4/3/17

Θερμά επεισόδια και δράκοι - Να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους

Σάββας Καλεντερίδης
Σε προηγούμενο άρθρο μας αποδείξαμε ότι η θεωρία που θέλει την Τουρκία να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα μέσα από κρίσεις με την Ελλάδα είναι λανθασμένη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν υφίσταται έστω και ένα παράδειγμα που να την επιβεβαιώνει.
Ίσα-ίσα, όλες οι ελληνοτουρκικές κρίσεις, από τα Σεπτεμβριανά του 1955 μέχρι και τα Ίμια, σχεδιάστηκαν στο Λονδίνο και την Ουάσινγκτον και έπαιξαν το «παιχνίδι» τους για να υλοποιηθούν οι εν Ελλάδι και Τουρκία εγχώριοι guest star. 
Επίσης, επισημάναμε ότι όλα όσα κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο, όλες οι διεκδικήσεις και οι προκλήσεις, ανεξαρτήτως των αιτίων που τις πυροδοτούν κατά καιρούς, εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Άγκυρας, με βάση τον οποίον η Τουρκία θα πρέπει να ελέγχει την περιοχή του Αιγαίου που κείται ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όταν και αν το πετύχει, δεν θα πάψει να διεκδικεί και το υπόλοιπο Αιγαίο και όχι μόνο.
Όσον αφορά τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, φιλολογία περί αναμενόμενου θερμού επεισοδίου που εδράζεται στην αυθαίρετη υπόθεση ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει μια γρήγορη νίκη εις βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο, για να την χρησιμοποιήσει στο δημοψήφισμα του Απριλίου, να σημειώσουμε τα εξής:
Αν οι ελληνικές (το επαναλαμβάνουμε: οι ελληνικές) υπηρεσίες έχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι ο Ερντογάν έχει σχεδιάσει ένα τέτοιο επεισόδιο, καλύτερο θα ήταν να προετοιμαστούμε αθόρυβα σε επιχειρησιακό επίπεδο, για να το οδηγήσουμε σε αποτυχία και να καταγάγουμε μια νίκη που την χρειάζεται η Ελλάδα και να δώσουμε ένα σκληρό μάθημα που το χρειάζεται η Τουρκία.
Αν δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες και είναι μια αυθαίρετη υπόθεση, τότε έχουμε καταφέρει το εξής απίστευτο:
Παρακολουθώντας καθημερινώς και ανελλιπώς το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ, παρατηρούμε ότι τα ελληνοτουρκικά δεν είναι πρώτη ούτε καν δεύτερη είδηση, όπως συμβαίνει στα αντίστοιχα ελληνικά.
Τουναντίον, υπάρχουν αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ όταν Τούρκοι αξιωματούχοι απαντούν σε δηλώσεις Ελλήνων, όπως οι «κόκκινες γραμμές» Κοτζιά σε τηλεοπτική εκπομπή ή οι δηλώσεις Καμμένου «αν τολμήσουν να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος, να δούμε πώς θα φύγουν».
Με άλλα λόγια, για τα τουρκικά ΜΜΕ δεν υπάρχουν τα ελληνοτουρκικά ούτε αποτελούν μέρος της πολιτικής διαμάχης με ορίζοντα το δημοψήφισμα, ενώ στην Ελλάδα αποτελούν πρώτο θέμα.
Για παράδειγμα, στις αρχές αυτής της εβδομάδας, αναλύοντας τα άρθρα 78 Τούρκων αρθρογράφων, που αυτά διαμορφώνουν κυρίως την τουρκική κοινή γνώμη, μόνο ένα αναφερόταν στην Ελλάδα.
Ήταν το άρθρο του Χασμέτ Μπαμπάογλου στη φιλοκυβερνητική Sabah, που έλεγε ότι οι δανειστές και ο ξένος παράγων ωθούν την Ελλάδα στη δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν σε ένα επεισόδιο με την Τουρκία, για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ακόμα περισσότερο την Ελλάδα και να αποδιοργανώσουν ακόμα περισσότερο την Τουρκία, που ταλανίζεται κυρίως από τις πολύ κακές για την Άγκυρα εξελίξεις στο Κουρδικό.
