12/3/17

Άλλες αθλιότητες των Τούρκων! Το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» σε Σάμο και Σαμοθράκη – Τουρκικών προκλήσεων συνέχεια

Σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη βρίσκονται στο κόκκινο, η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί και την Αθήνα. Ο Ερντογάν που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και απρόβλεπτος όπως πάντα στέλνει το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» στα παράλια της Θράκης και στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων της Θάσου και της Σαμοθράκης.

Με την NAVTEX 298/17 που εξέδωσε η Τουρκία ανακοινώνει ότι το «Τσεσμέ» θα πραγματοποιήσει επιστημονικές, υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες μεταξύ της 13-17 Μαρτίου στην θαλάσσια περιοχή των διεθνών υδάτων που εκτείνεται μεταξύ της Θάσου-Θράκης-Σαμοθράκης, μόλις έξω από τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Και αυτή η NAVTEX δεν είναι η πρώτη, καθώς το «Τσεσμέ» βγήκε και στα τέλη Φεβρουαρίου στο Αιγαίο πολύ κοντά στο όριο των 6 ν.μ. από τις ακτές.
Συγχρόνως η Άγκυρα έχει βγάλει στο Αιγαίο το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» το οποίο κατευθύνεται προς την Μεσόγειο και σύμφωνα με την NAVTEX που έχει εκδώσει η Άγκυρα θα πραγματοποιήσει έρευνες στα διεθνή ύδατα, αναφορά που εκτιμάται ότι αφορά σε περιοχές που ανήκουν στην ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα.
Τις ενέργειες αυτές της Άγκυρας είναι αποφασισμένος να θέσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησής του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλλερσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.