9/4/17

Η τακτή διακόρευση: Θαύμα… Τον έπεισε λοιπόν τον Ακιντζί ο ΓΓ του ΟΗΕ και επιστρέφει στις συνομιλίες

FILE PHOTO. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε δείπνο με τον ηγέτη της Τ/Κ κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί και τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Espen Barth Eide στο Λήδρα Πάλας στις 2 Απριλίου, ΓΤΠ/ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Της ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ
Τον έπεισε λοιπόν τον Ακιντζί ο ΓΓ του ΟΗΕ και επιστρέφει στις συνομιλίες. Όχι βεβαίως ως βρεγμένη γάτα, αλλά θριαμβευτικά: Την περασμένη Παρασκευή συνετελέσθη η τακτή διακόρευση της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων,  κατ’ απαίτησιν του εν λόγω Ακιντζί.

Το έσχατο δείπνο ήταν ένα φιάσκο που εξελίσσεται σε συνεχή εκβιασμό σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αφού, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος είπε προς πρέσβεις της ΕΕ, οι Τουρκοκύπριοι ξεφτίλισαν τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ  Αβέρωφ Νεοφύτου, όταν ο τελευταίος πήγε σε δείπνο με τον Μουσταφά Ακιντζί. Και εν συνεχεία τον εκβίασαν. Διότι, η προϋπόθεση για την επανέναρξη των συνομιλιών στηρίχθηκε πάνω στη δέσμευση του κ. Αβέρωφ και του ΑΚΕΛ για την αλλαγή της νομοθεσίας του Ενωτικού Δημοψηφίσματος.
Βεβαίως όλα τούτα συνιστούν αψευδή μαρτυρία για το τι θα συμβεί σε μια «ομοσπονδιακή» λύση: Εκβιασμοί, εξευτελισμοί, αφελληνισμός, εκτουρκισμός.
Καταμαρτυρούν όμως και κάτι άλλο: Η πολιτική του Προέδρου και των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ απέτυχαν και επειδή δεν έχουν εναλλακτικό σχέδιο συνεχίζουν να παραμυθιάζουν τον λαό ότι υπάρχει η πιθανότητα να βρούμε λύση αν επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Κάνουν τους σκληρούς στις δημόσιες δηλώσεις, και στις συνομιλίες υποτάσσονται. Παίζουν θαυμάσια πάντως τους ρόλους τους.
Οι συνομιλίες ελέχθη ότι ξαναρχίζουν. Μια πρώτη πληροφορία μιλάει για τις 10 Απριλίου. Την επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου. Αλλά ας μη το γρουσουζεύουμε με ηρωικές επετείους. Δεν αντέχει τις μνήμες ο Ακιντζί, θα ζητήσει να ξεσκίσουμε κι άλλες σελίδες από τα βιβλία της ιστορίας.
Και αν επαναρχίσουν που θα καταλήξουν; Σε λύση εκτουρκισμού. Πέτυχαν αυτό που ήθελαν οι ένθερμοι οπαδοί της λύσης. Εντούτοις, είναι ξεκάθαρο πως δεν ξέρουν τώρα τι θα πουν στο λαό. Αφού οι εκτιμήσεις και οι αξιολογήσεις τους είναι τραγικές. Έλεγαν ότι ο Ερντογάν ήταν δημοκράτης και ήθελε λύση. Ήσαν βέβαιοι ότι ο Ακιντζί θα τα έβαζε με την Άγκυρα εάν διαφωνούσε. Ισχυρίζονταν ότι το διεθνές περιβάλλον ευνοούσε τη λύση και προσδοκούσαν ότι θα ασκούνταν πιέσεις επί της Τουρκίας. Που θα την «στρίμωχναν» στην πενταμερή, τρομάρα τους. Ζούσαν σε κατάσταση ιδεοληψίας και συνεχίζουν.
Αν δουν την αλήθεια θα πρέπει να την ομολογήσουν και στον λαό. Όχι ότι χρειάζεται ο λαός την δική τους παραδοχή, ο λαός γνωρίζει. Αλλά τότε, θα πρέπει να υποδείξουν εναλλακτικό σχέδιο ή να αναλάβουν τις ευθύνες τους   και να φύγουν. Δεν μπορούν για χάρη της εξουσίας να μας εμπαίζουν. Να κοροϊδεύουν τον λαό. Και για να καλύψουν τα λάθη τους να καλύπτουν τον Ακιντζί και να συνταυτίζονται με την Τουρκία. Να υποκύπτουν στις αξιώσεις της πως τάχα φταίει η απόφασή της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Είναι θέμα πατριωτισμού. Και προσπαθούν να μας πείσουν ότι πατριωτισμό είναι να υποκύπτεις τους τουρκικούς εκβιασμούς, να απαρνιέσαι την εθνική σου ταυτότητα, να συζητάς για την τουρκική  λύση, να την θεωρείς «επανένωση» και να δουλεύεις τον κόσμο ότι η ομοσπονδία  είναι απελευθέρωση.
Ή να ισχυρίζεσαι ότι όσοι θέλουν δημοκρατική λύση είναι εθνικιστές.
Ας σταματήσουν επιτέλους να εξευτελίζονται και να εξευτελίζουν τον λαό και να καταρρακώνουν το φρόνημα του. Έγιναν τσίρκο με τον λατρευτό τους Ακιντζί που κατηγορεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι εξαπάτησε τον λαό για όλα όσα έγιναν στο «δείπνο». Ο τόπος χρειάζεται νέα πολιτική ηγεσία, νέα πολιτική, και επιτέλους στρατηγική. Η πολιτική του εξευμενισμού, της υποταγής, των ευσεβών πόθων και της ωραιοποίησης της κατάστασης δεν ωφελεί. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ξεκινώντας με την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Άλλωστε, η αποτυχία στις συνομιλίες σχετίζεται με θέματα ασφάλειας, αφού ο ίδιος ο Πρόεδρος τονίζει ότι υπάρχει ο κίνδυνος κρίσης τον Ιούνιο όταν η ΤΟΤΑΛ θα αρχίσει έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Δεν θα πρέπει να μας ενημερώσει ο Πρόεδρος για τις πληροφορίες που έχει; Δεν θα πρέπει να αρχίσουμε μια εκστρατεία διπλωματικής αποτροπής; Ο Πρόεδρος αθέτησε την υπόσχεση  για συλλογική διαχείριση του Κυπριακού αλλά συνεργαζόμενος με τις ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, όχι μόνο τροφοδότησαν την τουρκική αδιαλλαξία μέσω της εξευμενιστικής τους πολιτικής, αλλά έχουν οδηγήσει το κράτος σε συνθήκες πλήρους ανασφάλειας. Χωρίς δυνατότητα αποτροπής αφού έχουν διαλύσει την Εθνική Φρουρά.
Υπό αυτές τις συνθήκες, αξιώνουμε σύγκληση του Εθνικού  Συμβουλίου.
  • Η Ελένη Θεοχάρους είναι Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη 
apopseis