Και μια που αναφερθήκαμε στο Κουρδικό, να καταρρίψουμε άλλη μια αυθαίρετη και μη λογική θεωρία, αυτήν που λέει λίγο-πολύ «να μην χαιρόμαστε ή να μην επιδιώκουμε την ίδρυση Κουρδικού κράτους, γιατί ό,τι χάσει η Τουρκία από τα ανατολικά, θα το κερδίσει δυτικά», δηλαδή από την Ελλάδα.
Άρα, εμείς οι Έλληνες, πρέπει να είμαστε υπέρμαχοι της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας! Κανονικός παραλογισμός! Δηλαδή αν δεν χάσει η Τουρκία κάτι στα ανατολικά, δεν θα διεκδικεί στα δυτικά;
Ή, να το θέσουμε διαφορετικά, τόσα χρόνια που διεκδικεί δυτικά, το κάνει επειδή υπάρχουν αντίστοιχες διεκδικήσεις στα ανατολικά της;
Όσο για την ουσία της θεωρίας, αν στηρίζεται σε πληροφορίες για τέτοιους σχεδιασμούς στα διπλωματικά τραπέζια μεγάλων δυνάμεων, δεν είναι καλό να τις αποκαλύψουν οι διακινητές αυτής της θεωρίας, για να ανατρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς;
Συμπέρασμα: Στην Ελλάδα δεν λειτουργεί η δημοκρατία, δεν υφίσταται γόνιμος δημοκρατικός διάλογος μεταξύ κομμάτων, πολιτών και διανοουμένων, ένας διάλογος που θα οδηγούσε στην προαγωγή της πολιτικής σκέψης, απαραίτητη προϋπόθεση για να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τις κακοδαιμονίες που την οδήγησαν στην καταστροφή.
Επιμύθιο: Όλα αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω, δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να μην είναι πανέτοιμες για να αντιμετωπίσουν ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε εξ Ανατολών απειλή!

17 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κ. Καλεντερίδη. Εβδομαδιαία εφημερίδα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο "μέχρι τις 16 Απριλίου θα έχει αρχίσει ο πόλεμος", με την προυπόθεση πως ο Ερντογάν χάνει στο δημοψήφισμα και θα προσπαθήσει να το ακυρώσει. Εκτιμάτε ότι υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα για κάτι τέτοιο ή είναι σενάριο τραβηγμένο από τα μαλλιά, το οποίο εντάσσεται στην φιλολογία που αναφέρεστε παραπάνω; Αναφέρεται βέβαια, στην συγκεκριμένη εφημερίδα, και η περίπτωση της νοθείας (κατά την γνώμη μου μάλλον πιο πιθανό σενάριο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητά Σαββα
    Ειναι στην δικη μας ευθύνη αν θα χάσουμε η οχι ανατολικό κομμάτι της επικράτειας.και δεν θα μας φταίει ο αγώνας ενος λαού για την αυτοδιάθεση του,πολλώ δε μάλλον οταν τον πληρώνει με λουτρό αίματος και καταστροφών...
    Απο εκει και περα ο ρόλος κυριως της Αγγλίας θα επρεπε να τον μελετήσουμε πολυ καλα δεδομενου οτι αποτελει τον ιθύνοντα νου στην υπόθεση αυτη και οχι των αμερικανών...
    Εξ αλλου στα περιςςοτερα συμπίπτουν οι αποψεις τους. με της Τουρκίας προεξάρχοντος του κυπριακού.Ομως και το Ισραήλ ειναι κοντα στο να τα βρει με τη γείτονα ,ειδικα Οτσν το χαρτί που τους ενώνει λέγεται ενέργεια του 21 ου αιώνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δημοσιογράφοι παγκοσμίως και περισσότερο στην Ελλάδα στη μάχη της τηλεθέασης και του εύκολου εντυπωσιασμού του κοινού πολλές φορές υπερτιμούν ειδήσεις ,διαστρεβλώνουν και παρουσιάζουν φαντασιάκα πράγματα ,πολλές φορές εκφοβίζουν ηθελλημένα για αλλότρια συμφέροντα και άλλες λόγω ελλείψεως της ειδικής γνώσης αθέλητα στην προσπάθεια ανταγωνισμού ! Στους σεισμούς είναι σεισμολόγοι,στα ατυχήματα μηχανολόγοι και τεχνικοί ελαστικών ,στα στρατιωτικά στρατηγοί και στα ποδοσφαιρικά προπονητές.Το ξέρει ο κόσμος και κάπως μετριάζει το φόβο του.
