13/3/17

Η Ιεράπολις της Συρίας ανακοινώνει τη σύσταση μιας νέας αυτόνομης διοίκησης στη πολύ-προσβαλλόμενη πόλη

Συνεδρίαση της Δημοκρατικής Πολιτικής Διοίκησης της Ιεράπολης τη Κυριακή 12η Μαρτίου 2017, (Φωτογραφία: ΑΝΗΑ)
Δημοσιεύονται αναφορές για μια νέα διοίκηση που κηρύχθηκε στη πολύ-προσβαλλόμενη πόλη της Ιεράπολης στη Συρία.
Πραγματοποιήθηκαν εκλογές την Κυριακή στο κτίριο της Δημοκρατικής Πολιτικής Διοίκησης της Ιεράπολης κατά τις οποίες εξελέγησαν οι συν-ηγέτες των 13 επιτροπών και επικυρώθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο, αναφέρει το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΗΑ
Σύμφωνα με το Sputnik Turkey  η νέα διοίκηση θα αποτελείται από 71 Άραβες, 43 Κούρδους, 10 Τουρκμένους, 8 Κιρκασίους, 1 Αρμενίο και 1 Τσετσένο.  
Συν-επικεφαλής των επιτροπών της Διοίκησης της Ιεράπολης.
Σχηματίστηκαν επιτροπές στους τομείς των εξωτερικών σχέσεων, της υγείας, των γυναικών, της άμυνας και ασφάλειας, του πολιτισμού και τεχνών, των δήμων, της κοινωνικής εργασίας, της οικονομίας, της νεολαίας και αθλητισμού, της εκπαίδευσης και υπηρεσιών.

Η αυτόνομη διοίκηση της Ροζάβας διευθύνεται από το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και το Κίνημα για μια Δημοκρατική Κοινωνία (ΤΕΒ-DEM).

Αρκετές δυνάμεις συνέκλιναν πρόσφατα γύρω από τη Ιεράπολη στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και ομάδων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που υποστηρίζονται από τη Τουρκία.

Η πόλη τέθηκε υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) τον Αύγουστο του 2016 μετά τη κατάληψη της από το Ισλαμικό Κράτος,. Ωστόσο, η Τουρκία είναι εχθρική προς την κουρδική ομάδα, διότι τη θεωρεί ως ένα μέτωπο tων Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG) , μιας δημοφιλούς δύναμης που θεωρεί ότι είναι σύμμαχος του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι Άραβες κάτοικοι οδηγούνται έξω από την πόλη και ότι οι SDF άλλαξαν τα δημογραφικά στοιχεία της περιοχής, ωστόσο αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν απορριφθεί από πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες.

Η παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ρωσίας στα δυτικά της Ιεράπολης έχει αποτρέψει την κλιμάκωση των συγκρούσεων καθώς η Τουρκία επιμένει ότι θα επιτεθεί στη Ιεράπολη εάν οι YPG / SDF παραμένουν στην πόλη.

Η Ιεράπολις της Συρίας βρίσκεται 85 χλμ βορειανατολικά του Χαλεπίου, 40 χιλιόμετρα νότια της Τζαραμπλούς, 65 χλμ νοτιοδυτικά του Κομπάνι (Αΐν αλ-Αράμπ) και 45 χλμ στα βορειοανατολικά της αλ-Μπαμπ· που σημαίνει ότι έχει στρατηγική σημασία για τη σύγκρουση στη Συρία.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά
komnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.