6/3/17

Η Τουρκία άρχισε τον ανορθόδοξο-ασύμμετρο πόλεμο - Έκοψε το νερό στον Ευφράτη, για να εκδικηθεί τους Κούρδους

Η Τουρκία στις 23 Φεβ. 2017 σταμάτησε την ροή των υδάτων του Ευφράτη Ποταμού προς την Συρία.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ύδατος στο Φράγμα Τισχρίν, που ελέγχεται από τους Κούρδους και βρίσκεται νότια της Ιεράπολης.
Μετά τη διακοπή του ρου, υπάρχει αντικειμενική αδυναμία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον υδροηλεκτρικό σταθμό του φράγματος.
Συνέπεια της ανωτέρω κίνησης της Τουρκίας είναι να μην υπάρχει έκτοτε ρεύμα στο Καντόνι του Κομπάνι και, βέβαια, στην Ιεράπολη. 
Η συγκεκριμένη ενέργεια της Τουρκίας παραβιάζει σειρά συνθηκών, οι οποίες έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα στο νερό και την ενέργεια από ποταμούς.
Σημειώνεται, ότι η διακοπή της ροής του Ευφράτη συνοδεύθηκε λίγες ημέρες αργότερα από την επίθεση στα περίχωρα της Ιεράπολης, με σκοπό την κατάληψή της.

Π. Μ.

Πηγές:
www.globalresearch.ca
Just a matter of days after John McCain's "unusual" trip to Syria and Turkey, the Turkish government has cut off water supplies from the Euphrates River into northern Syria, violating international...
http://en.hawarnews.com/turkey-cutting-off-euphrates-water-tishrin-dam-ceases/

7 σχόλια:

  1. περίμενα μέρες να δω αν επαληθεύεται η πληροφορία... αυτά δεν είναι καλά νέα

    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλιώς λέγεται αυτή η πράξη τής τούρκικης κυβέρνησης.
    Το να κόβεις το νερό σε ανθρώπους και μάλιστα με τούς οποίους δεν είσαι (επισήμως) σε πόλεμο και κατά παράβαση σχετικών διεθνών συνθηκών δεν λέγεται ανορθόδοξος πόλεμος. Αλλιώς λέγεται, αλλά σεβόμενος την κοσμιότητα τού site αποφεύγω να το γράψω και αφήνω τούς νοήμονες να το εννοήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Άγιος Παίσιος κάτι έλεγε για τα νερά του Ευφράτη που θα έκοβε η Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρα πραγματοποιείται η προφητεία ""Οταν ακούσετε, ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος δηλαδή οι ρώσοι θα πολεμήσουν εναντίον της τουρκίας."

    Γέροντας Παΐσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πολλοστή φορά που επαληθεύονται οι ρήσεις των Αγίων με τέτοιες λεπτομέρειες που ανατριχιάζει κανείς από το δέος.Ο μητροπολίτης Μόρφου μίλησε για τη δημιουργία Κουρδιστάν και μετά να συνεχιστούν συνομιλίες για το Κυπριακό γιατί γνωρίζε και τα της Συρίας και τα της Κουρδίας (όπως συγκεκριμένα ανέφερε το κουρδικό κράτος τότε ένας Γέρων) αφού του τα είχαν πεί από την 10ετία του 70 ακόμη και όχι μόνον ένας.Αλλά και σημερινοί Άγιοι. Και όντως για τα νερά του Ευφράτη σαφώς το είχε πεί ο Άγιος Παϊσιος χωρίς συμβολισμούς σαφέστατα.Όμως θα μεσολαβήσει κάποια μεγαλύτερη δυσκολία για εμάς λόγω των αμαρτιών μας μέχρι να αφανίσουν τους Τούρκους οι Ρώσοι (Το 1/3 θα μείνει). Η αφορμή θα είναι μία σύγκρουση με την Ελλάδα όπου εμείς θα πάθουμε ελάχιστη ζημιά.Το τονίζει ιδιαίτερα ένας Γέρων,Ελάχιστη.Και μετά οι Ρώσοι και μετά δυστυχώς ένας τρομερός παγκόσμιος πόλεμος με μήλο της έριδος την Κωνσταντινούπολη.Εμείς εκεί δεν θα συμμετέχουμε, θα πάμε για νεκροθάφτες όπως λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Και θα μας δοθεί τελικά η Πόλη γιατί μόνον έτσι θα έχουν ισορροπία οι μεγάλες δυνάμεις χωρίς να σκοτωθούν μεταξύ τους άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αληθεια μας ανακουφιζει να προβαλλουμε συνεχως τις προφητειες των Αγιων σχετικα με το μελλον του Εθνους μας και ιδιαιτερα σε ότι αφορα την τουρκια ;.
    Εμεις κανουμε ότι είναι δυνατον για να εξοντώσουμε αυτην την δολια Πατριδα και να οδηγήσουμε τα παιδια μας στον αφανισμο αλλα βαζοντας το κεφαλι μας βαθεια στην αμμο δεν βλέπουμε τα δικα μας εγκληματα αλλα περιμενουμε τις προφητειες να γινουν πραγματικοτητα.
    Ότι πιο θλιβερο και εξοργιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Η συγκεκριμένη ενέργεια της Τουρκίας παραβιάζει σειρά συνθηκών, οι οποίες έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα στο νερό και την ενέργεια από ποταμούς."

    Ας αποχωρήσουν τότε οι Κούρδοι ανατολικά του Εφράτη, για να έχουν και νερό και ενέργεια. Πολύ απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.