8/4/17

Η Κοινή άσκηση «Ονήσιλος-Γεδεών» - Γιατί δεν αντέδρασε η ΠΑ της Τουρκίας;

Άξιον απορίας είναι το γιατί η Τουρκία δεν σήκωσε δικά της πολεμικά αεροπλάνα, για να παρακολουθούν ή και να παρέμβουν στις όλες δραστηριότητες των ισραηλίτικων αεροπλάνων
Για κάποιες μέρες, τώρα τελευταία, παρακολουθήσαμε οπτικά αλλά περισσότερο ακουστικά τα πολεμικά αεροπλάνα του Ισραήλ να υπερίπτανται των νοτίων περιοχών της Κύπρου (Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα), στο πλαίσιο της κοινής άσκησης «Ονήσιλος-Γεδεών», Κύπρου - Ισραήλ. Πράγματι αισθανόμασταν, κατά κάποιο τρόπο, ικανοποίηση και ασφάλεια, έχοντας την ισχυρότερη πολεμική αεροπορία της περιοχής στο πλευρό μας.

Αυτά όλα θα έχουν βάση εάν το κράτος του Ισραήλ και η ηγεσία του κρατηθούν στις υποσχέσεις και δεσμεύσεις τους. Εμείς οφείλουμε να διατηρούμε άριστες σχέσεις μ’ αυτήν τη χώρα, η οποία κι αυτή πιστεύω το επιζητά, αφού θα έχει στα δυτικά της άνοιγμα με μία και μοναδική φιλική χώρα.
Βέβαια ο κάθε Ελληνοκύπριος πατριώτης θα ζήλευε αυτές τις στρατιωτικές δυνατότητες του Ισραήλ και ιδίως σ’ ό,τι αφορά την πολεμική του αεροπορία, πράγμα που εμείς ουδέποτε επιδιώξαμε να καταφέρουμε, έστω και κατ’ ελάχιστον. Αυτά που μας «περνούν», δυστυχώς, είναι οι μίζες, οι απάτες και οι κλεψιές του δύσμοιρου κράτους και της εθνικής του οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή αυτή άσκηση «Ονήσιλος-Γεδεών», ήθελα να ξέρω γιατί δεν υπερίπταντο τα ισραηλινά αεροπλάνα, πάνω από τις κατεχόμενες περιοχές, αφού κι αυτό είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει πάνω απ’ αυτές το νόμιμο και διεθνώς αναγνωριζόμενο FIR της;
Ακόμη πιο απλά, γιατί δεν υπερίπταντο πάνω από τον διεθνή θαλάσσιο χώρο, μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, όπου κάθε χώρα δικαιούται να το κάνει; Έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία θα έπαιρνε κάποια μηνύματα, από τη παρουσία των πολεμικών αεροπλάνων της φίλης μας χώρας.

Άξιον απορίας είναι το γιατί η Τουρκία δεν σήκωσε δικά της πολεμικά αεροπλάνα, για να παρακολουθούν ή και να παρέμβουν στις όλες δραστηριότητες των ισραηλίτικων αεροπλάνων; Μήπως φοβάται το Ισραήλ και ειδικά την πολεμική του αεροπορία και δεν επιθυμεί να μπλέξει μαζί του, ή μήπως έγιναν κάποιες συμφωνίες μεταξύ τους, παίρνοντας μάλιστα και κάποιες άδειες διελεύσεως πάνω από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το FIR, παραβιάζοντάς το συνεχώς και όποτε θέλει;

Άραγε πότε θα αναμένουμε τη διέλευση ελλαδικών αεροπλάνων και μάλιστα με τη μαζικότητα αυτή του Ισραήλ; Μήπως υπάρχει φόβος για διατάραξη του «καλού» κλίματος στις συνομιλίες και στις «άριστες» σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας;

ΑΔΑΜΟΣ ΚΟΜΠΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ Λεμεσού
Σημερινή

4 σχόλια:

  1. Μήπως διατί είναι κρυπτοσύμμαχοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
    ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΣΥΝΕΛΘΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οι Αιγύπτιοι ήταν σύμμαχοι των Τούρκων.! Και οι Ιταλοί μας επιτέθηκαν και οι Αλβανοί θέλουν την Θεσπρωτία και οι Βούλγαροι κατέλαβαν την ανατολική Εωμηλια και μέρος της βόρειας Ελλάδας, μήπως τελικά η μόνη χώρα με την οποία μπορούμε να συμμαχησουμε να είναι τα νησιά Φίτζι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλυτεροι συμαχοι και φιλοι απο τους τουρκους με τους εβρεους δεν θα υπαρξουν αλλου στη γη.Με παραδοση πολλων αιωνων(σφαγες χιλιαδων Ελληνων απο εβρεους κατα την τουρκοκρατια και οχι μονο).Εμεις ο κοινος εχθρος.Διαβασε λιγο ιστορια Συμβουλε!
    ΥΓ,παρακολουθησε λιγο την συμπεριφορα των πιλοτων τους σε κοινες ασκησεις με την Π.Α.μας.Ακολουθουν δικο τους προγραμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.