    Οι δε κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στον πλέον αδαή φαίνεται ότι είναι τραμπουκισμοί άνευ τελικού στόχου δημιουργίας επεισοδίου για την ώρα.Θα μπορούσαν π.χ. οι Τούρκοι να στείλουν μία φρουρά στα Ίμια κι όχι να περιπλεύσουν τα νησάκια.Συμφωνώ με την τελική κρίση του συγγραφέως και με το άρθρο φυσικά.
    ΥΓ: Σήμερα π.χ. όλες οι εκπομπές έκαναν λόγω για μανιακό δράστη οδηγών ταξί ! Ίντερνετ έχουν οι δημοσιογράφοι ας googλάρουν να δουν γιατί η μανία δεν έχει ως παθολογική οντότητα να κάνει σε τίποτα με εγκληματικές δράσεις.Είναι η εύφορη διάθεση το αντίθετο της κατάθλιψης...Μπορεί να είναι καταθλιπτικός ο δολοφόνος π.χ.Το σωστό θα ήταν κατά συρροή δολοφόνος ή διαταραγμένος δολοφόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά όλα αυτά. Μάλλον έχει δίκιο ο Μπαμπάογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γραμμή-γραμμή, λέξη πρός λέξη, τό ἀνωτέρω λακωνικό κείμενο διδάσκει ὅλους μας καί ἐπί τῆς ούσίας καί πῶς πρέπει νά βλέπουμε, νά ἀναλύπουμε καί νά σκεπτόμαστε.
    Θά ἔπρεπε, προφανῶς, νά χρησιμοποιθῆ ὡς βάσις ἀναδιατυπώσεως καί βελτιώσεως πολλῶν ἀναλύσεων. Θά ἔπρεπε νά διδάσκεται σέ σχολές δηγμοσιογραφίας καί σέ πανεπιστήμιακές σχολές πολιτικῶν ἐπιστημῶν. Ἀνατρέπει σύντομα καί ἐμπεριστατωμένα παγίους τρόπους αὐτοτυφλώσεώς μας. Θέτει τίς βάσεις γιά ἐθνική ἀφύπνιση στά γεωπολιτικά θέματα. Δείχνει πῶς ὁρισμένα ἀπό τά ἐπιχειρήματα εἶναι προσιτά μερικές φορές "στόν καθένα" μέ τήν κοινή λογική, ἀλλά ὅμως αὐτός ὁ "καθένας" δέν τά παράγει μόνος του, ἐλλείψει φωτισμένης ἐγρηγόρσεως μέχρι κεραίας στά ἐθνικά θέματα (ἐμοῦ μή ἐξαιρουμένου).
    Σάββα, ὅμως, οἱ ἀσχολούμενοι μέ τήν πολιτική δημοσιογράφοι καί πολιτικοί, πού πρέπει νά σέ καταλάβουνε, εἶναι πράγματι σέ θέση νά σε΄καταλάβουνε καί κυρίως νά ἀφομοιώσουνε στίς ἑπόμενες σκέψεις τους, τί λές στό ἀνωτέρω κείμενο; Ἀμφιβάλλω.
    Εἶναι διαλεγμένοι ἀκριβῶς ἐπειδἠ δέν θέλουν νά καταλαβαίνουν ὅ,τι κεῖται ἐκτός τῆς "πολιτικῶς ὀρθῆς" γραμμῆς σκέψεως (τῶν κεντρικῆς ροῆς ΜΜΕ), τόσο, ὥστε ἔχουν μία ἐνστικτώδη ἱκανότητα, καί ὅταν ἀκόμη κάποτε, κάπως γίνῃ, καί καταλάβουνε, νά μήν τό λάβουν ὑπ' ὄψη τους προκειμένου νά μείνουν ἀρεστοί καί ἥσυχοι στήν θέση τους...καί "γαία πυρί μειχθείτω"!
