2/3/17

Αντιπαράθεση δυο στρατών του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Συρία, καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα αντιμετωπίσουν το τουρκικό στρατό κατά μέτωπο

Chris Tomson
Δύο στρατοί του ΝΑΤΟ κινδυνεύουν να έρχονται σε άμεση σύγκρουση ο ένας με το άλλο, καθώς οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και ο στρατός των  Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές στη μάχη για την Ιεράπολη στη Συρία. 

Μετά την κατάληψη δύο χωριών από τα κουρδικά στρατεύματα νωρίτερα σήμερα (1/3/2017), οι δυνάμεις της Ασπίδας του Ευφράτη έχουν πλέον εισέλθει επίσης το χωριό Houtah και έφτασαν στην Al-Arimah.



Amateur footage of  militants clashing with the Syrian Democratic Forces west of 
Με έντονες συγκρούσεις που μαίνονται στην Houtah τη στιγμή που μιλάμε, μία φατρία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) ισχυρίστηκε ότι σκότωσε επτά μαχητές του YPG, της κύριας συνιστώσας  των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. 

Εν τω μεταξύ, προέκυψε ένα βίντεο από μια άγνωστη τοποθεσία κοντά στην Ιεράπολη που απεικονίζει ένα κομβόι Humvees του συνασπισμού, που μεταφέρει μάλλον αμερικανικές ειδικές δυνάμεις. 


Brand new footage of a US convoy in the  countryside.
Παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένος να φέρει την Ιεράπολη υπό τον έλεγχο της συριακής αντιπολίτευσης, η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον αναμένεται να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα σταματήσει τα στρατεύματά τους από το να έρθουν σε σύγκρουση ο ένας με τον άλλο.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά
AMN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.