22/3/17

Βρετανικές και γερμανικές τράπεζες συμμετείχαν σε ξέπλυμα χρήματος από τη Ρωσία


Τόσο βρετανικές όσο και γερμανικές τράπεζες συμμετείχαν σε ξέπλυμα χρήματος από τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του The Guardian και της Süddeutsche Zeitung αντίστοιχα.
Δεκαεπτά βρετανικές τράπεζες ανακύκλωσαν περίπου 740 εκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία που είχαν ξεπλυθεί στο πλαίσιο μιας απάτης ύψους σχεδόν 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έγραψε χθες βράδυ η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Σύμφωνα με έγγραφα του Organized Crime and Corruption Reporting Project, στο οποίο συμμετέχουν διάφορα μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 20,8 δισεκατομμύρια δολάρια βγήκαν από τη Ρωσία μεταξύ του 2010 και του 2014, στο πλαίσιο μιας τεράστια εγκληματικής επιχείρησης στην οποία έχει δοθεί το προσωνύμιο «το παγκόσμιο πλυντήριο».
Κατά το κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχουν διάφορα ΜΜΕ διεθνώς, σε αυτή την επιχείρηση εμπλέκονται πάνω από 500 πρόσωπα, ανάμεσά τους ολιγάρχες, στελέχη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και πράκτορες ή φιγούρες που διατηρούν σχέσεις με την FSB, την ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.