13/3/17

Μια αφίσα που έβαλε φωτιά στην Ευρώπη για τον Έρντοαν

Ο Έρντοαν είναι ένας φασίστας εξουσιομανής σε μια χώρα που δεν έχει ζήσει ακόμα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της πριν 90 χρόνια. Η Γερμανία είναι ο στρατιωτικός και οικονομικός στηλοβάτης της Τουρκίας ήδη από την εποχή των Οθωμανών. Οι Ολλανδοί είναι σταθεροί έμποροι με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη και οι Αυστριακοί κρατάνε εδώ και 3 αιώνες προνομιακή θέση στη χώρα. Σε λίγες βδομάδες όλες αυτές οι σχέσεις θα έχουν ξαναγίνει bussines as usual!
Όσοι πιστεύουν ότι η σαφής δικτατορική πορεία του Έρντοαν είναι αιτία της αντίδρασης Αυστριακών, Ελβετών, Γερμανών, Δανών, Σουηδών και Ολλανδών στις προεκλογικές ομιλίες που επιχείρησαν Τούρκοι αξιωματούχοι στις χώρες τους μάλλον πλανώνται.
Οι χώρες αυτές, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό οποιαδήποτε μορφή, συναλλάσσονται με την Τουρκία των σουλτάνων και των στρατηγών όπως και με την Τουρκία των πολιτικών με την ίδια ευκολία. Το πολίτευμα δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στις σχέσεις Ευρώπης- Άλλου κόσμου. Ο κύριος παράγοντας είναι ένας: Το χρήμα και η Κυριαρχία.
Σήμερα, όμως, δημιουργήθηκε στην Ευρώπη μια άλλη απειλή, πολύ πιο σοβαρή από τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατία:
Μια αφίσα κυκλοφόρησε στη Γερμανία την Παρασκευή πρίν τις ομιλίες των Τούρκων υπουργών που ματαιώθηκαν. Η αφίσα του τουρκικού κόμματος ΑΚΡ, του κόμματος του Έρντοαν, είχε δύο ανθρώπους να χτυπιώνται, ο ένας κρατώντας ένα κοντάρι με σταυρό και ό άλλος ένα κοντάρι με ημισέληνο! Τίτλος της αφίσας: Πόλεμος του Ισλάμ στους άπιστους του σταυρού!

Για τ ησυνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.