8/3/17

The Times: Η πιο στενή συνεργασία Ρωσίας και ΗΠΑ από το B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ιεράπολη

US vehicles patrol near the village of Yalanli, on the western outskirts of the northern Syrian city of Manbij, on Sunday Οι αμερικανικές και οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν περιπολίες ταυτόχρονα στα περίχωρα της συριακής πόλης Ιεράπολης, κάτι που αντιπροσωπεύει τη πιο στενή συνεργασία Μόσχας και Ουάσιγκτον στο πεδίο της μάχης από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Times.

Αυτό που παρατηρείται στο συριακό έδαφος σήμερα είναι η πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στις 2 υπερδυνάμεις από την εποχή του Β Παγκοσμίου πολέμου εκτιμά το Times. Τότε τον Απρίλη του 1945, ο σοβιετικός και ο αμερικανικός στρατός έδωσαν τα χέρια κοντά στον ποταμό Έλβα αναφέρει το μέσο.

Στη Συρία οι στρατιώτες των 2 υπερδυνάμεων μέχρι τώρα απέφυγαν τις επαφές ευρισκόμενοι σε μια απόσταση 8 χλμ οι μεν από τους δε σύμφωνα με το Times. Από κάθε πλευρά φαίνονται οι εθνικές σημαίες υψωμένες «για να δείξουν τις δυνάμεις τους ».

Πραγματοποιούν περιπολίες στα περίχωρα της πόλης Manbij, στα 25 χλμ από τα τουρκικά σύνορα. Οι στρατιώτες είναι επιφορτισμένοι να μην αφήνουν τα αντιμαχόμενα μέρη να διεξάγουν επιχειρήσεις μάχης :

« Θεωρητικά αυτοί υπηρετούν μια ουδέτερη ζώνη μεταξύ των Κούρδων και αυτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Αλλά σε πρακτικό επίπεδο αποδεικνύουν μια νέα προσέγγιση γεωπολιτικής των 2 χωρών υπό την προεδρία του Τραμπ », παρατηρεί η εφημερίδα.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.