    - Ἐλάχιστοι εἶναι/εἴμαστε οἱ τῆς πραγματικῆς ἐλίτ τῆς πατρίδος μας, ἀλλά πρέπει νά τό καταλάβουμε ἀπό ἀπόψεως εὐθύνης μας , διότι ἀπό ταπείνωση μέν ἀποφεύγουμε νά τό δοῦμε ἔτσι, ἀλλά οἱ καιροί οὐ μενετοί ἀφοῦ τήν θέση τῆς ἐλίτ ἔχουν καταλάβει στήν καλλίτερη περίπτωση ἰδιοτελεῖς μετριότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το γεγονός ότι τα ελληνοτουρκικά δεν είναι πρώτη είδηση δεν συνιστά απόδειξη ότι συγχρόνως δεν εξυφαίνεται σχέδιο σύγκρουσης με την Ελλάδα. Δεν θα υποδείξουμε εμείς στην Τουρκία πως να μας συμπεριφέρεται, εκείνη το γνωρίζει καλύτερα. Εμείς, έχοντας δίπλα μας έναν τόσο θρασύ γείτονα που από το 1071, δηλ για χίλια σχεδόν χρόνια, μας πολεμάει αδιάκοπα, πρέπει να είμαστε με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄν για τα τουρκικά ΜΜΕ, τα ελληνοτουρκικά (θέματα μέ δηλώσεις, κλπ) δέν αποτελούν μέρος της πολιτικής διαμάχης με ορίζοντα το δημοψήφισμα,
      αὐτό σημαίνει ὅτι σφάλλουν ὅσοι συσχετίζουν τίς κινήσεις τῆς Τουρκίας ἤ τοῦ Ἐρντογκάν ἔναντι τῆς Ἑλλάδος ἤ τῆς Κύπρου, τελευταῖα, μέ τό δημοψήφισμα. Καί ὅτι οἱ ἀναλύσεις μέ τέτοια παραδοχή, ὡς μία τουλάχιστον βάση τους, εἶναι ἐσφαλμένες. Σαφές.
      Ἐπίσης σημαίνει καί ὅτι τά ἐλληνικά ΜΜΕ ἔχουν διαφορετική ἀντζέντα προτεραιτοήτων γιά κάποιους λόγους πού ἀφοροῦν τήν διαχείριση θεμάτων (π.χ.οἰκονομικῶν) πρός το ἐσωτερικό, καί τίς σχετικές κινήσεις, ἤ ζυμώσεις ἐντός, τῶν κομμάτων μας... πράγμα ,ὄχι ὑγιές, -ἤ ὅτι κάποιοι ἑτοιμάζουν τήν κοινή γνώμη μας γιά πᾶν ἐνδεχόμενον.
      Τό ὅτι ἔχει εξυφανθῆ σχέδιο σύγκρουσης με την Ελλάδα ἀπό τήν Τουρκία, εἶναι βέβαιο.
      Καί μάλιστα, τοῦτο ἔχει γίνει πρό πολλοῦ, καί ἀναμένεται ἀπό τήν Τουρκία ἡ κατάλληλη ἐξωτερική συγκυρία, ὥστε ὅταν θά πρόκειται νά γίνῃ ἤ καί ἀφοῦ γίνει, νά μπορέσῃ νά παρουσιασθῆ ὑπό τῆς Τουρκίας ὡς ὑποτελής κίνησή της - κίνησή της δηλαδή ἐντασσόμενη τάχα στό πλαίσιο χειρισμοῦ τῶν ἐξελίξεων ἐντός της, ἀπό τούς ἀπ'ἔξω της.
      ( "για να υλοποιηθούν οι εν ... Τουρκία εγχώριοι guest star", τούς ὁποίους θέλει ὅμως, πράγματι ἐκάστοτε καί τό τουρκικό σταθερά βαθύτατο κράτος).