3 σχόλια:

  1. Λέγαμε "πόσο παρακάτω πιά να κατρακυλήσουμες είναι δυνατόν;".
    Μετά από αυτά τα τελευταία αίσχη δεν τολμάμε πια ούτε να σκεφθούμε τέτοια ερώτηση.

    Υ.Γ. Έτσι ακριβώς έπρεπε να είναι ο τίτλος; Διότι η διακόρευση αναφέρεται σε ανατομικο σημείο φρασσόμενο από τον παρθενικόν υμένα, και όχι σε άλλο συνδυζαόμενο προς παρά φύση συνεύρεση. Και δεν νομίζω ότι η Βουλή θα μπορούσε να σεμνύνεται για την παρθενικότητά της. Βρέ τι φτάσμα να λέμε... Αμάν πια τι Προέδρο και τι κόμματα έχει αυτή η δημοκρατική πολιτεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευελπιστω οτι οι 3 τελειες ΔΕΝ παραπεμουν σε εμενα . Διοτι ως γνοστων ΔΕΝ εχω ουδεμια σχεσει με την Πολιτικη της Κυπριακης Δημοκρατιας του ΑΚΕΛ του ΔΥΣΗ και ΤΟΥ ΔΗΚΟ.

    Εγω ειμαι Ελληνοεβραιος της Μακεδονιας με *οικογενοιακες καταβολες απο την κεντρικη ευρωπη και με αρκετα συγκενικα θυματα 4 και 5 βαθμου στο Σομπιμπορ της Πολονιας.

    Αυτα προς πασα κατευθηνση (...)

    * και οταν θα υπενησεις κατι να το τεκμηριωνεις με επιστημονικα ή αλλα στιχια χωρις να στοχοποιτε οποιν δεν εξηπηρετη τα συμφεροντα του Ασσαντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως ελεγαν και οι προφητες σας μονο Αρχιερεας θα μπει στην Πολη και οπως λενε και οι προφιτιες του Ισλαμ μονο απογονος του Προφητη Μωαμεθ θα μπει στην Πολη (κατα της ρησεις του ερντογαν και του ισλαμ) [...]

    Τροφη για σκεψη και καλο Πασχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.