14/3/17

Η Τουρκία ζήτησε πίστωση από τη Ρωσία για τους S-400

Το οπλικό σύστημα S-400 Triumf (φωτ.: Sputnik)
Μια εξαιρετικά σημαντική αποκάλυψη έκανε ο γενικός διευθυντής της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, σχετικά με τους S-400 Triumph που έχει παραγγείλει η Άγκυρα. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24, ανέφερε ότι η Τουρκία ζήτησε πίστωση από τη Ρωσία για την προμήθεια του προηγμένου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος.
«Ακόμα δεν βρέθηκε λύση για το θέμα. Οι συνομιλίες είναι σε εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά.
Στα μέσα Φεβρουαρίου είχε ανακοινωθεί ότι η Τουρκία έδωσε την παραγγελία στην Rostec, και το μόνο που έμενε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ήταν το ζήτημα της αποπληρωμής. Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, πάντως, εξήγησε ότι όταν επιτευχθεί συμφωνία και ληφθεί απόφαση για τη σχετική πίστωση, «τότε θα υπογραφεί και η συμφωνία για την παράδοση των οπλικών συστημάτων, ανάμεσα στα οποία και οι S-400».
Αναλυτές επισημαίνουν το ότι συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι ένα πραγματικό υπερόπλο, που θα ενισχύσει σημαντικά τη στρατιωτική θέση της Τουρκίας.

9 σχόλια:

  1. Δεν έφταναν ο Αλέξανδος ο πρώτος, η Μεγάλη Αικατερίνη και ο Λένιν που έσωσαν την Τουρκία από τον οριστικό αφανισμό, τώρα θα έχουμε και τον Πουτινιάρη; Ας αρχίσει να μετράει και αυτός μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα του το δώσουν. Απλά και μόνο για να κάνουν άνω κάτω το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλω δωστε ιστορικα στοιχεια. Περασε ο καιρος που ο κοσμοσ πιστευε στα σχολικα βιβλια και την δυτικη προπαγανδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα παρει.
    Ειναι για να προκαλεαει ΗΠΑ και Ισραηλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλοι. Ειναι ο ευσχημος τροπος ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙ. Κατα την παροιμια: " οσα δεν φτανει η Αλεπου, τα κανει κρεμεσταρια". Θα δικαιολογηθει ο Σουλτανος οτι δεν βγηκε το δανειο, ενω στην ουσια, στο παρασκηνιο, κατι θα παιζει με τους Αμερικανους και την Δυση, που στελνει και το χρημα στον Σουλτάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα τους το πουλήσουν αλλά σίγουρα θα έχει κάποιο backdoor που θα στέλνει τηλεμετρία και θα δέχεται εντολές. Είμαι σίγουρος ότι ο ερντογαν έχει στο μυαλό του το σενάριο να πάρει τους S400 και να κάνει reverse engineering για να φτιάξει το δικό του σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν θα του δωσουν απλα κουβεντα να γινεται και να διχασουν το νατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φυσικά θέλουν πολιτικῶς νά τοῦ τά δώσουν, ὥστε μέσῳ λοιπῶν πολιτικῶν καί οἰκονομικῶν συνεργασίῶν, νά καταστῆ ἡ Τουρκία ἀσφαλής χώρα ὡς πρός τήν Ρωσία, γιά τό ἐνδεχόμενο ΝΑΤΟϊκῆς ἐπιθέσεως στήν Ρωσία. - Ἀλλά θά τά δώσουν, ἀπό ἀπόψεως στρατιωτικῶν δυνατοτήτων, μόνο ἄν εἶναι δυνατόν νά τά διασκευάσουν μέ τεχνικά χαρακτηριστικά τέτοια, ὥστε νά μήν μπορῆ νά τά χρησιμοποιήσῃ ποτέ ἡ Τουρκία, ἄν ἡ Ρωσία δέν θέλῃ. - Διότι, δέν εἶναι διανοητό νά μήν καταλαβαίνουν ὅτι, ἄν ἡ Τουρκία τά ἔχῃ καί τά χρησιμοποιήσῃ ἔτσι ὥστε νά πραγματοποιήσῃ τά ὄνειρά της γιά νά γίνῃ μεγάλη Περιφερειακή δύναμη, θάκινδυνεύουν νά "περισφιχθοῦν" ἄσχημα ἀνά πάσα στιγμή (κάτι σάν θηλειά στόν λαιμό, ἤ μᾶλλον σάν "περισφιγμένη βουβονοκήλη"- "βλ. καί"... πυρῆνες ΙΣΙΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κάτσε τώρα,πως βρέθηκε από τους G20 να ψωνίζει βερεσέ , η τουρκία? Με τα μεγαλεπίβολα σχέδια για ανάπτυξη άρματος μάχης , και αεροσκαφών 4-5ης γενειάς , με την ανάπτυξη και κατασκευή πυρηνικών εργαστασίων στο ακουγιού ! βγήκε στη ζητιανιά για s400? Σαν κάτι να μας κρύβουν ο τούρκος και ο ρώσσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.