5/3/17

Παρακμιακές μνημονιακές λογικές, εναντίον Ιερών και Οσίων Ελληνικής Φύσης και Πολιτισμικής Κληρονομίας

«Η πατρίδα και η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά είναι συμβόλαιο των προγόνων με τους ζώντες και τους απογόνους όχι αντικείμενο παζαριών με Εμίρηδες ή οποιοδήποτε άλλο»  http://wp.me/p3OqMa-1lI
Φλέβα
Παναγιώτης Ήφαιστος
Μάρτιος 2017 και αναβιώνουν οι απειλές κατά του τελευταίου προπυργίου της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς στο κατώφλι των Δήμων ΒΒΒ αλλά και του Λεκανοπεδίου Αττικής όπου ζουν 5 περίπου εκατομμύρια κάτοικοι και πολλοί επισκέπτες.
Αντί να προστατεύσουμε αυτό το ιερό μέρος και να το παραδώσουμε στην κοινωνία άθικτο συνάμα με τον σωστό τρόπο –και σύμφωνα με τις συμβατικές μας υποχρεώσεις για την Αειφόρο ανάπτυξη– επανέρχονται τα σενάρια να καταπλακωθεί με τσιμέντο, θορυβώδεις εγκαταστάσεις και όπως ακούγεται σπίτια Εμίρηδων.

cam00012Εάν συμβεί κάτι τέτοιο αποτελεί έσχατη κατάντια και ξεπεσμό του νεοελληνικού κράτους και δεν τιμά τους δράστες. Οι δράστες ενός τέτοιου περιβαλλοντολογικού "εγκλήματος" –εάν βέβαια δεν αναχαιτιστεί μια τέτοια πράξη από την κοινωνία και με κάθε νόμιμο τρόπο– κατά της φυσικής και πολιτικής μας κληρονομιάς, θα γραφτούν στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Δεν έχει σημασία εάν τέτοιες πράξεις γίνονται συνειδητά ή ανεπίγνωστα ως προς τις συνέπειες. Σημασία έχει το γεγονός ότι αποτελεί κοινωνικό και κοινωνικοπολιτικό ζήτημα και ότι όλοι πρέπει να επιδείξουν ευαισθησία και υπευθυνότητα. Η φύση μας, η φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά και συνολικά το οικοσύστημά μας πρέπει να διαφυλαχθεί κατά της μεταμοντέρνας επέλασης.

Η πατρίδα και η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά είναι συμβόλαιο των προγόνων με τους ζώντες και τους απογόνους όχι αντικείμενο παζαριών με Εμίρηδες ή οποιουδήποτε άλλου.

Μπορεί επιπλέον να καταστεί όχι μόνο προπύργιο της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς δίπλα στο Αστικό μας κέντρο αλλά επιπλέον θα γίνει ΠΟΛΟΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Με αληθινό και γνήσια Ελληνικό τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και τις συμβατικές δεσμεύσεις. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί θυσία στον βωμό μιας αξιοθρήνητης CAM00037παρακμής ή άλλων πραγμάτων που δεν γνωρίζουμε.

Πιο κάτω παραθέτω τίτλους και συνδέσμους προγενέστερων παρεμβάσεων. Το ίδιο σκέφτομαι θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι περιβαλλοντολογικοί οργανισμοί αλλά και όσα μέλη του κοινωνικού και πολιτικού κόσμου είναι ευαίσθητοι για την σωστή ανάπτυξη της χώρας με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και το εν γένει οικοσύστημα.
Το παρόν κείμενο πριν αναρτηθεί δόθηκε «αρμοδίως» σε ανθρώπους με ευθύνη. Κάθε ένας με ευθύνη και φιλοπατρία έχει χρέος και συμφέρον να ενδιαφερθεί και να αντιδράσει. Να εισηγηθεί επίσης προσεγγίσεις αξιοποίησης αυτού του νησιώτικου θαύματος με τρόπους που επηρεάζουν μηδενικά το φυσικό περιβάλλον και την χλωρίδα και πανίδα, ενώ ταυτόχρονα το παραχωρούν για να το απολαμβάνουν οι πολίτες και οι φιλοξενούμενοί μας (τους τελευταίους τους λένε και τουρίστες αλλά σύμφωνα με μια άλλη λογική φιλοξενούμενοι είναι). Μεταξύ άλλων, πολίτες που θέλουν να περπατήσουν σε ωραία μονοπάτια και να θαυμάσουν το φυσικό περιβάλλον και σχολεία που μπορούν να κάνουν τακτές εκδρομές για να μάθουν οι νέοι το πόσο πλούσια είναι η Ελληνική φύση. Χωρίς να θιγεί στο παραμικρό η φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά.

cam00015Υπενθυμίζω ξανά ότι ο συνδυασμός ΒΒΒ Πόλη για να ζεις που κέρδισες τις εκλογές στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο πρόγραμμά του είχε, μεταξύ άλλων, την εξής δέσμευση:

«Η νήσος Φλέβα στα ανοικτά του Δήμου μας έκτασης 1500 στρεμμάτων είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε συνεργασία μαζί τους και με άλλους αρμόδιους φορείς θα μεριμνήσουμε ώστε, αφενός, να διαφυλαχθεί το πανέμορφο αυτό περιβάλλον και αφετέρου να εξεταστούν τρόποι ασφαλούς και ελεύθερης επίσκεψης από όλους τους Δημότες».

Η κεντρική εξουσία οφείλει (συνέχεια του κειμένου, φωτογραφίες και συνδέσμους παλαιότερων αναλύσεων βλ. http://wp.me/p3OqMa-1lI)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.