      Πράγματι ....ἡ Τουρκία "για χίλια σχεδόν χρόνια, μας πολεμάει αδιάκοπα" καί "πρέπει να είμαστε με το δάκτυλο στη σκανδάλη", ἀλλά καί μέ τόννοῦ μας στήν θέση του, στήν καρδιά μας: Οἱ Τοῦρκοι ἔχουν μόνον τέτοια καί τόσα, ὁποῖα καί ὅσα ἐμεῖς τούς δίνουμε μόνοι μας, τίποτα παραπάνω.

      Διαγραφή
  7. Οι Τούκοι εισέβαλαν το 1974 κατόπιν παραγγελίας των ιδιοκτητών τους. Το ίδιο κάναμε και εμείς το 1920, κατόπιν παραγγελίας των ιδιοκτητών μας. Από τότε που Ελλάδα και Τουρκία χάσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία και γίναμε εξαρτήματα, κάθε θεωρία μας περι εθνικών στόχων είναι αποτέλεσμα ψευδαισθήσεων, εφόσον δεν έχει την ευλογία των αφεντικών μας.

    Και δώρα να μας δώσουν οι Τούρκοι, και να μην ξανακάνουν καμία πρόκληση ποτέ, εφόσον το ζητήσουν οι ιδιοκτήτες μας τα κανάλια διεθνώς θα προβάλουν καλιτεχνικά μια εισβολή των Τούρκων εναντίον μας, και θα πέσουν επάνω τους να τους φάνε όχι μόνο Ελληνικά στρατά αλλά και αόρατες ακόμα και υπερκόσμιες δυνάμεις.

    Μάλλον υπάρχει η ανάγκη στους ιδιοκτήτες μας αυτή τη φορά να βάλουν εμάς να γκρεμίσει την Τουρκία.
    Περι κρίσεως, εσείς κύριε Σάββα μας λέγατε εδώ και καιρό και συχνά ότι μπροστά στις προκλήσεις πρέπει επιτέλους η Ελλάδα να πατήσει την σκανδάλη διότι το εξευτέλισαν το ζήτημα με τις βόλτες δίπλα στο Σούνιο κτλ. Ο πόλεμος επίσης λέγαμε κάποιοι ότι είναι πλέον για εμάς μονόδρομος και εκεί μας έχουν πάει με την οικονομική κρίση. Μας λένε καθαρά τα αφεντικά μας: ή θα βαρέσεις τους γύρω σου ή κάτσε άπρακτος και ψόφα. Αυτά αν θυμάμαι καλά έκαναν και στην Μακρόνησο κάποιοι που έλεγαν σε κρατούμενους ότι μόλις βαρέσουν τους άλλους συγκρατούμενους θα τους δοθεί ελευθερία και ευκαιρία να αρχίσουν μια νέα ζωή.
    Το Αιγαίο είναι μια μεγάλη Μακρόνησος με κρατούμενους και στις δύο πλευρές. Μια οι δεσμότες βάζουν τους μεν και μια τους δε να βαράνε, ανάλογα με τις εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και μόνον αυτή η τόσον επιτυχής από τον Σάββα Κ. αξιολόγηση τής πυκνότητας αναφοράς των τουρκικών Μ.Μ.Ε. σε θέματα που αφορούν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα αρκούσε για να κλείσει κάθε συζήτηση για συσχέτιση των συνεχών τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο προς στόχους “εσωτερικής κατανάλωσης”. Είναι φαίνεται πολύ βαρύ και δύσπεπτο να παραδεχθούν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες τον τουρκικό σχεδιασμό για ανατροπή τού status quo στο Αιγαίο και να ασχοληθούν με το πώς θα δράσουν αντίστοιχα, αποτελεσματικά αντίθετα στους κακόβουλους αυτούς σχεδιασμούς. Προτιμούν να φενακίζονται με δήθεν ευκαιριακές εξάρσεις, συσχετίζοντας τες με το χρονικά εγγύς δημοψήφισμα, κοροϊδεύοντας το πόπολο (με την βοήθεια πρόθυμων γραφιάδων και σοβαροφανών αναλυτών) ότι μπόρα είναι και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τού σουλτανικού δημοψηφίσματος, αυτή θα περάσει.
