22/3/17

«Στη Χάγη η Ε.Ε. κατά Βρετανίας εάν δεν πληρώσει τον λογαριασμό του Brexit»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφύγει κατά της Μεγάλης Βρετανίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εάν το Λονδίνο επιχειρήσει να αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς να πληρώσει τον λογαριασμό 50 δισ. λιρών στερλινών του «διαζυγίου», αναφέρεται σε προσχέδιο απόφασης που βρέθηκε στα χέρια ολλανδικής εφημερίδας.
Στο σχέδιο, το Ηνωμένο Βασίλειο απειλείται με πολύχρονη νομική διαμάχη εάν δεν καταβάλει όσα οφείλει για την 43χρονη διαδρομή του ως μέλος της Ε.Ε. 
«Σε αυτή την περίπτωση, τα λέμε στη Χάγη!», τόνισε Ευρωπαίος αξιωματούχος, απαντώντας στην Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και την απειλή της για αποχώρηση χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες εάν οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
Πολλοί βουλευτές του κεντροδεξιού, κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος συμβουλεύουν την κ. Μέι να προχωρήσει σε αποχώρηση χωρίς συμφωνία εάν το οικονομικό κόστος της είναι βαρύ.
Νομικοί υποστηρίζουν το πόρισμα επιτροπής της Βουλής των Λόρδων, άνω σώματος του βρετανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το οποίο η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς καταβολή χρημάτων.
Ο Βρετανός πρέσβης στην Ε.Ε., Σερ Τιμ Μπάροου, προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι Βρυξέλλες έχουν διαφορετικές νομικές συμβουλές και θεωρούν ότι θα δικαιωθούν.
Μια νομική διαμάχη θα μπορούσε να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Μεγάλης Βρετανίας.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.