13/3/17

Άλλο σοκ στην Άγκυρα - Οι Κούρδοι του PYD ανακήρυξαν την αυτονομία της Ιεράπολης

Η Τουρκία κατηγορεί ΗΠΑ και Ρωσία ότι εξαπάτησαν την Τουρκία στο θέμα της Ιεράπολης
Στην κυριολεξία απίστευτες εξελίξεις συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Μετά τις προβοκατόρικες ενέργειες των Τούρκων πολιτικών στην Ευρώπη, που έχουν ως στόχο τη συσπείρωση του τουρκικού στοιχείου στο εξωτερικό αλλά και στο εξωτερικό και μόλις δυο μέρες μετά την συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμήρ Πούτιν, μια μη αναμενόμενη από την Άκγυρα εξέλιξη έρχεται να επιδεινώσει την κατάσταση στην τουρκική πρωτεύουσα.
Οι Κούρδοι του PYD, που ελέγχουν την στρατηγικής σημασίας πόλη Ιεράπολη/Μένπετζ, στο κέντρο της οποίας σταθμεύουν στρατεύματα των ΗΠΑ, για να αποτρέψουν επίθεση της Τουρκίας, ανακήρυξαν σήμερα την αυτονομία της πόλης.
Όμως το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό.
Ίσως πιο ενδιαφέρον από το ίδιο το γεγονός είναι ότι η ανακήρυξη της αυτονομίας έγινε στη… Μόσχα, από τον εκπρόσωπο του PYD στα γραφεία της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο εκπρόσωπος του PYD στη Μόσχα, Εβάς Ελί, δήλωσε σήμερα από σελίδα της οργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ιδρύεται στην Ιεράπολη αυτόνομη διοίκηση της περιοχής, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι λαοί που κατοικούν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η περιοχή της Ιεράπολης, που έχουν απελευθερώσει οι Κούρδοι από τις 14 Αυγούστου από τους τζιχαντιστές του ISIS, τότε στενούς συμμάχους της Τουρκίας, προστατεύεται ενεργά από στρατεύματα της Ρωσίας, του Άσαντ και των ΗΠΑ, απέναντι στις ορδές του λεγόμενου Ε.Σ.Σ. και τις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας, που επιδιώκουν την εκδίωξη των Κούρδων ανατολικά του Ευφράτη.
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την είδηση με τίτλο "Το ψέμα των ΗΠΑ", τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν υποσχεθεί στην Τουρκία ότι το PYD θα αποσυρθεί από την Ιεράπολη, την οποία κατέλαβε με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.
Σ.Κ.

9 σχόλια:

  1. Ένα βήμα μακρυά είμαστε από το να δούμε Αμερικανούς να βομβαρδίζουν Τούρκους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι δεν θα γίνει έτσι.
    Παρακολούθα.
    Αν τα πούμε όλα από τώρα, δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον.
    Έτσι, σταγόνα σταγόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλλον δεν εχουμε ιδεα απο διεθνη πολιτικη. Αντε τωρα να βαλεις κατω τα περιστατικα, Οι αμερικανοι στρατοπεδευσαν απο καιρο στην Ιεραπολη, Ο βεζυρης πηγε για μπιζνες στη Μοσχα και ανταλλασουν ορκους φιλιας με την αλεπου της ,,,, ρωσσιας. Συγχρονως καλεσαν στη Μοσχα και του κουρδους. Δεν αποκλειεται να ηπιαν και καμια βοτκα οι τρεις τους. Μαλλον στο σεναριο θα ειναι να αρχισει ο βεζυρης να γαυγιζει για το αντετι απ την αυλη της αγια σοφιάς. Μηπως εδω κολλαμε εμεις με βαση τις πληροφοριες που κυκλοφορησαν προ ημερων ? Ο μπουφος της δημοκρατηκοτερης χωρας στον κοσμο, δηλωσε οτι τα πετρελαια της μεσογειου αποτελουν υψιστης ασφαλειας θεμα για τους νταβατζηδες του Μανχαταν και σαν τον δικαιο κατη τα μοιρασε 60 γι αυτους 20 για μας και 20 για το βεζυρη, οποτε ο βεζυρης χασαν απ το νοτο αλλα καζαν στο αιγαιο. Τωρα μηπως για ναχουν οι ντοπιοι τοπαρχες τους να ταιζουν το ποπολο, μας δωσουν καμια βουνοπλαγια απ τα γυφτοσκοπια ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το θέμα είναι να μη χαρίσουν από τη δύση όσα θα χάσει η τουρκία από την ανατολή. αλλιώς οι εξελίξεις φαίνονται να είναι καλές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ποιο ευχάριστες σταγόνες της ζωής μου Σάββα ... εδώ θα είμαι παρών να τις απολαύσω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν θυμάμε καλά πρίν λίγα χρόνια κάποιος Αμερικανός αξιωματούχος είχε πει ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε την πτώση μιάς αυτοκρατορίας (εννοώντας προφανώς την Τουρκία).Τότε είχε ξεσπάσει σάλος στην γειτονική μας χώρα.Μήπως αυτή η δήλωση του Αμερικάνου αξιωματούχου είχε καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει σήμερα και είναι σε εξέλιξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή πιστεύεται ότι οι Τούρκοι θα κάνουν καμία ανοησία ρεπλικα του πάλαι ποτέ Βασιλιά μας και θα παρακούσει Αμερική κ Ρωσία και θα επέμβει με αποτέλεσμα να την πάρει ο Διάολος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.