    Πολύ σωστά επισημαίνεται στο άρθρο ότι δεν έχουν βάσει αυτές οι ερμηνείες.
    Οι οσμανλήδες, η πολυπλόκαμη άρχουσα τουρκική τάξη δεν έχει αποδεχθεί ακόμη την διάλυση και το οριστικό τέλος τού «αυτοκρατορικού σουλτανάτου». Πάντα τα νησιά μας θα αποτελούν καρφί στα μάτια τους και δεν παύουν να θεωρούν ότι οι
    “γκιαούρηδες” τούς έχουμε “αρπάξει” το Αιγαίο. Τώρα από πού και ως πού το Αιγαίο να ανήκε στους τούρκους, είναι ζήτημα ψυχοπαθολογίας, αφού και ο στοιχειωδώς ιστορικά ενημερωμένος μέσος “μη αγράμματος” γνωρίζει ότι ο Ελληνικός Κόσμος είχε από πάντα κύριο κέντρο του το Αιγαίο Πέλαγος.
    Δεν υπάρχει Ελληνισμός χωρίς το Αιγαίο (και στις ανατολικές και στις δυτικές ακτογραμμές του) και δεν υπάρχει Αιγαίο Πέλαγος χωρίς Ελληνικότητα.
    Και όλα όσα γίνονται εδώ και εξήντα χρόνια στην περιοχή, όλα τα προβλήματα Ελληνοτουρκικής γειτνίασης και συνύπαρξης που από το 1955 έχουν με την υποκίνηση και την καθοδήγηση των άγγλων γιγαντωθεί (με αποκορύφωμα τα πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο στην Τένεδο και σε άλλες παμπάλαιες εστίες με ισχυρή Ελληνική παρουσία), όλα είναι εντεταγμένα σε σχεδιασμό εκτόπισής μας από το Αιγαίο και επέκταση τουρκικής κυριαρχίας σε βάρος τής Ελλάδος.
    Ναι υπάρχει κίνδυνος εξ ανατολών, όσο υφίσταται η τούρκικη στρατιά τού Αιγαίου , ο πολυάριθμος αποβατικός στόλος τους, όσο αμφισβητούνται τα αποκλειστικά οικονομικά δικαιώματά μας και στην υφαλοκρηπίδα των νησιών μας, όσο ισχύει η απειλή casus belli για την θεμιτή και νόμιμη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
    Ναι υπάρχει τουρκική απειλή και δεν έχει να κάνει με τις τσάρκες τού καρνάβαλου εγγύς των Ιμίων, ούτε με τις κροτίδες των θρσύδειλων νταήδων .
    Δεν έχει να κάνει ούτε με το δημοψήφισμα, ούτε με την μη έκδοση των 8 εκζητουμένων τούρκων αξιωματικών.
    Υπάρχει η απειλή, απλά είναι αλυσιτελής και τζούφια, όπως τζούφιο είναι και το τουρκικό φόβητρο που αποδείχθηκε ανίκανο να καταγάγει και την πιό απλή νίκη στις περιοχές τού αναδυομένου Κουρδιστάν.
    Δεν υπάρχει κανένας λόγος στις ροζ τούρκικες κορδέλες να σπεύδουμε εμείς να αντιτάξουμε κόκκινες γραμμές και πράσινες ράγες .
    Ο μόνος τρόπος που αντιμετωπίζεται και η συνολική τούρκικη τζούφια απειλή και οι φαιδροί λεονταρισμοί τού σουλτάνου και των ψωραλέων “λύκων” του , είναι η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα , η μεθοδικότητα και η σταθερότητα.
    Ευχή και ελπίδα να υπάρχουν στις κρίσιμες θέσεις έστω και λίγοι, αλλά ικανοί Έλληνες που γνωρίζουν πώς αυτές οι αρχές γίνονται αποτελεσματική πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...και σε συνεχεια του σιδηρουντος:στην τρεχουσα φαση,κατω απο τα τρεχοντα δεδομενα,υπο τις τρεχουσες συνθηκες καλο θαταν ναμαστε πολυ προσεχτικοι,εκτος αν το εχουμε σχεδιασει απο πολλων ετων με τροπο αριστοτεχνικο...
