8/4/17

Ανακοινωθέν της συριακής Προεδρίας μετά την αμερικανική επίθεση

Communiqué de la Présidence syrienne suite à l’agression américaine
Με ακάλυπτο πρόσωπο και κακοήθη επίθεση, οι Ηνωμένες Πολιτείες στόχευαν στην αυγή αυτής της ημέρας, το αεροδρόμιο Al-Chaayrate στο ριφ της Χομς [ * ].
Η Προεδρία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας επιβεβαιώνει ότι αυτή η τελευταία δράση του αμερικανικού καθεστώτος δεν είναι παρά μια παράλογη και ανεύθυνη συμπεριφορά, η οποία αντανακλά μόνο μια κοντή όραση ενός περιορισμένου ορίζοντα, μια πολιτική και στρατιωτική τύφλωση ενώπιον της πραγματικότητας, συνέπειας μιας φρενήρης παραισθησιακής και ψεύτικης εκστρατείας προπαγάνδας που τροφοδότησε την αλαζονεία του, έτσι ώστε να το ωθήσει σε τέτοια αλόγιστη πολιτική και στρατιωτική εκτροπή.

Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διέπραξαν μια τέτοια αποτρόπαιη πράξη στοχεύοντας το αεροδρόμιο ενός κυρίαρχου κράτους φωτίζει, για ακόμα μια φορά με πειστική απόδειξη αυτό που υποστήριζε η Συρία κατά το παρελθόν, και συνεχίζει να υποστηρίζει, όσον αφορά το γεγονός ότι οι διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις δεν αλλάζουν τις βασικές πολιτικές του καθεστώτος αυτού, οι οποίες αποτελούνται στο να στοχεύουν τα Κράτη,  να υποτάσσουν τους Λαούς και να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον κόσμο.

Και αν το αμερικανικό καθεστώς πιστεύει ότι με αυτή την επίθεση κατάφερε να ενισχύσει τους πράκτορες του μεταξύ των συμμοριών τρομοκρατών και των τρομοκρατικών οργανώσεων στο έδαφος, η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας επιβεβαιώνει, πολύ ειλικρινά, ότι αυτή η επίθεση καθιστά τη Συρία ακόμα πιο αποφασισμένη να χτυπήσει αυτούς τους τρομοκράτες μπράβους και να συνεχίσει να τους συντρίψει με ακόμα ταχύτερο ρυθμό, όπου κι αν βρίσκονται στο σύνολο του συριακού εδάφους.

Δαμασκός, 7 Απριλίου 2017

Πηγή:  Ιστοσελίδα της Προεδρίας
[*] Βίντεο: Οι πρώτες εικόνες από την επίθεση ...
 Μετάφραση από τα αραβικά από  Mouna Alno-Nakhal
Μετάφραση από τα γαλλικά από Κριστιάν Ακκυριά



1 σχόλιο:

  1. Η μετριοπαθής για τα γεγονότα ανακοίνωση συνδυάζει πιθανόν αυτό που γράφθηκε περί του θανάτου 300 μισθοφόρων αράβων και ισραηλινών από Ρωσικά ή συριακά πυρά αλλά και το φόβο διεξαγωγής πυρηνικού πολέμου στο έδαφος της.
    Οι Ρώσσοι πριν 1 με 2 εβδομάδες απείλησαν το ισραήλ με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων εάν εισβάλει στη Συρία μαζί με τη Σαουδική αραβία.Διαβάζουμε χθές ότι στη Συρία γίνεται σούσουρο για εισβολή από τα μέρη της Ιορδανίας και στο καπάκι ακούμε ότι πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ βρίσκεται στο τέλος του κόλπου της Άκαμπα κοντά στο Ισραήλ.Αυτά δεν είναι δικά μου, δεν είμαι παντογνώστης,είναι γεγονότα,έχουν ειπωθεί ή γραφθεί δημόσια, όποιος θέλει ας ψάξει να τα βρεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.