6/3/17

Δέκα πρώην πρόεδροι των Γκρίζων Λύκων λένε «όχι» στο δημοψήφισμα του Ερντογάν

Την αντίθεσή τους με την επιλογή του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜHP) να στηρίξει το «Ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία εξέφρασαν δέκα πρώην πρόεδροι των Γκρίζων Λύκων, υποδεικνύοντας το «Όχι» ως σωστή επιλογή.
Η κίνησή τους αντιμετωπίζεται περισσότερο ως συμβολική από τους πολιτικούς αναλυτές στην Τουρκία.
Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η πραγματική δύναμη ή για την ακρίβεια η δύναμη κρούσης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης είναι οι μηχανισμοί των Γκρίζων Λύκων (Ülkü Ocakları).
Οι δέκα πρώην πρόεδροι που υπηρέτησαν στη θέση αυτή μετά το 1980, παραχώρησαν σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου. Όπως είπαν, στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου θα ψηφίσουν «Όχι», παρά την απόφαση του ΜHP. Εξ ονόματος όλων των προέδρων μίλησε ο Ατίλλα Καγιά, πρώην πρόεδρος των Γκρίζων Λύκων και βουλευτής Κωνστανινούπολης, τονίζοντας ότι το «όχι» είναι η πραγματική στάση που αρμόζει στην ιστορία (sic) των Γκρίζων Λύκων.
Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αντίδραση από το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης.

1 σχόλιο:

  1. Αν λάβει κανείς υπ' όψιν ότι οι "Γκρίζοι Λύκοι" υπήρξαν ανέκαθεν το ακραίο κομμάτι τού κεμαλισμού, γνήσια τέκνα τού άλλοτε πανίσχυρου στρατιωτικού κατεστημένου, το οποίο ξεδόντιασε ο Ερντογάν, δεν μού κάνει εντύπωση που αρνούνται να στηρίξουν την χαλιφοποίηση τού τελευταίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.