4/4/17

Διάφορα Θέματα στις ΗΠΑ και αλλού

"Λευκά Κράνη" και Σαρίν
Moon of Alabama (USA)
1. Η αντι-ρωσική μανία και το  σύνδρομο διαταραχής του Πούτιν στις ΗΠΑ και σε άλλες «δυτικές» χώρες, έχει ξεφύγει από τη σφαίρα της λογικής. Είναι μάταιο να επιχειρηματολογήσουμε  γύρω απ αυτό το θέμα. Ποιο θα είναι το φινάλε για εκείνους που φύτεψαν και διαδίδουν αυτές τις ανοησίες;

2. Η Αλ-Κάιντα στη Συρία και οι υφιστάμενοι της  «μετριοπαθείς  αντάρτες» ηττώνται στην τελευταία μεγάλη επίθεση τους στο κυβερνείο της Χάμα. Το ρωσικό υπουργείο άμυνας, δήλωσε ότι πάνω από 2.000 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επίθεσης. Μια άλλη επίθεση στη Λατάκια πάγωσε με τεράστιες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές στάσης. Η πίσω αυλή της Αλ-Κάιντα στην Ιντλέμπ είναι υπό συνεχή απαγόρευση πτήσης.

Η συνήθης απάντηση κάτω από τέτοια πίεση είναι η εμφάνιση περιστατικών με «χημικές επιθέσεις» κατά «αμάχων». Τέτοια κατάσταση διεκδικείται σήμερα στο Χαν Σείκουμ. Το βίντεο που γυρίστηκε (πότε;) σε μια βάση των Λευκών Κρανών (White Helmets), δείχνει «σωτήρες» που ψεκάζουν νερό σε ανθρώπους που υποτίθεται ότι έχουν επηρεαστεί από το αέριο Σαρίν. Αν αυτό ήταν ένα πραγματικό χημικό συμβάν με Sarin ή παρόμοια αέρια, αυτοί οι απροστάτευτοι, αντι-επαγγελματικοί «σωτήρες» θα είχαν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, αν δεν είχαν πεθάνει.
 
Με βολικό τρόπο,  αυτό το περιστατικό συμβαίνει ακριβώς  δύο ημέρες πριν από μια άλλη διεθνή  διάσκεψη για τη Συρία . Η μεγάλη προσοχή των μέσων ενημέρωσης για την υπόθεση, είναι μάλλον το αρχικό πλάνο μιας νέας εκστρατείας υποστήριξης της Αλ-Κάιντα από τη CIA  στην Ιντλέμπ και ένα δεύτερο πόδι εισβολής της Τουρκίας στη Συρία.

3. Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί να αλλάξει ή να εξαλειφθεί το «Obamacare». Άφησε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα υπό τον Ράιαν (Ryan) να καταλήξει σε ένα σχέδιο. Το σχέδιο αυτό ήταν τρελό, μισητό από το λαό και ο Τραμπ αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για αυτό. Ο Ράιαν έμεινε κρεμασμένος, όταν το σχέδιο πέθανε στο Κογκρέσο.

4. Ο Τραμπ υποσχέθηκε επίσης να εξαλείψει το Νταές. 
Άφησε το στρατό των ΗΠΑ να καταλήξει σε ένα σχέδιο. Το σχέδιο είναι να βομβαρδίσουν τη Μοσούλη και τη Ράκκα μέχρι θρύψαλα και να σκοτώσουν όλους τους νταεντιστές. 

Το Πεντάγωνο δεν έχει κανένα βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη περίοδο. Ποιος θα κυβερνήσει (και θα πληρώσει για) την καταστρεμμένη Ράκκα, όταν η εκστρατεία θα τελειώσει; Ποιος θα έχει την ευθύνη και τις μεγαλύτερες συνέπειες; 
Εάν οι Κούρδοι την παίρνουν, οι Άραβες θα εξεγερθούν. 
Αν την παίρνουν οι Τούρκοι, οι Κούρδοι θα τους πολεμήσουν. 
Αν κάποιοι (πρώην Νταές) Άραβες την παίρνουν, η Συρία, η Ρωσία, το Ιράν και το Ιράκ και οι Κούρδοι θα τους πολεμήσουν και ο στρατός των ΗΠΑ θα πρέπει να τους προστατεύσει. 
Το Πεντάγωνο δεν έχει καμία απάντηση σε αυτό το πρόβλημα. 

Ο Τραμπ θα αφήσει να κρεμαστούν οι στρατηγοί  όπως ακριβώς άφησε να κρεμαστεί ο Ράιαν. Θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη. 
Δεν μυρίζουν την παγίδα;

Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά
Posted by b at 07:33 AM | Comments (26)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.