1/3/17

Δεν είναι μόνο οι Γερμανοί... Είναι και οι Άγγλοι, μην το ξεχνάμε

Οι Άγγλοι «συναγωνίζονται» με επιτυχία τους Γερμανούς σε ωμότητα και συμφεροντολογία. Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί ο Τσόρτσιλ, στις συνομιλίες του με τον Στάλιν στη Μόσχα (9 Οκτωβρίου 1944) και με τους Ρούσβελτ και Στάλιν στη Γιάλτα (4-11 Φεβρουαρίου 1945), να συνέβαλε στο να μείνει η Ελλάδα μεταξύ των δημοκρατικών χωρών, αλλά καταδίκασε στον ολοκληρωτισμό τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.
Μετά τον πόλεμο όμως συμπεριφέρθηκε ο ίδιος, και γενικότερα η Αγγλία, άθλια στους Έλληνες, παρά τη σημαντική συμβολή τους στη νίκη των συμμάχων.

Ειδικότερα η Αγγλία, συμφεροντολογικά σκεφτόμενη και έχοντας ως βίωμα το «διαίρει και βασίλευε», δεν παραχώρησε την ελευθερία και το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στον κυπριακό ελληνισμό. Αντίθετα, έβαλε στο θέμα της Κύπρου την «επιτηδείως» ουδέτερη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Τουρκία, και κράτησε στην κατοχή της, ως βάσεις, σημαντικά κυπριακά εδάφη. Για όσα τραβάει η Κύπρος τα τελευταία 65 χρόνια, την ολοκληρωτική ευθύνη έχουν οι Άγγλοι με τη συμπεριφορά τους.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.