοδοξους Χριστιανους και μη ,ορθοδοξους Εβραιους και μη,Ορθοδοξους μουσουλμανους και μη να μας τρων οι κομμουνιστες...
    Οσον αφορα τα περι πολεμου,η ιστορια νομιζω εχει δειξει οτι "Πολεμος πατηρ παντων", ανεξαρτητα των αιτιων και των αφορμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας σκεφτουμε λοιπον, συνοψιζοντας ετουτα κιεκεινα,οτι οντως Πουτιν και Τραμπ εχουν συνεννοηθει να υποστηριζουν ποτε ο ενας την μια πλευρα των αντιμαχομενων και ποτε ο αλλος την αλλη,απλα χαριν της εξοντωσης μουσουλμανικων μαζων και βεβαια μπορειτε να με πειτε τρελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηλία, κάποιοι Αμερικάνοι ατρατηγιστές έχουν δηλώσει δημόσια, και σε συνετεύξεις και σε κείμενα, ότι είναι οι ιδιοκτήτες του Ισλαμικού εξτρεμισμού, και ότι αν Ρώσοι, Κινέζοι και Ευρωπαίοι δεν κάνουν αυτά που διατάζουν οι Αμερικάνοι στρατηγιστές, τότε θα βάζουν τους Ισλαμιστές να κάνουν τρομοκρατίες και καταστροφές. Η ισλαμική τρομοκρατία βοηθάει και κάποιους χριστιανούς και εβραίους να κατηγορούν γενικά τον ισλαμισμό ως μεγάλο κίνδυνο.

    Όλοι παίζουν με όλους σε ένα παιχνίδι που σταδιακά οδηγεί στην εξαφάνιση του Χριστιανικού στοιχείου σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Οι Αμερικάνοι στρατηγιστές που νομίζουν ότι ελέχουν το Ισλάμ προς όφελός τους δεν θα ζουν να δουν σε τι μέλλον οδηγούν τον πλανήτη. Είναι ανιστόρητοι, επικίνδυνοι, με πολύ γερμανικό ακαδημαϊκό στόκο μέσα στα κεφάλια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι...πολυ φοβαμαι οτι εχεις δικιο.
      ελπιζω να βγαλουν καποια στιγμη τον στοκο και να ξυπνησουν τα προβατα που λεγονται Χριστιανοι,διοτι "ουδεις δυναται να σωθει εφοσον δεν βουλεται"...

      Διαγραφή
  8. Δεν ξέρω τι να πω Ηλία, αν και προσπαθώ να είμαι πολυθεϊστής κάνω το σταυρό μου και λέω Κύριε Ελέησον. Οι Αμερικάνοι δεν έχουν καμία ανάγκη το Ισλάμ ούτε καμία δύναμη κακή να την βάζουν να κάνει τρομοκρατίες, για να πουλάνε μετά προστασία. Θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν με πολλούς εξυπνότερους τρόπους, και να τους αγαπάει όλος ο πλανήτης.

    Ο περισσότερος Αμερικάνικος λαός είναι καθαρός, θέλει το Χριστιανισμό να προχωρήσει, έχει έντιμες ιδέες, είναι ανοιχτοί και φιλικοί άνθρωποι, αλλά οι Αμερικάνοι στρατηγιστές δεν μαθαίνουν από τη δική τους Χριστιανική παράδοση και Χριστιανική ηθική δύναμη. Αντί των δικών τους όπλων αντιγράφουν τα τρελά και παλαβά των Τραπεζιτών και των Ευρωπαίων στρατηγιστών, κυρίως Γερμανών και Άγγλων που είναι όλο καχυποψία, διαιρέσεις, και πολλές γενικά ανωμαλίες. Δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν άλλες λύσεις από το άρπαξε να φας, κλέψε να'χεις, διαίρει και βασίλευε. Για αυτούς δεν υπάρχει 21ος αιώνας, έχουν μείνει σε φιλοσοφίες και τακτικές του 9ου, 12ου και 19ου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Who wants a union among the Christian wirld? Most of the people.
    Who doesn't? Sick groups within Judaism, Islam and Christianity who will do everything to realize their prophecies of an Armagedon

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.