7/3/17

Εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη - Σε κοινή σύσκεψη τώρα οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ, Ρωσίας και Τουρκίας για το μέλλον της Ιεράπολης / Μένπετζ

Σχετικό άρθρο: Έχουμε καταλάβει τί γίνεται; Οι ΗΠΑ θωρακίζουν την Ιεράπολη από βόρεια και οι Ρώσοι από δυτικά, εναντίον των Τούρκων
Μια εξαιρετικής σημασίας συνάντηση είναι σε εξέλιξη στην γραφική πρωτεύουσα της Παμφυλίας, Αττάλεια, όπου οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Τουρκία, συνομιλούν για να καθοριστεί το μέλλον της Ιεράπολης / Μένπετζ, αλλά και της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων που βρίσκονται στη Συρία, στα πλαίσια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».
Οι συνομιλίες διεξάγονται εν κρυπτώ, όμως όλοι γνωρίζουν ότι αφορούν τη διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Ιεράπολη / Μένπετζ, όπου στην ουσία ο τουρκικός στρατός, που έλαβε πολιτική εντολή να καταλάβει την εν λόγω περιοχή και να εκδιώξει τους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη, βρίσκεται από χθες αντιμέτωπος με τμήματα του στρατού των ΗΠΑ και της Ρωσίας!
Χαρακτηριστικά, ενώ ο Ερντογάν αλλά και ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ μέχρι χθες δήλωναν αποφασισμένοι να επιτεθούν και να καταλάβουν την Ιεράπολη, έχοντας ενισχύσει τις δυνάμεις στο μέτωπο με τεθωρακισμένα και πυροβολικό, χθες το απόγευμα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έκανε στροφή και δήλωσε ότι αν δεν υπάρχει η συναίνεση των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν υπάρχει λόγος να γίνει επιχείρηση από τον τουρκικό στρατό.
Ένα άλλο θέμα που αναμένεται να συζητηθεί στη σύσκεψη των αρχηγών ΓΕΕΘΑ,
είναι η επιχείρηση απελευθέρωσης της Ράκκας, την οποία οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν όιτι θα διεξάγουν με τους Κούρδους του YPG, προκαλώντας τη δυσφορία της Άγκυρας.
Σημειώνεται ότι μέχρι την αποκάλυψη της είδησης για τη συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ ΗΠΑ και Ρωσίας, δεν είχε γίνει καμία ανακοίνωση για την άφιξή τους στην Τουρκία.


5 σχόλια:

  1. Λίγη προσοχή κ. Καλεντερίδη. Αν θυμαμαι καλά λέγατε ότιδεν θα μπορεσουν να πάρουν οι Τούρκοι την Αλ Μπαμπ ενω αυτη τους είχε δοθεί ήδη απο τη μαχη στο Αλέπι.
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία
      οι Τούρκοι δεν κατέλαβαν την Αλ Μπαμπ με μάχη.
      Τους την παρέδωσαν οι τζιχαντιστές, μετά από συμφωνία και με τους Ρώσους.
      Το θέμα είναι ότι η κατοχή της Αλ Μπαμπ δεν "γεννά" γεωπολιτικό αποτέλεσμα για την Τουρκία.
      Τα καντόνια ήδη ενώθηκαν μέσω του διαδρόμου νοτίως της αλ Μπαμπ.

      Διαγραφή
    2. Οι Τούρκοι κάνουν πλάκα εκεί που τους παίρνει, στα άλλα....

      Το ότι μπήκαν οι Τούρκοι στην βόρεια Συρία επετράπη από τους Ρώσους ώστε να αποτρέψουν την Ένωση των Κουρδικών Καντονιων χωρίς τη δική τους εμπλοκή, κάτι που θα έκανε το κουρδικό κράτος φιλοαμερικανικό. Ουσιαστικά οι Ρώσοι απέτρεψαν τη δημιουργία εναλλακτικού αποκλειστικά φιλοαμερικανικού διαδρόμου νοτίως της Τουρκίας. Από εκεί και μετά όμως οι Ρώσοι δεν θέλουν να πάνε κόντρα στους ανερχόμενους Κούρδους αλλά ούτε και να αποκτήσει λόγο η Τουρκία στη Συρία και σε αυτό συμπίπτουν και με τους Αμερικάνους που δεν θέλουν να δώσουν θάρρος στον Ερντογάν. Η Αλμπάμπ δεν δώθηκε όλη στους Τούρκους και μάλιστα το ισλαμικό κράτος έφυγε όταν το νότιο προάστιο της Ταντέφ δόθηκε στις κυβερνητικές δυνάμεις και όταν δόθηκε χρόνος στις δυνάμεις του Συριακού στρατού να ενωθούν με τους Κούρδους. Εκεί τελείωσε και η φιλοδοξία του Ερντογάν για τη Ρακκα. Είναι θέμα χρόνου οι τουρκικές δυνάμεις να φύγουν και από την περιοχή που κατέχουν. Μπορεί αν δοθεί κάποια περιοχή στους λεγόμενους Τουρκμένους αλλά αυτό δεν θα μπορεί να ανακόψει τον Κουρδικό διάδρομο. Τώρα εγώ εύχομαι ο Ερντογάν να χτυπήσει τους Κούρδους ώστε να πάθει αυτό που έπαθαν οι πρόγομοί του στο Ναβαρίνο. Βέβαια τότε θα πρέπει ο Φίλης να ψάχνει άλλο ισλαμικό κράτος να παραδοθεί ελπίζω ο Αλέξης να βρει κάποια άλλη εναλλακτική, άλλωστε η Κελεμπία θα του πηγαίνει του Φίλη....

      Διαγραφή
  2. Αυτό δεν είναι τίποτα. Συγκλονιστική είναι η εξέλιξη στην Ελλάδα και η ξεδιάντροπη και ληστρική προσπάθεια κατάληψης της ελληνικής πολιτείας από εθνοπροδότες. Σήμερα ο Τσίπρας ανακοίνωσε τον "διάλογο" για την συνταγματική αναθεώρηση. Ο "διάλογος" θα γίνει ηλεκτρονικά με ερωτηματολόγια...Ηλεκτρονικά στη χώρα που δεν έχει ιντερνετ ουσιαστικά και το 60% του πληθυσμού ειναι ηλεκτρονικά αναλφάβητο και στη χώρα που έχει χάσει 500 χιλιάδες πληθυσμού νέων ανθρώπων σε μια επταετία! Διάλογος στο ίντερνετ επίσης μέσω μιας μεθόδου όπου μπορεί να συμμετάσχουν ακόμα και μη Έλληνες πολίτες!!!! Αφού ΑΦΜ έχουν και οι μη Έλληνες πολίτες!!!! Τι κάνει η αντιπολίτευση???? Τι κάνετε όλοι σας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαινεται οτι αρχιζει να διαφενεταιμια συμφωνία μεταξυ αμερικανών και Ρώσων για την περιοχη η οποια ειναι εμφανής μεν ,ως προς τη δημιουργια κάποιας μορφής κουρδικού κρατους ,ομως θεωρω απίθανο να έμεινε η κουβέντα τους, μονο σε αυτο.Μακαρι να περιλαμβάνει και καποια για τον ταραχοποιο της περιοχής μας που δεν εχει αφήσει τίποτα όρθιο ,δεδομενου οτι και για τους δυο τους εγινε προβληματικός, ανεξάρτητα της γεωστρατηγικής βαρύτητας που κατέχει και για τους δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.