15/3/17

Εξελίξεις στον Καύκασο – Ο Πούτιν φέρνει πιο κοντά τη Ν. Οσετία

(Φωτ.: Mikhail Metzel / TASS)
Μια νέα εξέλιξη έρχεται να «ταράξει» για ακόμα μία φορά τα νερά στον Καύκασο. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε χθες διάταγμα με το οποίο δίνει αρμοδιότητα στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών της Ρωσίας να διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες αρχές της Νότιας Οσετίας, για την ενοποίηση των στρατευμάτων των δυο χωρών.
Στο διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού κράτους, αναφέρεται ότι «η Διοίκηση της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να αποδεχτούν την σχετική πρόταση και να υπογράψουν τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Νότιας Οσετίας που αφορά την ενοποίηση και ένταξη των στρατιωτικών μονάδων της Νότιας Οσετίας στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις».
Η Γεωργία αντέδρασε δια στόματος Τενγκίζ Πκαλάτζε, Συμβούλου Διεθνών Θεμάτων του προέδρου της Γεωργίας, που είπε ότι η απόφαση αυτή του Ρώσου προέδρου, θέτει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας.
«Η Γεωργία δεν πρόκειται να αποδεχτεί αυτή την εξέλιξη» είπε.
Η Νότια Οσετία, έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της από την Γεωργία, μετά από πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Γεωργίας, το 2008 και έχει αναγνωριστεί από τη Ρωσία, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα και τη Ναουρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.