    Επισης κατι ακομη:Οι ρωσοι δεν νομιζω ναναι τοσο φιλικοι απεναντι στην τουρκια οπως και οι δυτικοι.Αυτο ειναι κατι που πρεπει να το λαβουμε σοβαρα υποψιν μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελος,οσον αφορα το κουρδικο και καποια ελληνικα μυαλα,ε δεν υπαρχουν Μπαρζανηδες μονο στο ιρακ...μηπως ειναι καιρος εκκαθαρυσεων κιεδω;

      Διαγραφή
  10. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να λέμε (δημόσια) ότι είμαστε υπέρ της σταθερότητας, της διατήρησης των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών και από την άλλη πλευρά να υποστηρίζουμε (δημόσια) την ίδρυση κουρδικού κράτους εις βάρος της τουρκικής επικράτειας. Μόνο διπλωματικό έρεισμα στην Τουρκία δίνουμε έτσι. Επίσης φυσικά δεν είμαστε το Νο 1 ζήτημα για την Τουρκία αλλά οι διεκδικήσεις συνεχίζονται αμείωτες, οπότε η Τουρκία είναι το Νο 1 ζήτημα για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυπαμαι που σε καμια απο τις εμβριθεις σας αναλυσεις δεν πιασατε το κυριο νοημα κυριοι....Η Τουρκια προσπαθει μεσω των πιεσεων που θα μετατραπουν στιγμιαια σε θερμο επεισοδειο , στην ματαιωση της μονομερους διακυρηξης-ανακυρηξης της ΑΟΖ....Και αυτο επειδη ειναι απασχολημενη στα ανατολικα της και γνωριζει οτι ο στρατος της εχει το μισο δυναμικο σε σχεση με πριν το πραξικοπημα....Οσο κερδιζει χρονο κοιταει να ροκανισει απο εμας και κανενα κομματακι εθνικης κυριαρχιας, αρα αυτο που μας λενε οι τουρκοι ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, μην τολμησετε να ανακυρηξετε την ΑΟΖ σας....Και το καταφεραν δυο φορες τους εξι τελευταιους μηνες που ολα ηταν ετοιμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Καλεντερίδη τα γεγονότα και οι εξελίξεις δικαιώνουν και επαληθεύουν πλήρως την ανάλυση σας. Κρίμα για τη χώρα σε αυτές τις δύσκολες ώρες να μην αξιοποιούνται τέτοια μυαλά για τη διαμόρφωση μίας εθνικής στρατηγικής.
    Ο Ελληνισμός σβήνει μέρα με τη μέρα και υπεύθυνοι γι' αυτό δεν είναι ούτε τα ξένα αφεντικά, ούτε οι εξωγήινοι... αλλά το τρισάθλιο πολιτικό σύστημα και ο πνευματικός μαρασμός του κάθε νεοελληνα ξεχωριστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Η διαχρονική ενδοτική μας πολιτική οδήγησε στη σημερινή κατάσταση η οποία προσωρινά ανεκόπη λόγω της σταθερής στάσης της Ελλάδας εκφρασθείσης μέσω του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
    Όμως με λύπη μας σημειώνουμε ότι αυτή η αντίδραση δεν θεωρούμε ότι θα παραταθεί αν δεν πεισθούμε όλοι ότι πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας."

    Αντι αλλων σχολιων για οτι λοιδωρηθηκαμε τις τελευταιες ημερες οταν τολμησαμε να πουμε οτι καλως μπηκαν οι κοκκινες γραμμες η οτι στο κυπριακο ο μονος εθνικως δρων ειναι ο κοτζιας. Αναρωτιεμαι Σαββα αν στην ανωριμη Ελλαδα συμπεριλαμβανεται και ο Ηρωας του 74 Αλευρομαγειρος που κανει αυτες τις δηλωσεις σε αρθρο του που παρατιθεται παρακατω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.