6/3/17

Ο ιρακινός στρατός προελαύνει στη δυτική Μοσούλη, ενώ επιταχύνεται η φυγή των αμάχων

ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, κατέλαβαν σήμερα τη στρατηγικής σημασίας γέφυρα αλ-Χουρίγια, η οποία οδηγεί από τα νότια στο κέντρο της δυτικής Μοσούλης,  που βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».
Πρόκειται για τη δεύτερη γέφυρα στη Μοσούλη που έθεσαν υπό τον έλεγχο τους, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, μετά από μια άλλη γέφυρα, που βρίσκεται νοτιότερα, στο πλαίσιο της πολεμικής επιχείρησης για την ανακατάληψη της δυτικής Μοσούλης, που άρχισε στις 19 Φεβρουαρίου.

Οι πέντε γέφυρες που διαθέτει η Μοσούλη πάνω από τον ποταμό Τίγρη έχουν καταστραφεί, ενώ ο έλεγχος και η επισκευή τους από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Βαγδάτης, θα ενισχύσει τη διεξαγωγή της επιθετικής πολεμικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, που έχει τη Μοσούλη υπό τον έλεγχό του, από το 2014.
Πάνω από 40.000 έχουν εγκαταλείψει τη Μοσούλη κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ενώ οι ιρακινές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στο εσωτερικό -και δυσκολότερο- τμήμα της δυτικής Μοσούλης κατά τη μάχη για εκδίωξη του «Ισλαμικού Κράτους».
Η φυγή αμάχων έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες ημέρες: χθες ο αριθμός των εκτοπισμένων από τη Μοσούλη είχε αυξηθεί στους 206.000, έναντι 164.000 στις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με οργανώσεις, οι οποίες εκφράζουν ανησυχίες για τις ανεπαρκείς και σχεδόν κατάμεστες υποδομές φιλοξενίας των εκτοπισμένων.
Πηγή: Ο ιρακινός στρατός προελαύνει στη δυτική Μοσούλη, ενώ επιταχύνεται η φυγή των αμάχων [εικόνες] | iefimerida.grhttp://www2.iefimerida.gr/news/323001/o-irakinos-stratos-proelaynei-sti-dytiki-mosoyli-eno-epitahynetai-i-fygi-ton-amahon#ixzz4aX4LNvTG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.