8/4/17

Ο δήμος πλήρωνε τον Σαξώνη και μέσα στη φυλακή

Κάθε 1η και 15η του μήνα ακόμη και μέσα από τη φυλακή συνέχιζε μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι να λαμβάνει μέρος του μισθού του από το δήμο Θεσσαλονίκης ο πρωταγωνιστής της πολύκροτης υπόθεσης της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ Παναγιώτης Σαξώνης.
Ο κεντρικός δήμος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει από τον επίορκο πρώην ταμία του, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών και έξι μηνών, να επιστρέψει τα χρήματα που του καταβλήθηκαν σε μισθοδοσία για την περίοδο κατά την οποία είχε τεθεί σε αργία, πριν από την οριστική απόλυσή του.
Ωστόσο, παρότι ο Παναγιώτης Σαξώνης πληρωνόταν, ενώ βρισκόταν σε αργία, για επτά ολόκληρα χρόνια, θα κληθεί να επιστρέψει στα δημοτικά ταμεία το ποσό των μόλις 3.619,61 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στις απολαβές του για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τη 12η Αυγούστου του 2016.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης του δήμου Θεσσαλονίκης αυτό είναι το ποσό που μπορεί να διεκδικηθεί, καθώς οι διατάξεις του ν. 4354/2015, που ορίζουν ότι, «σε περίπτωση που επιβληθεί η ποινή της απόλυσης, οι αποδοχές που καταβλήθηκαν σε αυτόν κατά το διάστημα της αργίας αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες» τέθηκαν σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2016.
Ιστορία διοικητικής τρέλας
Η υπόθεση της υπεξαίρεσης, για την οποία έχει κριθεί ένοχος και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δημοσιοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2008. Υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος υποχρεώθηκε τότε να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες, ώστε ο Παναγιώτης Σαξώνης να τεθεί σε αργία.
για τη συνέχεια makthes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.